ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Νίκη

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Νίκη

 Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης πανηγύρισε σπουδαία νίκη στην Κομοτηνή επί της ΑΕΚ και στέφθηκε πανάξια “βασίλισσα” του χιονιά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ:  Γιώργος Πανταζίδης

Ένα αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση του στόχου της ανόδου στην Α2 γυναικών έκανε την Κυριακή το απόγευμα η Νίκη. Στο απόλυτο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος του περιφερειακού πρωταθλήματος βόλει της ΑΜΘ, πανηγύρισε μια εξαιρετικής σημασίας νίκη με 3-1 σετ στην Κομοτηνή επί της Α.Ε.Κ. και στην αυλαία του πρώτου γύρου την προσπέρασε , παίρνοντας τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα.

ΑΕΚ και Νίκη Αλεξανδρούπολης, ομολογουμένως οι δυο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, ήταν αήττητες μέχρι ….προχθές. Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του αθλήματος, οι Εβρίτισσες, είχαν στα κρίσιμα σημεία μεγαλύτερες αντοχές, καθαρό μυαλό, προσήλωση στην τακτική και καλύτερη αποτελεσματικότητα, απέναντι στις αξιόμαχες «κιτρινόμαυρες» που πάλεψαν μέχρι τέλους. Το ντέρμπι τα είχε όλα…. Σασπένς, διακυμάνσεις, εναλλαγές και ανατροπές στο σκορ, εντυπωσιακές άμυνες, μεγάλες σε διάρκεια φάσεις….
Το τελικό 1-3 και οι τρεις πόντοι, έδωσαν το μικρό βαθμολογικό προβάδισα στη Νίκη αλλά οι δυο τους έχουν ανοικτούς λογαριασμούς …

Αγώνας διαφήμιση

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν νευρικό με λαθάκια αλλά και ισορροπημένο και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο μετά τα μισά του, η Ννίκη χωρίς λάθη στο παιχνίδι της πήρε σημαντικό προβάδισμα με 18-22 . Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ ένα «μπλακ άουτ» έφερε «τα πάνω κάτω» με αποτέλεσμα το 27-25 γα την Κομοτηνή.

Ο τρόπος που χάθηκε το σετ επηρέασε φανερά τα κορίτσια του Ιπποκράτη Δήμητσα που έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, έχασαν τη συγκέντρωσή τους στην υποδοχή, οι επιθέσεις δεν τελείωναν …. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ΑΕΚ να προηγηθεί με 7-1 και 18-12 αφού μειώθηκε προσωρινά το σκορ στο 11-10. Στο 20-15 ξεκίνησε η μεγάλη αντεπίθεση από τις φιλοξενούμενες. Με πρωταγωνίστρια την Δήμητρα Λαμπρίδου, η Νίκη πλησίασε στο 22-21 για να φτάσει στην ισοφάριση με ενέργειες της Τζένης Καλογεροπούλου στο 23-23 (και αφού είχε προηγηθεί άσος της Εύας Νικολαίδου).
Στο τρίτο σετ , στο 5-2 απάντησε και πάλι η Λαμπρίδου για το 5-9. Και από εκεί και πέρα η διαφορά σταθεροποιήθηκε και μεγάλωσε για να φτάσει η Νίκη σχετικά εύκολα στο 1-2 με 20-25. Το τέταρτο σετ ήταν συγκλονιστικό. Μετά από μεγάλες φάσεις διαρκείας, μετά από μάχη θρίλερ, με τις φιλοξενούμενες να έχουν από την αρχή το προβάδισμα όμως το οποίο εξανεμίστηκε, η ομάδας της Αλεξανδρούπολης με όπλο το μπλοκ, και τις άμυνες και με επίθεση της Καλογεροπούλου πανηγύρισαν το 23-25 και το τελικό 1-3.

Τα σετ: 1-3 (27-25, 23-25, 20-25, 23-25).

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κιοσσές): Σιούγγαρη, Τριανταφύλλου, Κωτσιάκη, Βασιλακοπούλου, Λυγγέρη, Παπαδοπουλου / Παλπάρη (λ),
ΝΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Δήμητσας): Βενέτη, Δεδούση, Λαμπρίδου, Χαρισιάδου, Νικολαϊδου, Καλογεροπούλου, Λυμπεροπούλου (λ) / Κωνσταντινίδου,Αργύρη
Τα άλλα αποτελέσματα

ΓΣ Δράμας – Καβάλα 2-3
Θύελλα Φερών – ΑΟ Ορεστιάδας 2-3
Ερμογένης Ξάνθης – Έβρος Σουφλίου 1-3
ΑΕ Κομοτηνής – Νίκη Αλεξανδρούπολης 1-3
ΑΟ Νέας Βύσσας – Φοίνικας Αλεξανδρούπολης 3-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Α΄Γύρου)
1. Νίκη Αλεξανδρούπολης 25
2. ΑΕ Κομοτηνής 24
3. ΑΟ Νέας Βύσσας 22
4. ΑΟ Ορεστιάδας 15
5. Καβάλα 15
6. Εβρος Σουφλίου 10
7. Φοίνικας Αλεξανδρούπολης 9
8. Ερμογένης Ξάνθης 7
9. ΓΣ Δράμας 3
10. Θύελλα Φερρών 2
* Θύελλα Φερών και Ερμογένης έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο 17 Ιανουαρίου