CHALLENGE CUP

Με 7ο παίκτη τις… συμπτώσεις η Μπενφίκα

Με 7ο παίκτη τις… συμπτώσεις η Μπενφίκα

Στις… συγκυρίες του παρελθόντος αλλά και στην εμπειρία της ποντάρει η Μπενφίκα που αισιοδοξεί ότι μπορεί στον αυριανό α’ προημιτελικό του Challenge Cup να κάνει το «3 στα 3» επί του Εθνικού και να πάει στην Αλεξανδρούπολη απλά για να «σφραγίσει» για 2η συνεχόμενη χρονιά την πρόκρισή της στους «4» της διοργάνωσης.

Λένε πως “σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση” και αυτό τουλάχιστον ελπίζει να αποδείξει κόντρα στους ακρίτες ξανά η πορτογαλική ομάδα. Κι η αλήθεια είναι πως στο μυαλό των Πορτογάλων έχουν μαζευτεί πολλές απίστευτες… συμπτώσεις.

Α) Η αναμέτρηση και πάλι με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπως και πέρυσι στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Β) Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται και πάλι στο δρόμο τους ο Νικολά Μιγιαϊλοβιτς, τον οποίο είχαν αποκλείσει με τα χρώματα της σερβικής Βιζούρα πέρυσι στους «32» της διοργάνωσης, με 3-1 σετ  στον επαναληπτικό της Λισαβόνα.

Γ) Έπειτα από 4 περίπου χρόνια, όταν στο ντεμπούτο του στη Volleyleague με τη φανέλα του Παναθηναϊκού είχε κερδίσει στο Μετς τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στην πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Καζάζη για τη σεζόν 2011-2-12, ο Βούλγαρος ακραίος Ιβάν Κόλεφ θα βρεθεί ξανά με κάποιος από τους τότε ακρίτες, όπως ο Κ. Δαλακούρας, ο βοηθός προπονητή, Γιώργος Παπαζογλου και ο team manager, Γρηγόρης Σιδηρόπουλος. Και ο λίμπερο, Άκης Δαρίδης, με τον οποίο τότε ήταν συμπαίκτες στους “πράσινους”.

Υπολογίζουν και τον Σούλαγιτς! 

Ωστόσο από scouting οι Πορτογάλοι…θέλουν λίγη… δουλίτσα! Φανταστείτε ότι στις δηλώσεις του ο προπονητής της Μπενφίκα, μαζί με τους παίκτες που ενισχύσανε το φετινό Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Τουράνγιανιν, Μιγιαϊλοβιτς, Φόγιερ, Γκιλίν, υπολογίζει ακόμη και τον… Λούκας Σούλαγιτς!

Εν τούτοις οι «Λουζιτανοί» θεωρούν πως το φετινό σύνολο του Σάκη Μουστακίδη είναι πολύ πιο επιθετικό από πέρυσι. «Μόνο ένας με δύο παίκτες παρέμειναν στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Έχουν ενισχυθεί με δύο Σέρβους, από τους οποίος ο ένας περιέργως έπαιξε για την Παρτιζάν Βελιγραδίου… Είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα, την έχουμε μελετήσει και έχουμε δει ότι είναι πολύ πιο επιθετική από την περσινή μας αντίπαλο», ανέλυσε ο τρις πρωταθλητής  τεχνικός των Πορτογάλων, Ζοζέ Ζαρντίμ, που ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει του επαναληπτικού του Έβρου.

Πρέπει να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το 3-0 ή το 3-1, που μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε το ταξίδι στην Ελλάδα από πλεονεκτική θέση. Αυτός είναι ο κύριος στόχος … Φαβορί; Σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης, όπου αντιμετωπίζεις καλές ομάδες, δεν υπάρχουν φαβορί! Πιστεύω ότι θα είναι μια πολύ ισορροπημένη αναμέτρηση, και αν η Μπενφίκα παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, έχοντας στο πλευρό της τους φανταστικούς οπαδούς, όπως σε όλη τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία, μπορούμε να κερδίσουμε και να ξεπεράσουμε ένα ακόμη εμπόδιο» υποστήριξε ο κ. Ζαρντίμ, σε αντίθεσή με τον Έλληνα ομόλογό του, που θεωρεί ότι “όλα είναι ανοιχτά”.

Μπερτασόνι: “Ποιοτική ομάδα ο Εθνικός”

Από την πλευρά του πάντως ο Βραζιλιάνος πασαδόρος των «Αετών» Πάουλο Ρενάν Μπερτασόνι εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι αν και περιμένει ένα δυνατό ματς, η Μπενφίκα μπορεί να πάρει τη νίκη στην έδρα της. «Εξ όσων γνωρίζω, διαπιστώνω ότι μόνο ο σύλλογος είναι ο ίδιος…» δήλωσε αρχικά ο τεχνικός της πορτογαλικής ομάδας και συμπλήρωσε: «Υπήρξαν πολλές αλλαγές αλλά πιστεύω ότι το αυριανό ματς θα είναι δύσκολο, γιατί είναι μία ομάδα με ποιότητα. Αν δεν ήταν ποιοτική ομάδα, δεν θα βρίσκονταν σε αυτή τη φάση.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις «επιδόσεις» μας και πιστεύω ότι αν παίξουμε με τον ίδιο τρόπο που παίζουμε το τελευταίο διάστημα, και δη στην έδρα μας, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουμε» τόνισε ο ένας από τους 4 Λατινοαμερικάνους των Πορτογάλων, καθώς υπάρχουν ακόμη οι συμπατριώτες του Ντανίλο Γκαλίνσκι (πασαδόρος), Φλάβιο Σοάρες (κεντρικός) και ο Κουβανός διαγώνιος, Τζοάν Γιάνες Ντίας. Την «πολυεθνική» ομάδα των «Αετών» συμπληρώνουν ο Καναδός κεντρικός, Τζάστιν Γουίλιαμ Νταφ και ο Ολλανδός κεντρικός, Μαρτ Φαν Φερκόφχεν.