ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πρωταθλητής Πελοποννήσου ο Ποσειδώνας Λουτρακίου (φωτό)

Πρωταθλητής Πελοποννήσου ο Ποσειδώνας Λουτρακίου (φωτό)

Η μυθική «μονομαχία» του Ποσειδώνα με τον Απόλλωνα, βρήκε νικητή τον θεό της θάλασσας, καθώς με την θρυλική του «τρίαινα», έδωσε έμπνευση, δύναμη και πάθος στις παίκτριες του ομώνυμου συλλόγου του Λουτρακίου, ώστε να πάρουν την κούπα του πρωταθλητή νεανίδων της ΕΣΠΕ Πελοποννήσου.

Poseid;on 02222Poseidonas neanides 05555

Οι αθλήτριες της Κορινθιακής ομάδας μετά από ένα συναρπαστικό τελικό του φάιναλ φορ, όπου είχε μεγάλες ανατροπές και έκρυβε πολλές συγκινήσεις, κατάφερε να επικρατήσει 3-2 (19-25, 25-13, 22-25, 25-7, 15-5) του Απόλλωνα Πάτρας στο κλειστό της  Ακράτας, ύστερα από επική ανατροπή.

Poseidon 04444Poseid;on 00000-8

Το παιχνίδι ήταν δραματικό με τις δύο ομάδες να παλεύουν σκληρά για το έπαθλο με την ομάδα της Πάτρας να προηγείται με 0-1 και 1-2 αλλά τις παίκτριες του Δημητρη Ανδρεόπουλου να κάνουν επική αντεπίθεση,  και να επικρατούν στο ψυχθοφόρο τάι μπρέικ και να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου με τους ηρωϊκούς φιλάθλους τους που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο κλειστό της Ακράτας.

Poseidon 06666Poseidon 07777

Στον αγωνιστικό τομέα οι δύο ομάδες μπήκαν αγχωμένες και με  χαρακτηριστικό στοιχείο τα πολλά χαμένα σέρβις, έφτασαν ισόπαλες ως το 18-18. Οι τυπικά φιλοξενούμενες με αιχμή την ασταμάτητη διαγώνια Πεφάνη ξέφυγε στο σκορ με 19-24 και με την αρχηγό της ομάδας Γιαννοπούλου, πήρε το σετ με 19-25 και απέκτησε προβάδισμα με 0-1.

Poseidonas neoi panigirismoi-0999999Poseidon xeirapsia 02023056

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο σετ όπου ο Ποσειδώνας κούνησε την… τρίαινα του και με μεγάλη πίεση στο σέρβις από την Γαϊτάνου, την σταθερή υποδοχή της λίμπερο Σοφιανίδη αλλά και καθοριστικές τις Θώδη, Δορμπαράκη, Μπαχλαβά, επικράτησε με 25-13 και έφερε στα ίσια τον τελικό.

Μεγάλη κόντρα είχαμε στο τρίτο σετ όπου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ εως το 20-20. Τα χαμένα σέρβις του Ποσειδώνα και η μεγαλύτερη συγκέντρωση των παικτριών του Χρ. Καράβολα έδωσαν την ευκαιρία στην Πατρινή ομάδα να πάρει το σετ με 22-25 και το προβάδισμα με 1-2 σετ.

Οι νικήτριες όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με μπροστάρισα την κεντρική, Αγγελίνα Δορμπαράκη  που ήταν ένα «ηφαίστειο πάθους» ενώ παραλληλα ύψωσε “τείχος” στο μπλοκ, αλλά και την συμπαράσταση των φιλάθλων του, ο Ποσειδώνας ήταν καταιγιστικός και σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο των Μονάντερα Μπαχλαβά, Θώδη, Πατουχέα, ισοφάρισε με το εντυπωσιακό 25-7 (!) σε 2-2 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Με φόρα και ψυχολογία από την ισοφάριση οι παίκτριες του Ανδρεόπουλου συνέχισαν με τον ίδιο πάθος, δύναμη, πίεσαν και πάλι στο σέρβις και προηγήθηκαν με 8-3. Ο Απόλλωνας αντέδρασε και πλησίασε στο σκορ σε 8-5 αλλά το δημιουργικό βράδυ της πααδόρου Πατουχέα και το ξέσπασμα της αρχηγού και ακραίας ,Ελένη Θώδη που πήρε καθοριστικούς πόντους πέτυχε σερί 7-0,  επικράτησε 15-5 με συνολικό σκορ 3-2.

Το φινάλε του τελικού έφερε ξέφρενους πανηγυρισμούς, παικτριών, διοίκησης, προπονητικού τιμ και φιλάθλων, οι οποίοι δημιούργησαν ένα πραγματικό ντελί-Ριο στο κλειστό της Ακράτας!

Poseidon 088888Poseidon 0555555

Το αποκορύφωμα ήταν μόλις η αρχηγός Ελένη Θώδη σήκωσε το βαρύτιμο έπαθλο, ενώ το «τάι μπρέικ» του… ενθουσιασμού, συνεχίστηκε στο λεωφορείο της ομάδας, με τύμπανα, τρομπέτες και τις καθιερωμένες σελφι των μεγάλων πρωταγωνιστριών  αγκαλιά με την κούπα, τον πρόεδρο του συλλόγου,  Μπαμπη Γεωργίου, τον προπονητή της ομάδας Δημητρη Ανδρεόπουλο και τον πιστό οπαδό της ομάδας, Λάκη Γιαννιδάκη.

