ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Οριστική διακοπή απο ΕΣΠΑΑΑ

Οριστική διακοπή απο ΕΣΠΑΑΑ

Την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων της ανακοίνωσε  και επίσημα πλέον η ΕΣΠΑΑΑ αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για ασφαλή διεξαγωγή και προπονήσεων και αγώνων.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΑΑΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Π.Α.Α.Α. λαμβάνοντας υπόψη, την απόφαση της Ε.Ο.ΠΕ.  για λήξη των Εθνικών Πρωταθλημάτων, τις ανακοινώσεις από το Υφυπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των αθλητικών εκδηλώσεων και διαπιστώνοντας ότι, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για απρόσκοπτη και ασφαλή διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων, αποφάσισε ομόφωνα την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων, ευθύνης της Ένωσης αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και συγκεκριμένα:

• Τοπικής κατηγορίας Ανδρών

• Τοπικής κατηγορίας Γυναικών

• Τοπικής κατηγορίας 2 Γυναικών

• Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ18 (πρώην κορασίδων) Γ΄ φάση- Α΄ Γκρουπ (θέσεις 9-12, 13-16, 17-20, 21-24)

• Πρωταθλήματος Αγοριών Κ17 (πρώην παμπαίδων)

• Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ16 (πρώην παγκορασίδων)

• Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ16 εκτός συναγωνισμού 2 (πρώην παγκορασίδων εκτός συναγωνισμού 2)

• Πρωταθλήματος Κοριτσιών Κ16 εκτός συναγωνισμού 3 (πρώην παγκορασίδων εκτός συναγωνισμού 3)

Σε νέα συνεδρίαση που θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες, το Δ.Σ. θα επιληφθεί του θέματος της βαθμολογικής κατάταξης των ομάδων όλων των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών, αλλά και για την αναδιάρθρωση αυτών για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021. 

 Επίσης, το Δ.Σ. της   Ένωσης,  μετά την εισήγηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την τροποποίηση, από την Ε.Ο.ΠΕ. του Άρθρου 5, παρ. ε, του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης & Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων 2019-2020 για την παράταση της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 έως 30.9.2020, αποφάσισε,  σχετικά με την διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Αγοριών  Κ18 (πρώην παίδων)- Β΄ φάση – A Γκρουπ (θέσεις 1-6) και Κοριτσιών Κ18 (πρώην κορασίδων) – Γ΄ φάση- Α΄ Γκρουπ Α΄ – Β΄ όμιλοι (θέσεις 1-8)  να αναμένει τις σχετικές ανακοινώσεις της Ε.Ο.ΠΕ., του Υφυπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α, για το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των διοργανώσεων πετοσφαίρισης, λαμβάνοντας υπόψη του δικαιώματος εισαγωγής των αθλητών-αθλητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης το Δ.Σ. αποφάσισε την μετάθεση της διεξαγωγής του Τουρνουά μη Ενεργών Αθλητών – Αθλητριών για τον Οκτώβριο.