ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Μίλωνας – Ηρακλής στους Έφηβους

Μίλωνας – Ηρακλής στους Έφηβους

Μίλωνας και Ηρακλής θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή  στο μεγάλο τελικό του Final 4 των Εφήβων που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (16:00) στο Καρπενήσι.

Ντέρμπι με άρωμα Α1 θα έχει ο τελικός των Εφήβων στο Καρπενήσι καθώς εκεί θα αναμετρηθούν ο Μίλωνας και ο Ηρακλής. Δύο ομάδες με παράδοση στις μικρές ηλικίες και που επενδύουν συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης ο Ηρακλής του Χρήστου Πάτρα επικράτησε με 3-0 της ΕΑ Πατρών και εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό της Κυριακής.

Και αν ο πρώτος ημιτελικός ήταν με το «καθαρό» 3-0, ο Μίλωνας χρειάστηκε να ιδρώσει για τα καλά απέναντι στη Νίκη Αιγινίου.

Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες του τέταρτου σετ και με το 3-1 ο Μίλωνας εξασφάλισε για πρώτη φορά την παρουσία του στον τελικό των Εφήβων.

Από την άλλη πλευρά η Νίκη Αιγινίου στάθηκε άτυχη καθώς έχασε στο γ σετ τον Πελοπίδα με διάστρεμμα. Κάτι που επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα και έτσι οι «πράσινοι» έκαναν το 3-1.

Τους δύο ημιτελικούς παρακολούθησε πλήθος κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενήσιου κι ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες για το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν, αλλά και στους ανθρώπους του Καρπενησίου για το οργανωτικό κομμάτι», τόνισε ο κ. Μαυρομάτης και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος για την υλοποίηση μιας ακόμη πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας, με το νέο τρόπο διεξαγωγής των τελικών φάσεων των αναπτυξιακών πρωταθλήματος σε πόλεις της περιφέρειας όπου θέλουμε να πετύχουμε την ανάπτυξη του αθλήματος. Η σημερινή εικόνα ήταν εξαιρετική και το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη διοργάνωση των Νεανίδων στον Τύρναβο».

ΜΙΛΩΝΑΣ – ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ : 25-22, 24-26, 25-20, 25-21

ΑΟΝΣ Μίλων (Γεωργούντζος): Αθανασόπουλος, Καρατζάς, Περγάμαλης, Σπυριούνης, Τουρνάκης, Παπασταματάτος Ν., Παπασταματάτος Γ. –λ / Ανδρεόπουλος, Παπαδόπουλος, Φιλίππου, Κοτοματάς, Κωνσταντακόπουλος

Νίκη Αιγινίου (Στράντζαλης): Παπάζογλου, Κιοσές Αλ., Ιωαννίδης Γ., Παπαλεξίου, Βουλκίδης, Πελοπίδας, Ματσκίδης –λ / Βλασιάδης –λ, Ιωαννίδης Α., Κουπατσιάρης, Κουτσιόλας

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΕΑ ΠΑΤΡΩΝ : 25-14, 25-22, 25-19

Ηρακλής (Πάτρας): Μούχλιας, Καπετανίδης, Κολτσιάκης, Τζιουμάκας, Κουκουμάκας, Ηλίας, Τσιράκης –λ / Φωτιάδης, Μπούτος, Μπουράκης, Τσατσούλας

ΕΑ Πατρών (Γεράνιος): Γεωργιόπουλος, Κάββουρας, Δρακόπουλος, Τσαρκατόγλου, Κανελλόπουλος, Γιαννούτσος Καραγέωργος –λ / Ασημακόπουλος –λ, Μακρυγιάννης, Καραμπελέσης, Δρίβας, Λάτσης,

Το πανόραμα του Final 4

Σάββατο 7/3

16.00, ΓΣ Ηρακλής – ΕΑ Πατρών 3-0 (25-14, 25-22, 25-19)

18.00, ΑΟΝΣ Μίλων – Νίκη Αιγινίου 3-1 (25-22, 24-26, 25-20, 25-21)

Κυριακή 8/3

14.00, Αγώνας για θέσεις 3-4

16.00, Τελικός