ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Προτάσεις Αμαζόνων προς ΕΣΠΑΑΑ

Προτάσεις Αμαζόνων προς ΕΣΠΑΑΑ

Την απόφαση να μην προσφύγει στην Αθλητική δικαιοσύνη δικαστικά κατά της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΠΑΑΑ  ανακοίνωσε η διοίκηση των Αμαζόνων που καλεί την Ένωση να τροποποιήσει τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων της και να εναρμονιστεί με αυτές της CEV και της FIVB.

Η ανακοίνωση των Αμαζόνων

Σε συνέχεια του από 7 Φεβρουαρίου 2019 Δελτίου Τύπου του συλλόγου μας, το ΔΣ του ΑΟΝΝΝΕ ΑΜΑΖΟΝΕΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην προσφύγει στην

Αθλητική Δικαιοσύνη κατά της απόφασης Νο 4/4-2-19 της Κεντρικής Επιτροπής Πρωταθλημάτων ΕΣΠΑΑΑ. Υπογραμμίζεται ότι σε δυο διαφορετικά νομικά γραφεία μας επισήμαναν ότι έχουμε δίκιο 100% και ζήτησαν να αναλάβουν την υπόθεση μας, με πληρωμή άμα τη λήψει της υπέρ της προσφυγής μας δικαστικής ετυμηγορίας.

Η απόφαση του ΔΣ έγινε γνωστή στην Ένωση από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 11 Φεβρουαρίου και ελήφθη με πλήρη υπευθυνότητα και γνώμονα τη μη διατάραξη του μαθητικού προγράμματος των αθλητριών των άλλων ομάδων, παραμερίζοντας τα συναισθήματα μας για την άδικη και πρόχειρη απόφαση αποκλεισμού της ομάδας μας.

Προκειμένου να μην αισθανθεί καμία άλλη ομάδα τα αρνητικά συναισθήματα που βιώσαμε την τελευταία εβδομάδα, καλούμε την ΕΣΠΑΑΑ να προβεί σε τροποποίηση των προκηρύξεων διεξαγωγής του συνόλου των πρωταθλημάτων της, εναρμονιζόμενη με τα πρότυπα της CEV και της FIVB, όσον αφορά τη δομή, τη μορφή παραγραφοποίησης και την ουσία του κειμένου.

Ειδικότερα επί του επίμαχου Άρθρου 5 της «Ειδικής Προκήρυξης Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων (Νέων) – Νεανίδων Αγωνιστικής Περιόδου 2018-19»,

επισημαίνονται τα ακόλουθα:

– Το «κατά προτεραιότητα» στην παράγραφο πριν τις υποπαραγράφους 1 και 2, που αφορά ισοβαθμία «δύο ή περισσοτέρων ομάδων», αφορά όλες τις

υποπαραγράφους που ακολουθούν, από το 1 έως το 6.

– Ότι το περιβόητο απόσπασμα παρεμβάλλεται ανάμεσα στις υποπραγράφους 3 και 4 χωρίς αρίθμηση, υποδηλώνει ότι είναι συνέχεια της 3.

– Η έκφραση «και πάλι ισοβαθμία» ερμηνεύεται ότι, δεν ικανοποιούνται τα προηγούμενα κριτήρια, οπότε και εφαρμόζεται η παράγραφος.

– Αν και εφόσον “εννοείτε” ότι το εν λόγω απόσπασμα καλύπτει όλες τις περιπτώσεις ισοβαθμίας, τότε έπρεπε να μπει κάτω από την 5 υποπαράγραφο.

Ουδαμού δε αδικείν. Ουδ’ αδικούμενον ανταδικείν.

Δεν πρέπει να αδικούμε. Ούτε ανταποδίδουμε αν έχουμε αδικηθεί.

(Σωκράτης, 469-399 π.Χ.)

Ο Πρόεδρος

Δημήτριος Τζανετής