CHALLENGE CUP

Ο… Φοίνικας έστειλε τον Παναθηναϊκό στο πολυπόθητο Challenge Cup

Ο… Φοίνικας έστειλε τον Παναθηναϊκό στο πολυπόθητο Challenge Cup
Λαμπάδα στον Φοίνικα Σύρου -μέχρι πρότινος κακό δαίμονά του στις μεταξύ τους περυσινές αναμετρήσεις- θα πρέπει να ανάψουν στον Παναθηναϊκό, καθώς η απόσυρσή του από το Challenge Cup έδωσε σίγουρη θέση στον Πρωταθλητή Παναθηναϊκό που είχε δηλώση “πρόθεση” για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Μέχρι στιγμής στους άντρες, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κανονικά στο Challenge Cup και μαζί του και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν να λάβει μέρος ως πρωταθλητής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά εξ αρχής είχε δηλωθεί η επιθυμία ευρωπαϊκής διάκρισης στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση.
Οι “πράσινοι” δήλωσαν την πρόθεσή τους στην ΕΟΠΕ και θα βρίσκονταν στη… λίστα αναμονής της CEV αν δεν προέκυπτε η απόσυρση του Φοίνικα Σύρου από το Challenge Cup και κάπως έτσι η σίγουρη θέση της Ελλάδας κατέληξε στη θέση του Πρωταθλητή.
Έκπληξη και η μη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο CEV Cup και η αίτησή του για Challenge Cup, από κοντά και ο Μίλωνας σε περίπτωση που υπάρξουν θέσεις από την Ερυωπαϊκή Ομοσπονδία.
Εκκρεμούν οι Νταμπλούχες
Για του λόγου το αληθές, στις γυναίκες ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να περιμένει αφού ως Πρωταθλητής και πάλι δεν δήλωσε συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πρόθεση για το Challenge Cup. Εκεί όμως δεν υπήρξαν ομάδες που να επιλέξουν να αποσυρθούν από τα Ευρωπαίκά Κύπελλα.
Έτσι, ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο CEV Cup και ο ΠΑΟΚ με τον Άρη στο Challenge Cup και οι ‘πράσινες’ ελπίζουν σε κενές θέσεις στη συγκεκριμένη διοργάνωση για να συμμετάσχουν, το ίδιο θέλει και η Θέτιδα Βούλας.