ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

«Σάρωσε» ο Σαρωνικός στις Παγκορασίδες Α’

«Σάρωσε» ο Σαρωνικός στις Παγκορασίδες Α’

“Έγραψε ιστορία” στη Δραπετσώνα η ομάδα της  Αίγινας κατακτώντας πανάξια τον παρθενικό της τίτλο στο πρωτάθλημα Παγκορασίδων Α΄της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. MVP της διοργάνωσης η άσος των πρωταθλητριών, Ιωάννα Βογιατζόγλου.

Από τους ημιτελικούς του Σαββάτου τα κορίτσια της τεχνικού, Δήμητρας Παλαβρατζή, που πριν λίγες μέρες ανανέωσε τη συνεργασία της με το σύλλογο, έδειξαν τις διαθέσεις τους, καθώς αν και βρέθηκαν πίσω με 2-1 σετ από τον ΑΣ Περιστερίου, έδειξαν τα ψυχικά τους αποθέματα και φτάνοντας με 3-2 (21-25,26-24,25-16,20-25,15-8) στην ανατροπή,  έκλεισαν θέση στο μεγάλο κυριακάτικο ραντεβού της Δραπετσώνας.

Αντίπαλός τους στον τελικό ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο σαββατιάτικο ματς της 4άδας, με εξαίρεση το 3ο σετ ήταν ανώτερος και απέκλεισε με 3-1 (25-20, 25-14, 22-25, 25-17) την “οικοδέσποινα” του τουρνουά Δραπετσώνα.

Στον τελικό λοιπόν, που για 112′ πρόσφερε αμέτρητες συγκινήσεις με το όμορφο θέαμα και τις φοβερές εναλλαγές στο σκορ, η ομάδα της Αίγινας, δείχνοντας δείγματα της καλής δουλειάς, αλλά και με μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή της κατάφερε να φτάσει στην έκπληξη και να κάμψει με 3-2 (25-22, 10-25, 25-14,21-25,15-12) σετ την αντίσταση των ερυθρόλευκων φιναλίστ του Κυριάκου Καμπερίδη και να πανηγυρίσει έξαλλα αυτή την ιστορική της επιτυχία.

Ολυμπιακός ΣΦΠ(Κ. Καμπερίδης): Καίσαρη(αργηγός), Αδαμοπούλου, Κουτρούλη, Κοχιαδάκη, Ζουμίδη, Μπακιρτζόγλου (Γκόλφη, Τσαλικούση, Θεοδώρου, Φιρλίγκου).
ΑΟ Σαρωνικός (Δ. Παλαβρατζή): Τζινιέρη (αρχηγός), Βογιατζόγλου Ι., Λορέντζου, Βογιατζόγλου Αθ., Βογιατζόγλου Αρτ., Καλοκουβαρού (Σταθοπούλου, Τρίμη, Γκούρι, Μπόγρη, Καλαμάκη Αικ., Καλαμάκη Μ.).

Στα… σημεία και το χάλκινο

Την 3η θέση στο τουρνουά, μέσα σε μία μοναδική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Δραπετσώνας, κατέλαβε η γηπεδούχος ομάδα της Όλγας Χατζηδημητρίου, κερδίζοντας στις… λεπτομέρειες 3-2 (15-25,22-25,25-20,25-20,15-10) σετ την ομάδα του Περιστερίου.

ΔΑΣ Δραπετσώνα (Χατζηδημητρίου ΄Ολγα): Ιωάννου(αρχηγός), Αγγελή, Χάνου Κ., Θωμαϊδου, Λιόλιου, Στοϊτσεβα (Χάνου Στ., Μοίρα, Συναπίδου, Φώτου).
ΑΣ Περιστέρι (Χ. Κουγιουμτζόγλου): Βρυσοπούλου(αρχηγός), Τριανταφύλλου, Πατέλη, Πλασκασοβίτη, Τσάτουμα,Αντωνίου(Κόκκου, Γλυνού, Δημητρέλου, Κασουρίδου, Καράι, Ατέσογλου).

Καμία πρωταθλήτρια στις κορυφαίες

Πέρα από την ανταγωνιστικότητα που έδειξαν όλες οι ομάδες στη διοργάνωση και τις μικρές διαφορές μεταξύ τους, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις απονομές των ατομικών διακρίσεων ανά θέση των κορυφαίων αθλητριών του τουρνουά, τις θέσεις μονοπωλούν αθλήτριες των δύο πειραϊκών συλλόγων, πλην φυσικά της MVP της πρωταθλήτριας από την Αίγινα.

Πασαδόρος: Καίσαρη (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Επιθετικός: Αδαμοπούλου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Υποδοχέας: Ζουμίδη  (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Μπλοκέρ: Λιόλιου (ΔΑΣ Δραπετσώνα)
MVP: Βογιατζόγλου Ιωάννα (ΑΟ Σαρωνικός)

Στο γήπεδο παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. Γιώργος Κογκαλίδης, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Νίκος Δελαγραμμάτικας και Λευτέρης Κογκαλίδης, ο Περιφερειακός Ομοσπονδιακός προπονητής της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α Γιάννης Παπαχρήστος, ο Φάνης Τσάκωνας από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας Θωμαϊδης Δημήτρης, Γκρόζου Ιωάννα, Ζούπης Ζαχαρίας και Αλεξίου Τάσος.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. ευχαριστεί τον σύλλογο του ΔΑΣ Δραπετσώνα για την πολύτιμη συμβολή του σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση, όπως επίσης και το πλήθος κόσμου (αθλητές-προπονητές-παράγοντες) και τους απλούς φιλάθλους, που κατέκλυσαν το κλειστό γήπεδο Δραπετσώνας και τις δύο ημέρες και με την άψογη συμπεριφορά τους συνέβαλλαν τα μέγιστα, στο να διεξαχθεί για μια ακόμη φορά μία εξαιρετική διοργάνωση που μετατράπηκε σε γιορτή του βόλεϊ.