ΔΙΕΘΝΗ

«Κινείται» προς Ομόνοια ο Χιμένες

«Κινείται» προς Ομόνοια ο Χιμένες

Τα ελληνικά που “κέρδισε”  μαζί με τους δύο “ασπρόμαυρους” τίτλους στην Πυλαία θα χρειαστούν στον διεθνή Κουβανό ακραίο, που έπειτα από ένα χρόνο ενδέχεται να σμίξει ξανά στην Κύπρο με τον προπονητή των επιτυχιών του ΠΑΟΚ, Γιάννη Καλμαζίδη.

Ο 27χρονος αρχηγός της Κούβας, Χαβιέ Ερνέστο Σκουλ Χιμένεθ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την ομάδα του ελληνικού τεχνικού δίδυμου, “Κάλμα”- Φιλιππάτου, καθώς η περσινή του ομάδα στην Ιταλία Μολφέτα, αποχώρησε από το καμπιονάτο, δίνοντας έτσι την “θέση της”, στην Καστελάνα Γκρότε των Τζιουμάκα, Πάρις και Κόστα.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι οι “τριφυλλοφόροι” της Λευκωσίας, θέτουν πολύ ψηλούς στόχους που δεν περιορίζονται μόνο στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, αλλά περιλαμβάνουν και επιτυχίες στην Ευρώπη.

Εκεί θα αγωνιστεί στις 18 Οκτωβρίου στο Στάδιο Ελευθερία με την Jedinstvo Bemax BIJELO POLJE Μαυροβουνίου και ο επαναληπτικός θα δοθεί στις 22 του ίδιου μήνα στο Μαυροβούνιο. Σε περίπτωση πρόκρισης της Ομόνοιας, οι Κύπριοι στον 3ο προκριματικό θα βρεθούν αντιμέτωποι με έναν γίγαντα του ευρωπαϊκού βόλεϊ, την πολωνική JASTRZEBSKI Wegiel, με τον πρώτο αγώνα και πάλι να γίνεται στη Λευκωσία στις 8 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός 4 μέρες μετά στην Πολωνία.

Πριν λίγες μέρες εξάλλου η Ομόνοια ανανέωσε την συνεργασία της με τον 33χρονο διεθνή Κύπριο λίμπερο, Μαρίνο Παπαχριστοδούλου.