ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

«Κοιμήθηκε» στη Β’ Εθνική, «ξύπνησε» στην Α2 (φωτό)!

«Κοιμήθηκε» στη Β’ Εθνική, «ξύπνησε» στην Α2 (φωτό)!

Μπορεί σχεδόν όλη τη χρονιά η πρωταθλήτρια της Β’ Εθνικής Γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ να βασίστηκε στις πολύπειρες και «στιβαρές» πλάτες σημαντικών αθλητριών της Αγίας Παρασκευής, όπως οι Καλαϊτζίεβα, Δρούγκα, και Παυλοπούλου, ωστόσο το “πρόσωπο” του β’ τελικού, σύμφωνα με την εκτίμηση του Volleyplanet, ήταν άλλο…

Αυτή που έκανε τη διαφορά, η «αφανής» ηρωίδα του τελικού της κατηγορίας στο «Μάρκος Παπαδάκης» του Χαλανδρίου έχει ονοματεπώνυμο. Αγγελική Πισιριτζή. Η 25χρονη πασαδόρος με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη με κληρονομικό χάρισμα στον αθλητισμό.

agia _paraksevi

Ο πατέρας της Πολύβιος, ήταν πρωταθλητής σε μικτή ελληνική ομάδα μπάσκετ, ενώ ο παππούς της Θεμιστοκλής ήταν για μια 4ετία, από το 1946-1950 πρωταθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης. Βέβαια αυτά τα αρχαιοπρεπή ελληνικά ονόματα, έμοιαζαν και  ηχούσαν παράλληλα στα αυτιά των Τούρκων, περισσότερο ως… κακόγουστο αστείο.

«Ναι, το Πισιριτζή είναι τουρκικό επώνυμο και το άλλαξε ένας προπάππος μου γιατί παλιότερα, λόγω ονόματος, η οικογένεια είχε αντιμετωπίσει προβλήματα από τους Τούρκους. Αλλά και μετά την αλλαγή του ο παππούς μου, είχε ένα… θεματάκι με το όνομα. Για αυτό και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έστειλαν τον Έλληνα πρωταθλητή, Θεμιστοκλή Πισιριτζή, αλλά τον «δικό» τους δευτεραθλητή» λέει χαμογελώντας η αθλήτρια της Αγίας Παρασκευής.

Γεννημένη να “σερβίρει”

Γενετικά λοιπόν ήταν θέμα χρόνου, βάσει DNA, η μικρή Αγγελική να εκδηλώσει κι εκείνη… το μικρόβιο του αθλητισμού. Σε ηλικία 11 ετών έπιασε για πρώτη φορά μπάλα στα χέρια της και από νωρίς φάνηκε πως με το πολύστροφο μυαλό και τα «γλυκά» της δάχτυλα, είναι «κομμένη και ραμμένη» για πασαδόρος.

pisiritzi_service

Πέρα λοιπόν από την κουζίνα, όπου λόγω πολίτικης καταγωγής της, ένα… πουλάκι μας αποκάλυψε ότι… κάνει θαύματα, στο φιλέ η Αγγελικούλα τα τελευταία 14 χρόνια έχει «φτιάξει» το παιχνίδι πολλών ομάδων, «σερβίροντας» πάσες… λουκούμι σε Φιλία Ηλιούπολης, Ίκαρο Καλλιθέας, Ευρυάλη και Θέτιδα Βούλας. Μάλιστα η επιτυχημένη της.. συνταγή σε Ηλιούπολη και Καλλιθέα είχε οδηγήσει τις Φιλία και Ίκαρο αντίστοιχα στην άνοδο.

pisiritzi_ikaros

Κάτι αντίστοιχο έκανε και στο Χαλάνδρι… Στα μισά του β’ σετ του τελικού, εκεί που η ομάδα της έδειχνε υπό την πίεση του γηπεδούχου ΠΑΚ να χρειάζεται νέα πνοή και… φρεσκάδα στο παιχνίδι, η 25χρονη απόφοιτος Πληροφορικής της ΑΣΟΕΕ και νυν προγραμματίστρια γνωστής διαφημιστικής εταιρείας μπήκε στο γήπεδο αθλήτρια της Β’ Εθνικής ΕΣΠΑΑΑ και βγήκε… νεοφώτιστη στην Α2!

Η μεγάλη επιστροφή

Με φοβερό ενθουσιασμό και… τσαμπουκά, οργάνωσε τέλεια το παιχνίδι της Αγίας Παρασκευής και «σημάδεψε» τον θρίαμβο των φιλοξενούμενων με δυο εξαιρετικές προσωπικές της ενέργειες. Στο 17-15 με ένα έξυπνο πλασέ, δείγμα του ταλέντου της, μείωσε σε 17-15 αρχικά με ένα αριστοτεχνικό πλασέ και στη συνέχεια με μία… βραζιλιάνικη άμυνα έδωσε το προβάδισμα στις φιλοξενούμενες, που χωρίς να κοιτάξουν ποτέ ξανά πίσω τους τον πίνακα του σκορ πανηγύρισαν σαν τρελές τον τίτλο.

agia_paraskevi_droygka_pisiritzi_amarianakis_tiktapanidou

Για το Νο 3 όμως της Αγίας Παρασκευής η 3η άνοδος στην καριέρα της είχε την πιο «γλυκιά» γεύση από όλες. Πέρα από το χειροκρότημα του κόσμου, το γόητρο και την λάμψη της κούπας, ο τίτλος αυτός αποτέλεσε για την βραχύσωμη αθλήτρια “βάλσαμο” σε μία ασχημη σεζόν, που ξεκίνησε με όνειρα και φιλοδοξίες για διάκριση και περνώντας από σαράντα κύμματα και προσευχές, ολοκληρώθηκε με πολλές δυσκολίες και πόνο.

pisiritzi_agia_paraskeyi_              pisiritzi_amarianakis

«Ήρθα πρώτη χρονιά στην Αγία Παρασκευή, από την Θέτιδα. Στάθηκα πολύ άτυχη, γιατί στους 3 πρώτους μήνες που έπαιζα τραυματίστηκα, έπαθα χιαστούς και πλέον είμαι 5 μήνες μετά το χειρουργείο. Παίζοντας για 1-2 πόντους, ως αλλαγή στα δυο προηγούμενα ματς, ουσιαστικά στο τελευταίο σετ, του τελευταίου αγώνα της σεζόν, ένιωθα ξανά σαν να έκανα το… ντεμπούτο μου» δήλωσε ενθουσιασμένη στο Volleyplanet, η Αγγελική Πισιριτζή, που πλέον είναι  γεγονός ότι… επέστρεψε δριμύτερη.