ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ενστάσεις από ΠΑΟΚ, Άρη, Ελπίδα και Ναύαρχο Βότση

Ενστάσεις από ΠΑΟΚ, Άρη, Ελπίδα και Ναύαρχο Βότση

Με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Άρης, ΠΑΟΚ, Ελπίδα Αμπελοκήπων και Ναύαρχος Βότσης εκφράζουν προς την ΕΟΠΕ τις έντονες ενστάσεις τους για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Κορασίδων και με βάση τα δεδομένα ζητάνε από τους διαιτητές να δείξουν σθένος βάζοντας τέλος στα παιχνίδια και όλοι μαζί να κοιτάξουν την οργάνωση του επόμενου πρωταθλήματος…

Μια σειρά από έντονους προβληματισμούς εκφράζουν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης για το θέμα της ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΠΕΣΘ καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχουν οι συνθήκες που επιτρέπουν την ομαλή διεξαγωγή του.

Η ΕΟΠΕ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί αυτό ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο αυτό προκαλεί στις ομάδες εύλογα ερωτηματικά. Ένα από τα σοβαρότερα ερωτηματικά και ενστάσεις που έχουν ΠΑΟΚ, Άρης, Ελπίδα Αμπελοκήπων και Ναύαρχος Βότσης είναι το θέμα των κλειστών κλιματιστικών στα γήπεδα.

Σύμφωνα με τα μέτρα του ΕΟΔΥ όταν ανοίξουν οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19 θα απαγορεύεται η λειτουργία των κλιματιστικών μετατρέποντας ουσιαστικά  τα γυμναστήρια τον Ιούλιο και Αύγουστο σε σάουνα. Συνθήκες απαγορευτικές για κάθε αγωνιστική δραστηριότητα και κυρίως για μικρά παιδιά καθώς όπως τονίζουν οι ομάδες κινδυνεύει η υγεία των αθλητριών τους.

Η κοινή ανακοίνωση ΠΑΟΚ, Άρη, Ελπίδα Αμπελοκήπων και Ναύαρχου Βότση

Στις δύσκολες στιγμές που περνάει ολόκληρος ο πλανήτης με τον ιό Covid19, οι αποφάσεις που έχουν παρθεί σε όλο τον κόσμο είναι ο οδηγός μας για την επόμενη μέρα και στον χώρο του αθλητισμού.

Είδαμε χώρες που αψήφησαν την δυναμική του “αντιπάλου” και δυστυχώς την πάτησαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και την απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και είδαμε χώρες σαν την δική μας να παίρνουν γενναίες, όσο και επίπονες αποφάσεις, που σίγουρα κόστισαν οικονομικά σε όλη την κοινωνία μας, πλέον όλοι μας όμως βλέπουμε μια αχτίδα φωτός στον ορίζοντα.

Με βάση όσα ακούγονται και δείχνει διάθεση η Ομοσπονδία του Βόλεϊ, ΕΟΠΕ, για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Κ18 των κορασίδων, έχουμε να παραθέσουμε τις παρακάτω ενστάσεις με βάση τα βιώματα του παρελθόντος, αλλά και με βάση τα νέα δεδομένα:

α) Σύμφωνα με τις οδηγίες της Κυβέρνησης, απαγορεύεται η χρήση κλιματιστικού σε κλειστούς χώρους. Αυτό σημαίνει κύριοι της ΕΟΠΕ, πώς θα βάλετε σε κλειστούς χώρους κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο, ΠΑΙΔΙΑ να προπονηθούν και να αγωνιστούν, όταν οι θερμοκρασίες μέσα στο κλειστό γήπεδο, θα είναι κοντά στους 40 βαθμούς. Ξέρετε πολύ καλά πως στο πρόσφατο παρελθόν διεθνής αθλήτρια στην εθνική κορασίδων λιποθύμησε κατά την διάρκεια του αγώνα, εξαιτίας θερμοπληξίας σε ένα γήπεδο που μάλιστα είχε και κλιματισμό, απλά η ζέστη εκτός του γηπέδου ήταν αφόρητη. Είστε σίγουροι πως οι αγωνιστικές αυτές συνθήκες είναι ανθρώπινες ; Είναι σωστό να ρισκάρουμε αφού γνωρίζουμε ότι είναι παιδιά που πάνω στο πάθος τους μπορεί να υπερβάλλουν και αυτό να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία τους;

