CHALLENGE CUP

Η κούπα στην Σερβία

Η κούπα στην Σερβία

Στη Σερβία και το Νόβισαντ πήγε το φετινό τρόπαιο του Τσάλεντζ Καπ ανδρών, καθώς η Βοϊβοντίνα του Στάνιτσα Κόζιτς φρόντισε απέναντι στην Μπενφίκα να εκμεταλλευθεί το 3-1 του πρώτου αγώνα, να σταθεί όρθια στην Λισαβόνα και με τα δύο σετ που κατέκτησε απέναντι στους «αετούς» της Λισσαβόνας να πανηγυρίσει το τρόπαιο παρά την ήττα της με 3-2.

Ξεχωριστή μέρα είναι η σημερινή για το Σέρβικο βόλεϊ καθώς έπειτα από αρκετά χρόνια η Βοϊβοντίνα από το Νόβισαντ έγραψε χρυσή σελίδα στην ιστορία της κατακτώντας το Τσάλεντζ Καπ.

Η φετινή ξέφρενη χρονιά για τους «ερυθρόλευκους» του Νόβιτσαντ ολοκληρώθηκε με μια τεράστια επιτυχία στην Πορτογαλία.

Εκεί όπου η Βοϊβοντίνα, έχοντας παρακαταθήκη το 3-1 του πρώτου αγώνα, φρόντισε να σταθεί όρθια και με τα δύο πρώτα σετ που κατέκτησε απέναντι στην Πορτογαλική ομάδα να βάλει τέλος στην υπόθεση τίτλος για τους γηπεδούχους.

Οι Σέρβοι έχοντας κορυφαίους τους Μίλαν Κάτιτς και Ντράζεν Λιούμπουριτς με 10 και 9 πόντους αντίστοιχα έπαιξαν όσο έπρεπε καθώς ουσιαστικά και πρακτικά τους αρκούσαν δύο μόλις σετ.

Η ομάδα του Νόβισαντ αρκετά διαβασμένη και ψυχομένη μπήκε στην αναμέτρηση της Λισσαβόνας και με το 24-26 και το 21-25 έκαναν το 0-2 και πανηγύρισαν το τρόπαιο που πάει στη Σερβία έπειτα από πολλά χρόνια.

Με το 0-2 οι Σέρβοι κατάκτησαν την κορυφή της Ευρώπης μετατρέποντας ουσιαστικά το υπόλοιπο του αγώνα σε τυπική διαδικασία…

Το τελικό 3-2 για τους Πορτογάλους έδωσε τη νίκη γοήτρου στους «ερυθρόλευκους» που είχαν αποκλείσει στον ίδιο θεσμό τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά παράλληλα έδωσε την ευκαιρία για πανηγύρια στους Σέρβους που κατέκτησαν την “πολυπόθητη” κούπα του Τσάλεντζ Καπ.