ΔΙΕΘΝΗ

Τρέλα στην Περούτζια για Λεόν (fotos)!

Τρέλα στην Περούτζια για Λεόν (fotos)!

“Μεθυσμένη πολιτεία” θύμιζε χθες η ιταλική έδρα κατά την επίσημη παρουσίαση του Κουβανο-Πολωνού άσου των πρωταθλητών Ιταλίας, που γνώρισε στιγμές αποθέωσης από τους τιφόζι της ομάδας, που στην αυγή της νέας εποχής “Λεόν”, ονειρεύονται πλέον ακόμη περισσότερους τίτλους.

leon_perugia 13

O κορυφαίος ίσως παίκτης του κόσμου και πρωταθλητής κόσμου με την ρωσική Ζενίτ, αναμφίβολα τους τελευταίους μήνες, όπως δημοσίευσε από την πρώτη στιγμή τo Volleyplanet αποτέλεσε την πιο πολυσυζητημένη μεταγραφή του αθλήματος.

leon_perugia 11

Ο πολιτογραφημένος Πολωνός ακραίος, που αντικατέστησε τον αρχηγό της Εθνικής Ιταλίας, Ιβάν Ζάιτσεφ, μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στη Ζάκυνθο, παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της ομάδας σε ανοικτή εκδήλωση, όπου έγινε αντικείμενο λατρείας από τους φίλους της νέας του ομάδας.

leon_perugia 2

Το πάρτι στήθηκε από νωρίς στην πόλη της επαρχίας Ούμπρια, που πριν λίγες ώρες βρέθηκε ξανά στο πόδι για τους εορτασμούς του φετινού νταμπλ και του χάλκινου μεταλλίου του Τσάμπιονς Λιγκ. Το εμπορικό κέντρο Quasar Village di Ellera di Corciano είχε κατακλυστεί από νέους, μεγαλύτερους, γονείς με παιδιά αλλά και άσχετους ανθρώπους, που απλά είχαν την περιέργεια να δούνε από κοντά το νέο σουπερστάρ των “Block Devils”.

O πρόεδρος Τζίνο Σίρτσι και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, που βρέθηκαν στο στόχαστρο πριν μερικές εβδομάδες, λόγω της μεταγραφής του Ζάιτσεφ στη Μόντενα, έλαμπαν από περηφάνια, βλέποντας τον Βιλφρέντο Λεόν να προβάρει για πρώτη φορά τα χρώματα του συλλόγου μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού από τον κόσμο και όχι μόνο….

leon_perugia 10

“Είναι η πρώτη φορά που έφτασα σε μια νέα ομάδα και είμαι τόσο ενθουσιασμένος” δήλωσε αρχικά ο Λέον, που στο φετινό ημιτελικό φάιναλ φορ Τσάμπιονς Λιγκ του Καζάν, αποτέλεσε το “δήμιο” της Περούτζια. ”

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και να είμαι μέρος μιας πολύ ισχυρής ομάδας. Φτάνω να δώσω το 100% του εαυτού μου και ευχαριστώ τον πρόεδρο και όλους τους χορηγούς που έκαναν όλα αυτά δυνατά. Η Περούτζια έχει κερδίσει τα πάντα, κάνει σπουδαία δουλειά και αποδεικνύει ότι είναι πολύ ισχυρή.

Είμαι χαρούμενος που έχω έναν προπονητή όπως ο Bernardi, θα δουλέψω πολύ σκληρά και αν στο παρελθόν έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου, εδώ μαζί του θα δώσω ακόμη περισσότερα” δήλωσε ο γεννημένος στο Σαντιάγκο ντε Κούμπα, ακραίος που έλαμπε από ευτυχία, όση ώρα υπέγραφε αυτόγραφα, έβγαζε “σελφι” και τραγουδούσε με τους φίλους της νέας του ομάδας.

leon_perugia 3

“Όταν αποφάσισα να φύγω από το Καζάν, είχα επίσης επαφές με ομάδες από Πολωνία και Τουρκία, αλλά ήθελα να παίξω στο ιταλικό πρωτάθλημα. Για αυτό είμαι ενθουσιασμένος που επέλεξα την Περούτζια, όπου παίζουν τόσοι πολλοί κλασσάτοι παίκτες κλάσης. Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να παίξω μαζί τους και νομίζω ότι εδώ θα βελτιωθώ ακόμη περισσότερα τεχνικά.

Η αγάπη όλων αυτών των οπαδών είναι φανταστική και ανυπομονώ να τους δω στο γήπεδο. Είναι η πρώτη φορά που έχω έρθει σε μια νέα ομάδα και αισθάνομαι τόσο συναισθηματικά φορτισμένος.

Ποιοί είναι οι στόχοι μου μετά από τόσες διακρίσεις στο Καζάν; Εδώ στην Περούτζια υπάρχουν νέοι στόχοι και προκλήσεις για μένα. Να επιβεβαιώσω ο,τι έκανα με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και να τα πάω ακόμα καλύτερα.

Η πίεση; Δεν την αισθάνομαι. Μου αρέσει πάρα πολύ…” δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αγάπη του κόσμου ο Λέον, που θα μείνει για λίγες μέρες ακόμη στην Περούτζια, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αφού διευθετήσει κάποιες άλλες υλικοτεχνικές εκκρεμότητες θα επιστρέψει στην Πολωνία.

Foto: Michele Benda/ Sir Safety Perugia Volley Club (Facebook)