ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Παίρνει… scooter και γκαζώνει ξανά για άνοδο (φωτό)

Παίρνει… scooter και γκαζώνει ξανά για άνοδο (φωτό)

Παρά την απογοήτευσή του για έναν ακόμη χαμένο τελικό ο τεχνικός του ΠΑΚ Χαλανδρίου,  Κώστας Λεβαντής, μετά το 0-3 στον β’ τελικό των πλέι οφ της Β’ Εθνικής Γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ δηλώνει στο Volleyplanet, ότι εκτός εξαιρετικού απροόπτου, θα παραμείνει στο “τιμόνι” της ομάδας, έστω κι αν χρειαστεί να καταφύγει σε οικονομικότερο τρόπο μετακίνησης από τα Μεσόγεια στα Βορεια Προάστεια για να… ελαφρύνει το μπάτζετ του συλλόγου.

O Κώστας Λεβαντής την τελευταία σχεδόν οκταετία  έχει συνδέσει το όνομα του με την επιτυχημένη πορεία του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου Χαλανδρίου (ΠΑΚΧ). Ένα σωματείο, με ερασιτεχνικό προφίλ, αλλά επαγγελματική δουλειά έχει καταφέρει μέσα σε ένα οικογενειακό κλίμα να πρωταγωνιστεί και στηριζόμενο σε παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας να εμφανίζεται άκρως ανταγωνιστικό απέναντι σε αντιπάλους με υψηλότερο μπάτζετ και πιο… high προφίλ!

Ωστόσο μια ακόμη δεύτερη θέση σε συμμετοχή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο φάιναλ φορ της κατηγορίας, είναι κάτι που δεν… καταπίνεται εύκολα, όσα… αλλά κι αν υπάρχουν. «Μας αφήνει πικρή γεύση…» παραδέχθηκε ο Λεβαντής, που συμπληρώνει: « Όταν φτάνεις σε έναν τελικό θέλεις πάντα να κερδίζεις. Απλά η διαφορά είναι ότι το ΠΑΚ Χαλανδρίου είναι μία ομάδα, της οποίας το 80% του ρόστερ της προέρχεται από αθλήτριες που έχουν βγει από τα φυτώρια του συλλόγου, ομάδα που δεν έχει δώσει λεφτά για μεταγραφές και όλες αυτές τις χρονιές που πρωταγωνιστεί και έχει φτάσει σε τελικούς, έχει «βάλει από κάτω» θεωρητικά πολύ πιο ισχυρές και εύρωστες οικονομικά ομάδες» δήλωσε στο Volleyplanet ο Κώστας Λεβαντής, που θα μπορούσε να προβάλλει ως δικαιολογία τις απουσίες των Φουσιάνη, Τράκα.

pak_xalandriou

«Είναι γεγονός πως κατεβήκαμε στο αποψινό (σ.σ.χθες) με δυο πολύ σημαντικές απουσίες, αλλά σε έναν τελικό δεν υπάρχουν δικαιολογίες… Η ήττα είναι ήττα, πρέπει να αξιολογηθεί και να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Γιατί οι τραυματισμοί αν και είναι μέρος του παιχνιδιού, αν και είναι γεγονός μπορεί κάποιοι να το ερμηνεύσουν και σαν δικαιολογία, κάτι που δεν θα ήθελα», υποστήριξε ο κόουτς, δεχόμενος τα συγχαρητήρια της φίλης και λίμπερο της πρωταθλήτριας Αγίας Παρασκευής, Μαρίας Τικταπανίδου.

Είναι πολλά τα… χιλιόμετρα Άρη!

Όσο όμως η δεύτερη θέση τον πληγώνει, τόσο περισσότερο τον… πορώνει! Κάτι που σημαίνει ότι εκτός εξαιρετικού απροόπτου ο Κώστας Λεβαντής, παρόλο που άγγιξε και φέτος την άνοδο, δεν βλέπει το λόγο να μη συνεχίσει την καλή δουλειά του στο Χαλάνδρι. Μάλιστα μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ομάδας, Παναγιώτη Τζήμου στο Volleyplanet πως «τα περισσότερα χρήματα τα πληρώνουμε για τα οδοιπορικά του προπονητή» ο αρχιτέκτονας της πορείας των τελευταίων ετών της ομάδας, φαίνεται πως είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει να «κόψει» κάποια έξοδα από την ομάδα, αφού δήλωσε χαριτολογώντας ότι «σκέφτομαι από τη νέα χρονιά να πάρω Scouter»!.

Κόντρα σε αντίπαλους και ψυχολογία

karagiannidou_panagiota_pakjpg

Σε αντίθεση πάντως με τον προπονητή της η αθλήτρια του ΠΑΚ Χαλανδρίου, Παναγιώτα Καραγιαννίδου, που δεν σταμάτησε να δέχεται συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από φίλους και γνωστούς για την προσπάθειά της ομάδας, σε έναν πρόχειρο απολογισμό που της ζητήθηκε από το Volleyplanet να κάνει, έκρινε ότι«η χρονιά ήταν καλή για εμάς! Παρουσιάσαμε μία δυναμική ομάδα, δείξαμε πως έχουμε πολλές δυνατότητες ως παίκτριες, απλώς τα… χαλάμε στην ψυχολογία! Η ψυχολογία μας στα κρίσιμα σημεία παίζει καθοριστικό ρόλο και μας… παίρνει από κάτω.

Όπως και σήμερα (σ.σ. χθες), που έπρεπε να κερδίσουμε πάση θυσία για να ελπίζουμε σε τρίτο ματς, αλλά και γιατί τα τελευταία χρόνια η ομάδα τερματίζει σχεδόν πάντα στην δεύτερη θέση και το άγχος του τελικού μας επηρεάζει πολύ».