ΔΙΕΘΝΗ

Υπερπρωταθλήτρια Ιταλίας η Βασιλαντωνάκη (fot-vid)

Υπερπρωταθλήτρια Ιταλίας η Βασιλαντωνάκη (fot-vid)

Το πρώτο φετινό τρόπαιο στη γειτονική Ιταλία και παρθενικό Σούπερ Καπ στην ιστορία της Νοβάρα αναπαύεται εδώ και λίγες ώρες στην αγκαλιά της διεθνούς Ελληνίδας άσου που στον επικό “εμφύλιο” τελικό της 22ης διοργάνωσης επιβλήθηκε με 3-2 (25-19, 25-27, 22-25, 25-23, 16-14) σετ της Κυπελλούχου Κονελιάνο της Αθηνάς Παπαφωτίου.

supercup_novara

Στο “Παλα Ιγκόρ” της Νοβάρα, παρουσία περίπου 3.500 θεατών, οι πανάξιες φιναλίστ “έσπασαν καρδιές” σε ένα ματς που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες με τις δύο ομάδες να είναι στο γήπεδο ισοδύναμες.  Οι Ελληνίδες διεθνείς αγωνίστηκαν αρχικά ως αλλαγές, με το Μπαρμπολίνι να ξεκινά βασική την Βασιλαντωνάκη στο 3ο σετ. Μετά το προβάδισμα της γηπεδούχου με 1-0, από τα πολλά λάθη των φιλοξενούμενων, οι “Πάνθηρες” αντεπιτέθηκαν και με “αιχμή του δόρατος” την Μπρίσιο (18) προσπέρασαν με αδιαπέραστο μπλοκ 2-1 σετ δείχνοντας πως έχουν το “momentum” του τελικού.

conegliano

Η Νοβάρα όμως με την τοπ σκόρερ του αγώνα Πλακ (26π), την ασταμάτητη Εγκόνου (22π) και την Αμερικανίδα ΜVP, Ενράιτ (13π), έδειξε πως δεν θα τα παρατήσει εύκολα και όντως μέσα σε ενθουσιασμό από την κερκίδα ισοφάρισε 2-2 και έστειλε το ματς σε 5ο σετ.

novara_super cup

H παρέα της Βασιλαντωνάκη, προηγήθηκε με 8-6, όμως γρήγορα η Ντε Κρούιφ (14π) ισοφάρισε σε 8-8. Η Νοβάρα με την Πλακ πήρε ξανά βραχεία κεφαλή 10-9, όμως η Αμερικανίδα Χιλ βάλθηκε να γίνει το πρόσωπο του αγώνα, όταν με δικό της άσο έδωσε το προβάδισμα στις φιλοξενούμενες και με δικό της πόντο επίσης, έφερε την Κονελιάνο σε ματς μπολ 14-12.

novara_supercup 3

Εκεί όμως “μίλησε” η “καρδιά” των πρωταθλητριών με την Εγκόνου να μειώνει με άσο, 14-13 και την Ενράιτ να ισοφαρίζει μέσα σε φοβερή ατμόσφαιρα 14-14. Δίκαια λοιπόν η Αμερικανίδα αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού αφού από δική της επίθεση η Νοβάρα έγραψε το τελικό 16-14, πανηγυρίζοντας ξέφρενα με την ομάδα το πρώτο Σούπερ Καπ της Νοβάρα.

novara_super cup 4

Να σημειωθεί πως για την Ανθή Βασιλαντωνάκη το Σούπερ Καπ είναι ο δεύτερος τίτλος που κατακτά στην Ιταλία, έπειτα από την ιστορική κατάκτηση του τίτλου, τη σεζόν 2015–16 με την Κονελιάνο.

vassilantonaki_novara_super cup 2jpg

Δείτε στο video τους πανηγυρισμούς κατά την απονομή της Νοβάρα

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...