CHAMPIONS LEAGUE

Για το… θαύμα στην Πόλη η Στράντζαλη – Στη 4άδα Ζάκσα, Νοβάρα, Κονελιάνο

Για το… θαύμα στην Πόλη η Στράντζαλη – Στη 4άδα Ζάκσα, Νοβάρα, Κονελιάνο

Την υπέρβαση κόντρα στην τουρκική Βακίφμπανκ κυνηγά απόψε στην Κωνσταντινούπολη η πολωνική Chemik Police της Όλγας Στράντζαλη, προκειμένου να περάσει στις “4” του Champions League γυναικών, όπου βρίσκονται από χθες οι ιταλικές Νοβάρα, Κονελιάνο. Στα ημιτελικά των ανδρών μετά την Περούτζια και η πολωνική Ζάκσα Κεντζιέρζιν Κόζλε.

“Τα ρέστα της” λοιπόν καλείται να παίξει στον αποψινό β’ αγώνα των προημιτελικών η παρέα της διεθνούς μας ακραίας, που μετά την ήττα της με 3-0 από την τουρκική Βακίφμπανκ, θα επιδιώξει μία νέα… άλωση της Πόλης για να βρεθεί στην 4άδα, αφού οι Τουρκάλες περνάνε στα ημιτελικά ακόμη και με δύο κερδισμένα σετ. Α’ διαιτητής του αγώνα θα είναι ο διεθνής μας ρέφερι Μιχάλης Κουτσούλας.

Από χθες εξάλλου στις 4 καλύτερες ομάδες τη κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης βρίσκονται η ιταλική κάτοχος του τίτλου Νοβάρα και η συμπατριώτισσά της Κονελιάνο,  μετά τις νίκες τους επί των Φενερμπαχτσέ και Σκαντίτσι (Ιταλία) αντίστοιχα.

Για τη Νοβάρα, που επικράτησε με 3-1 (25-16, 25-18, 16-25,25-11) της «Φενέρ» αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της, που θα συμμετέχει στην ελίτ των τεσσάρων καλύτερων ομάδων της Ευρώπης, αφού  για πρώτη φορά κέρδισε εντός έδρας τουρκική ομάδα στη φάση των Playoff της διοργάνωσης. Χερμποτς και Ντάλντεροπ ήταν με 11 και 10 πόντους αντίστοιχα οι τοπ σκόρερ των Ιταλίδων, ενώ για τις Τουρκάλες οι 17 πόντοι της Βάργκας Αμπρέου δεν στάθηκαν ικανοί να γείρουν την «πλάστιγγα» της πρόκρισης για την ομάδα του Τέρζιτς.

Με το βλέμμα στους τελικούς της Βερόνα πορεύεται όμως και η ιταλική Κονελιάνο, αφού νίκησε στον δεύτερο ιταλικό “εμφύλιο” των προημιτελικών τη Σκαντίτσι. Η Αμερικανίδα Χιλ ανακηρύχθηκε MVP του αγώνα, σημειώνοντας 13 πόντους, όσους πέτυχε και από την άλλη πλευρά του φιλέ η Πολωνή Στίζιακ. Τοπ σκόρερ του αγώνα για την Κονελιάνο με 16 πόντους η Εγκόνου.

Οι δύο ιταλικές ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στην 4άδα, όπου η νικήτρια του Βακιφμπανκ-Chemik Police θα αντιμετωπίσει την κερδισμένη της αποψινής αναμέτρησης Εξατσίμπασι (Τουρκία)-Μπούστο Αρζίτσιο (Ιταλία).

2021.03.03 Kedzierzyn-Kozle Siatkowka CEV Liga Mistrzow Sezon 2020/2021 Grupa Azoty ZAKSA Kedzierzyn-Kozle - Cucine Lube Civitanova N/z Kamil Semeniuk, Lukasz Kaczmarek, Benjamin Toniutti, Jakub Kochanowski, radosc Foto Marcin Bulanda / PressFocus 2021.03.03 Kedzierzyn-Kozle Volleyball CEV Champions League Season 2020/2021 Grupa Azoty ZAKSA Kedzierzyn-Kozle - Cucine Lube Civitanova Kamil Semeniuk, Lukasz Kaczmarek, Benjamin Toniutti, Jakub Kochanowski, radosc Credit: Marcin Bulanda / PressFocus
Για την αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών το «χρυσό» σετ έκρινε χθες ένα ακόμη εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League. Στο συναρπαστικό β’ ματς των προημιτελικών ανδρών στην Πολωνία . Η γηπεδούχος Ζάκσα Κεντζίερζιν Κόζλε αν και έχασε με 0-3 ( 22-25, 24-26, 24-26) στο  από την πανίσχυρη ιταλική Λούμπε Τσιβιτανόβα, “άρπαξε” με 16-14 στο «golden set» την πολύτιμη πρόκριση. Ο Γάλλος Τονιουτί ανακηρύχθηκε MVP του αγώνα.

Τοπ σκόρερ των Πολωνών με 16 πόντους ο Κάζμαρτσεκ, ενώ για τους φιλοξενούμενους έναν λιγότερο (15π) είχε ο Χουαντορένα.

Στα ημιτελικά οι Πολωνοί περιμένουν να μάθουν την αντίπαλο από το ματς που θα προκύψει στη σημερινή αναμέτρηση Ζενίτ Καζάν (Ρωσία) – Σκρά Μπελσατόφ (Πολωνία), όπως εξάλλου και η ιταλική Περούτζια που από προχθές έχει αγωνία για να μάθει το επόμενο εμπόδιο στους “4” και θα “κληρώσει” απόψε στην μάχη της γερμανικής Μπερλίν με την ιταλική Τρεντίνο.  Ρώσοι και Ιταλοί ωστόσο έχουν προβάδισμα στην πρόκριση, μετά τις νίκες τους στα α’ παιχνίδια των προημιτελικών.