Διαιτητές Κωνσταντινόπουλος-Λιναρδάτος

Τα σετ 3-2 (19-25, 25-13, 22-25, 25-7, 15-5)

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ: (Ανδρεόπουλος) Θώδη, Μονάντερα, Δορμπαράκη, Γαϊτάνου, Πατουχέα,  Μπαχλαβά,  Σοφιανίδη (λ), Μπεκιάρη

ΑΠΟΛΛΩΝ (Καράβολας): Παυλοπούλου, Συμεωνίδου, Γιαννοπούλου, Παπαλεξάτου, Πεφάνη, Σπυροπούλου, Καράβολα (λ), Μητροπούλου, Θεοδοσοπούλου, Ραγκαβά, Πατρώνη, Κούρκουλου, Καρούμπαλου (Λ).

Στο μικρό τελικό που προηγήθηκε το Άργος επικράτησε 3-0 της ΕΑΠ

Apollon patras neanides 2017-9999Poseidon 0056789

Η τελική κατάταξη του φαιναλ φορ:

  1. Ποσειδώνας Λουτρακίου
  2. Απόλλωνας Πάτρας
  3. ΑΣ Άργος
  4. ΕΑΠ

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ελένη Θώδη(αρχηγός Ποσειδώνα):” Hταν ενα παιχνίδι που το θέλαμε πολύ και μάλιστα είχαμε ορκιστεί πριν ελθουμε στο γήπεδο ότι θα τα καταφέρουμε.”

Αγγελίνα Δορμπαράκη ( κεντρική Ποσειδώνας): ” Κέρδισαμε δίκαια το παιχνίδι.  Είχαμε μεγάλη ψυχή και πάθος ενω να δώσουμε συγχαρητήρια και στο κόσμο που μας βρέθηκε στην εξέδρα. Ηταν συγκλονιστικός. Αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δεν λυγίσαμε αλλα μπήκαμε με περισσότερο πείσμα και θέληση για να πάρουμε το κύπελλο. Συγχαρήτηρια στην ομάδα του Απόλλωνα που πάλεψε και αυτός με πολύ πάθος.”

Γεωργία Μονάντερα (ακραια Ποσειδώνα):” Συγχαρητήρια στις συμπαίκτριες μου, τον προπονητή μας  τη διοίκηση και τον κόσμο που μας συμαπραστάθηκε. Το θελαμε πολύ αυτό το κύπελλο και το δείξαμε μεσα στο γήπεδο με την ενέργεια και τη ψυχή που καταθέσαμε. Σπουδαίος αντίπαλος ο Απόλλωνας του αξίζουν επίσης πολλά συγχαρητήρια.”

 Τζωρτζίνα Μπαχλαβά (Ποσειδώνας)«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Απόλλωνας ήταν μια πολύ καλή ομάδα. Καταφέραμε όμως με  ψυχή δύναμη, ορμή στηρίζοντας η μία την άλλη και την βοήθεια του κόσμου να καταφέρουμε αυτά που καταφέραμε. Με καλό σέρβις, μπλοκ, και παθος μπορέσαμε να γυρίσουμε το ματς.»

Δημήτρης Ανδρεόπουλος:(προπονητής Ποσειδώνα):” Μπραβο στα κορίτσια για την κατάκτηση αυτού του κυπέλλου.  Ειχαν ορκιστεί πριν φύγουμε με το λεωφορείο οτι δεν θα γυρίσουν αν δεν παρουν αυτό τον τελικό. Αν και σε καποια σημεία πάιξαμε με υπερβολικό πάθος και κάναμε λάθη κυρίως στα σετ που χασαμε. Βρήκαμε όμως στη συνέχεια την αυτοσυγκέντρωση μας, πάιξαμε με αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό και ήμασταν αποτελεσματικοί στο σέρβις και την επίθεση. Ευχαριστουμε τον κόσμο για την συμπράσταση αλλα και να δώσω συγχαρητήρια στον Απόλλωνα για το παιχνίδι που έκανε.”

Μπάμπης Γεωργίου (πρόεδρος Ποσειδώνα): “Κάναμε ενα ονειρο μας πραγματικότητα. Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την ψυχή και το πάθος που έβγαλαν μεσα στο γήπεδο αλλα και στους συνδημότες μας που έδωσαν βροντερό παρών στο κλειστό της Ακράτας και βοήθησαν τις κοπέλες στην προσπάθειας τους.

Είμαστε χαρούμενοι που πήραμε αυτον τον τίτλο με δικά μας παιδιά απο τις ακαδημίες του συλλόγου. Οι στόχοι μας και δεν σταματουν εδω αφου έχουμε φιλοδοξία για άνοδο στην Α2 με τις γυναίκες αλλα θα διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει σε κορασίδες και παγκορασίδες.”