ΔΙΕΘΝΗ

Γενιτσαρίδη: «Κωμικοτραγικά εγκλωβισμένες…»

Γενιτσαρίδη: «Κωμικοτραγικά εγκλωβισμένες…»

Την ώρα που στην Ελλάδα οι συναθλήτριες – συναδέλφισσές της ενημερώνονταν ότι η ΕΟΠΕ έβαζε οριστικά  “ταφόπλακα” και στην τελευταία τους ελπίδα για επανέναρξη του φετινού πρωτάθληματος,  η διεθνής ακραία της γερμανικής VfB Suhl LOTTO Thόringen, Μαρία Γενιτσαρίδη αποχαιρετούσε ικανοποιημένη την φετινή σεζόν της Bundesliga, έχοντας πάντα στο μυαλό της όμως την απαξίωση με την οποία αντιμετώπισε για μια ακόμη φορά το ελληνικό βόλεϊ τις Ελληνίδες αθλήτριες.

Στο σχετικό ποστάρισμα που ανέβασε η Ηρακλειώτισσα, πρώην άσος του ΑΟ Θήρας στο Facebook, η Μαρία Γενιτσαρίδη, κάνοντας τον απολογισμό μιας κωμικοτραγκής χρονιάς, που αν για εκείνη ήταν μία φορά ψυχοφθόρα, για τις φίλες και πρώην της συναθλήτριες ήταν… δέκα!

“Ο απολογισμός μιας κωμικοτραγικής χρονιάς…

Ναι, ήμουν από τις τυχερές που κατάφεραν να φύγουν. Ήρθα σε μια χώρα στην οποία είδα την σημαντικότητα του αθλήματος που τόσα χρόνια κυνηγάω. Είδα την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται.
Κλείνει η αυλαία του γερμανικού πρωταθλήματος λοιπόν, και νιώθω υπερηφάνεια και ευχαρίστηση. Νιώθω ότι κατάφερα να σώσω τον εαυτό μου από κάθε αρνητικό συναίσθημα που θα με έκανε ίσως να μισήσω ή ακόμα και να εγκαταλείψω το άθλημα που στην ουσία είναι η ζωή μου.
Δεν μπορώ όμως να αγνοήσω το πως μπορεί να βίωσαν οι συναθλήτριες και φίλες μου την κατάσταση που όλοι ξέρουμε. Παρακολουθούσα από το προσκήνιο την κάθε συνέχιση και την κάθε αναστολή… Από εβδομάδα σε εβδομάδα… Μια φορά ψυχοφθόρο για εμένα; Δέκα για εκείνες.
Κωμικοτραγικά εγκλωβισμένες…
Εύχομαι λοιπόν να έρθει η μέρα όπου το βολλευ στην Ελλάδα να έχει την θέση που του αξίζει.. Και οι αθλήτριες να αντιμετωπίζονται με τον σεβασμό που τους αξίζει”.