Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ντέρμπι γοήτρου, κινήτρων και σερί!

Ντέρμπι γοήτρου, κινήτρων και σερί!

Με ανταγωνιστικό σύνολο ή χωρίς, με αγωνιστικά προβλήματα ή μη, με βαθμολογική διαφορά ή όχι και πάντα με φιλάθλους στο πλευρό τους, οι αναμετρήσεις Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού και αντίστροφα θα είναι πάντα ΝΤΕΡΜΠΙ!

Το πρώτο για τη φετινή αγωνιστική σεζόν παίζεται τη Δευτέρα (22/12, 17.00, Novasports3) στο κλειστό γυμναστήριο του Πανελληνίου στην Κυψέλη και με αυτό πέφτει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ.

Οι γηπεδούχοι το κίνητρο!

Αν μιλήσουμε με τους όρους της εγκληματολογίας, ο Παναθηναϊκός πληροί τρεις προϋποθέσεις για το ντέρμπι: έχει κίνητρο, έχει το μέσο που είναι το «σπίτι» του και έχει την ευκαιρία. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ομάδα του Ανδρεόπουλου, που προέρχεται μεν από δυο ήττες στο τάι μπρέικ αλλά που φέτος διαθέτει σύνολο ιδιαίτερα μαχητικό. Η περίοδος των δυνατών μονομαχιών ουσιαστικά ξεκινάει τώρα για τον Παναθηναϊκό, που έχει μαζέψει βαθμούς και αποτελέσματα και πλέον έχει μπροστά του παιχνίδια με Ολυμπιακό, Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΠΑΟΚ για να κοντραριστεί και να μετρήσει περαιτέρω τις δυνάμεις του.

Οι φιλοξενούμενοι το σερί!

Από την άλλη, υπάρχει κι ένα άλλο ρητό που λέει ότι «η νίκη είναι συνήθεια. Δυστυχώς, το ίδιο και η ήττα» και στον Ολυμπιακό που έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυσκολίες του «αιώνιου» αντιπάλου τα τρία τελευταία χρόνια το σερί νικών έχει φτάσει το 13-0. Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι διατηρούν το αήττητο στο φετινό πρωτάθλημα ενώ παράλληλα, οι Πειραιώτες θέλουν να ξεπεράσουν την ευρωπαϊκή ήττα από τη Φριντρισχάφεν, καθώς τυχόν δεύτερο σερί στραβοπάτημα είναι πολύ πιθανό να δρομολογήσει ακόμα και αλλαγές.

Πρωτοψάλτης: «Με τη βοήθεια των οπαδών»

Ο διεθνής ακραίος του Παναθηναϊκού, Θανάσης Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Μου είχαν λείψει τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι ξεχωριστοί αγώνες, υπάρχει ιδιαίτερη ψυχολογία και πολλά από τα δεδομένα που υπάρχουν ανατρέπονται. Ξέρουμε πως οι οπαδοί μας περιμένουν αυτό τον αγώνα και εμείς είμαστε έτοιμοι. Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε από τη Φριντρισχάφεν στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά το πρωτάθλημα είναι διαφορετικό. Κάναμε δύο ήττες στο τάι μπρέικ και πρέπει να τις αφήνουμε πίσω μας. Με τη βοήθεια και των οπαδών μας ελπίζω να πιάσουμε έναν καλό ρυθμό σε όλους τους τομείς για να πιέσουμε τον αντίπαλο μας που διαθέτει δυνατή ομάδα και πολλές λύσεις».

Κοκκινάκης: «Πάμε για τη νίκη»

Ο έτερος διεθνής ακραίος του αντίπαλου στρατοπέδου, Μενέλαος Κοκκινάκης τόνισε: «Όποια κι αν είναι η κατάσταση των δυο ομάδων οι αγώνες μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού είναι ντέρμπι. Ξεχνάμε γρήγορα ότι έγινε στη Ευρώπη και θα πάμε για να πάρουμε τη νίκη εκεί μέσα. Ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από τις προηγούμενες χρονιές αλλά θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να παραμείνουμε στην κορυφή».

Συνάντηση από τα παλιά δυο πρωτάρηδων

Κι αν οι συναντήσεις στο κλειστό της Κυψέλης θα είναι πολλές αφού πολλοί πρώην «ερυθρόλευκοι» έχουν φορέσει στο παρελθόν τα «πράσινα» από τους παίκτες μέχρι το τεχνικό επιτελείο, αξίζει να σταθούμε στους πρωτάρηδες Μπράιαν Κουκ και Κάρσον Κλαρκ! Οι δυο Αμερικανοί γνωρίζονται καλά ενώ έχουν βρεθεί στο παρελθόν αντιμέτωποι δυο χρονιές στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Είθισται το κλίμα των ντέρμπι να είναι «περίεργο» για τους πρωτάρηδες, με τον «οικοδεσπότη» Κουκ να δηλώνει στο Volleyplanet: «Είμαι ενθουσιασμένος! Έχει πάντοτε πλάκα όταν αγωνίζομαι κόντρα σε Αμερικανούς συμπατριώτες μου. Θα είναι καλά».

Προβλέψεις…

Κάθε είδους πρόβλεψη απαγορεύεται σε τέτοια ντέρμπι! Για το λόγο αυτό και μόνο μέσα από την ανάλυση ο έμπειρος τεχνικός και ακαδημαϊκός, Γιάννης Λάϊος αναλύει για το Volleyplanet το «αιώνιο» ντέρμπι, τονίζοντας ότι «Πληρώνονται ακριβά τα λάθη «αιωνίων»

Γεροθόδωρος-Μυλωνάκης

Το δίδυμο Γεροθόδωρου-Μυλωνάκη έχει οριστεί για την αναμέτρηση με παρατηρητή τον κ. Βασιλειάδη και επόπτες τους Μαριδάκη και Αλ.Χρηστίδη.