ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ο Δημητρακάκος στον Αστέρα Νίκαιας

Ο Δημητρακάκος στον Αστέρα Νίκαιας

Την έναρξη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Δημητρακάκο στην γυναικεία ομάδα, ανακοίνωσε ο Αστέρας Νίκαιας,  με τον πρώην άσσο να αναλαμβάνει παράλληλα και την επίβλεψη των αναπτυξιακών τμημάτων..

Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στον Αίολο Ταύρου ο Παναγιώτης Δημητρακάκος συνεχίζει πλέον την προπονητική του καριέρα στον Αστέρα Νίκαιας.

Με εμπειρία από την πολυετή παρουσία του ως αθλητής στην Α1 ανδρών, αλλά και την απόλυτα πετυχημένη παρουσία του στην ομάδα του Ταύρου, ο Παναγιώτης Δημητρακάκος επιστρέφει στη Νίκαια και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τον Αστέρα Νίκαιας…

Εκτός από την γυναικεία ομάδα, ο Δημητρακάκος αναλαμβάνει και την επίβλεψη των Αναπτυξιακών τμημάτων του συλλόγου  με τον ίδιο στις πρώτες του δηλώσεις να υπογραμμίζει «Το όραμα για τη δημιουργία μιας ακαδημίας βόλεϊ που θα προσπαθήσει να γίνει πόλος έλξης νεαρών αθλητριών που στόχος τους είναι η μακροχρόνια αθλητική τους ανάπτυξη και η προσπάθεια που έχει γίνει για να δημιουργηθεί ο καταλληλότερος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, με ώθησαν να δεχθώ την πρόταση συνεργασίας του Παναγιώτη Μαρούλη, δημιουργού του Αστέρα Νικαίας και του Βασίλη Τζώρτζη ιδρυτή της Star Volley Academy.

Στόχος μας για τις νεαρές αθλήτριες είναι να μπορέσουμε να τις βοηθήσουμε και να τις εξελίξουμε να γίνουν ”η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους».

Η ανακοίνωση του Αστέρα Νίκαιας

Υλοποιώντας το σχεδιασμό της επόμενης αθλητικής περιόδου, η Διοίκηση του τμήματος βόλεϊ του Αθλητικού Συλλόγου ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ και της Ακαδημίας STAR VOLLEY είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη συνεργασίας για τη νέα αθλητική περίοδο με τον προπονητή Παναγιώτη ΔΗΜΗΤΡΑΚΑΚΟ.

Ο Παναγιώτης έχει μακρά παρουσία και ιστορία στο χώρο του volley και είναι μια ιδιαίτερη μορφή στο Νικαιώτικο volley αφού ήταν ο εμβληματικός αρχηγός της ομάδας volley του Ιωνικού Νίκαιας για πολλά χρόνια. Αγωνίστηκε στις ομάδες Εστία Φιλίας, Αγ. Παρασκευή, Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων, Ιωνικός Νικαίας, Κτησιφώντας Παιανίας, Πανελλήνιος Γ.Σ. και Γ.Ε. Μεσσηνίας. Με τις ομάδες volley Α.Ε. Νίκαιας και Α.Ο. Παγκρατίου με τις οποίες συμμετείχε σε ομίλους του European Challenge Cup.

Σημαντική όμως υπήρξε και η αθλητική του διαδρομή στο Beach Volley όπου διακρίθηκε σε πανελλήνια πρωταθλήματα ενώ εκπροσώπησε τη χώρα μας σε διεθνείς διοργανώσεις από 1997 έως το 2001. Έχει βραβευθεί με 9 χρυσά, 10 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια σε διάφορες διοργανώσεις.

Ο Παναγιώτης έχει συνεργασθεί με επιτυχία σε πολλούς συλλόγους (ανδρική ομάδα) Έσπερου Καλλιθέας, (και τις γυναικείες ομάδες) Απολλώνιου Κερατσινίου και Αίολου Ταύρου καθώς επίσης και τα αναπτυξιακά τμήματα.

Ο Παναγιώτης Δημητρακάκος αναλαμβάνει προπονητής της γυναικείας ομάδας του Αστέρα Νίκαιας ενώ θα έχει ενεργό υποστηρικτικό και οργανωτικό ρόλο στην υποστήριξη του έργου των προπονητών Νίκου Μαρμαρινού και Ερμάλ Τσικόγια στις αγωνιστικές αναπτυξιακές ομάδες του συλλόγου. Μαζί με τον προπονητή Παναγιώτη Μαρούλη που θα έχει τη συνολική εποπτεία του έργου και τη διαρκή υποστήριξη της Star Volley Academy, θα συνεργασθούν και θα αποτελέσουν μια πολύ ισχυρή προπονητική ομάδα η οποία θα δουλέψει συστηματικά για την σταθερή ανάπτυξη των ακαδημιών και την εξέλιξη των νεαρών αθλητριών σε υψηλά επαγγελματικά standards που απαιτούνται για την επίτευξη των απαιτητικών στόχων της επόμενης αθλητικής περιόδου (2019-2020).

Είμαστε περήφανοι για τη δημιουργία μιας πολυμελούς και από τις καλύτερες ομάδες τεχνικών και συνεργατών η οποία αναμένεται με τον επαγγελματισμό, τις πλούσιες αθλητικές εμπειρίες και το ιστορικό των επιτυχιών της, να προσφέρουν τα μέγιστα στις νεαρές αθλήτριες και να τις προετοιμάσουν κατάλληλα για τις υποχρεώσεις της επόμενης αθλητικής περιόδου σε ένα μοναδικό αθλητικό ταξίδι ανάπτυξης και προόδου.

Καλωσορίζουμε τον Παναγιώτη σε αυτό το πολύ σημαντικό και ξεχωριστό project του Αστέρα, έχοντας τη βεβαιότητα για μια καλή, επιτυχημένη και γεμάτη πρροοπτικές αθλητική συνεργασία.