CEV CUP

«Έκλεισε» το ευρωπαϊκό ραντεβού με την Ιστορία

«Έκλεισε» το ευρωπαϊκό ραντεβού με την Ιστορία

Στις 14 Δεκεμβρίου στο κλειστό του Ισραήλ ο Α.Ο. Θύρας καλείται κόντρα στην γηπεδούχο Χάποελ Κφαρ Σαμπά να γράψει τη δική του ιστορία και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα, μετά την σημερινή επισημοποίηση του ιστορικού ραντεβού της Σαντορίνης από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ για την α’ φάση του CEV Cup γυναικών.

markopoulo_ao-thyras

Την ίδια μέρα λοιπόν που ο Ολυμπιακός θα φιλοξενεί στου Ρέντη την ρουμανική CSM Βουκουρεστίου και ο Πανναξιακός στη Νάξο τη ρωσική Κράσνογιαρσκ για το Challenge Cup Γυναικών, η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου θέλει στις 19.00 (κοινή ώρα) μπροστά σε περίπου 800 φίλους των γηπεδούχων στο “Green Hall” του Κφαρ Σαμπά, να στέψει το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο με επιτυχία, βάζοντας βάσεις  πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού του ΔΑΠΠΟΣ (21/12, 19.00).

a-o-thyras

Με χρώματα το “πράσινο και το μαύρο”, στα 88 χρόνια ζωής της θεωρείται από τις πιο ισχυρές ομάδας της χώρας. Τη σεζόν 2014-2015 πανηγύρισε το νταμπλ και πέρυσι έχασε το Κύπελλο στον τελικό από την Μακάμπι Χάιφα, ενώ σίγουρα διαθέτει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εμπειρία από τη Σαντορίνη, ούσα παρούσα στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από το 2012.

hapoel_kfar_saba

Φέτος έπειτα από 3 αγωνιστικές παραμένει πρώτη και αήττητη και χωρίς απώλεια σετ ισοβαθμεί με 9 βαθμούς μαζί με την Μακάμπι Χάιφ στην κορυφή της κατάταξης του πρωτάθληματος, όπου μετέχουν συνολικά 8 ομάδες!

hapoel-kfra-saba-2

Με τεχνικό, τον 39χρονο β’ ομοσπονδιακό προπονητή του Ισραήλ, Τσεν Χίμελφάρμπ η Χάποελ Κφαρ Σαμπά στηρίζει πολλές από τις ελπίδες της για πρόκριση στις τρεις ξένες της, τη Βραζιλιάνα πασαδόρο Κορέα Γκονσάλβες, τη διαγώνια από την Κροατία Μπουραζέρ και την διεθνή Λευκορωσίδα ακραία, με θητεία και στο πρωτάθλημα του Αζερμπαιτζάν (Ιγκιντάτσι Μπακού), Ιλιούτα.

Α’ διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Κύπριος Σοφοκλέους με β’ το Ρώσο Μπερντνίκοφ.