β) Με βάση του κανόνες που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΔΥ , πρέπει όλες οι αθλήτριες και οι άνθρωποι των ομάδων να περάσουν από τα ενδεδειγμένα τεστ πριν μπουν στους αγωνιστικούς χώρους και μάλιστα αυτά θα πρέπει να επαναληφθούν ανα κάποια χρονικά διαστήματα. Το κόστος του ενός τεστ είναι περίπου στα 100 – 120 ευρώ ανά άτομο. Συνεπώς το μίνιμουμ των τεστ που πρέπει να γίνουν ανά ομάδα είναι 18(14 αθλήτριες – 2 προπονητές – 1 γυμναστής – 1 έφορος). Το κόστος όλων των τεστ είναι διατεθειμένη η Ελληνική Ομοσπονδία να τα πληρώσει για όλες τις ομάδες; Οι Ακαδημίες όλων των σωματείων έκλεισαν από τον Μάρτιο, άρα και τα βασικά έσοδα κάθε συλλόγου είναι σε παύση…

γ) Η Ομοσπονδία είναι διατεθειμένη να πληρώσει ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ αποστολής και διαμονής του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ18 κορασίδων, όπου και αν αποφασιστεί να γίνει (μετακίνηση, διατροφή, διαμονή) ή και αυτό θα πρέπει να το αναλάβουν οι ομάδες με τους γονείς των παιδιών να πρέπει να δώσουν χρήματα σε μια περίοδο ευαίσθητη όταν κάποιοι γονείς έχουν χάσει την δουλειά τους ή έχουν δεχτεί πολλές περικοπές σε μισθούς ;

δ) Οι παράγοντες των ομάδων της Θεσσαλονίκης, νιώθουμε πολύ μικροί, στο να αναλάβουμε μια τέτοια ευθύνη για τα παιδιά μας στις ομάδες μας την παρούσα χρονική διάρκεια. Και λέμε οι παράγοντες της Θεσσαλονίκης που από το 2011 και μετά μόλις μια χρονιά ο τίτλος του πανελληνίου πρωταθλητή δεν έχει κατακτηθεί από ομάδα της Ένωσής μας. Για εμάς κύριοι ο μεγαλύτερος τίτλος για φέτος θα είναι να επιστρέψουν ΟΛΑ τα παιδιά και οι προπονητές υγιείς για την νέα χρονιά.

ε) Φυσικά το μόνο που μπορεί να αντιτάξει κάποιος είναι το τι θα γίνει με τα μόρια. Είναι αρχή μας και πιστεύω μας ότι τα μόρια δεν είναι αυτοσκοπός, δεν τα υποσχέθηκε κανείς μας, γιατί ακριβώς δεν είναι έντιμο. Φυσικά είναι ευπρόσδεκτο δώρο για τις αθλήτριες μας αλλά είναι σαν επιβράβευση των προσπαθειών τους και όχι ο πρωταρχικός στόχος.

ΥΓ1) Στο βόλεϊ έχουμε την πεποίθηση ότι όταν οι συνθήκες του αγώνα δεν είναι καλές και κρύβουν κινδύνους, ο διαιτητής πρέπει να έχει το σθένος να βάζει τέλος στον αγώνα ανεξάρτητα από το μέγεθος των ομάδων. Κάντε το λοιπόν γιατί οι συνθήκες το επιβάλουν και η ιστορία θα σας δικαιώσει. Μην γίνετε συνένοχοι σε αυτή την διαφαινόμενη “τραγωδία”

ΥΓ2) Πάμε όλοι μαζί να φτιάξουμε τα πρωταθλήματα της αγωνιστικής σεζόν 2020 – 21. Μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να θωρακίσουμε την επόμενη αγωνιστική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. “

ΑΣ Άρης

ΑΣ Ελπίς

ΑΣ ΠΑΟΚ

Ναύαρχος Βότσης