CHALLENGE CUP

Στα ημιτελικά με rotation ο Ολυμπιακός

Στα ημιτελικά με rotation ο Ολυμπιακός

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Challenge Cup πανηγύρισε στο Ρέντη ο Ολυμπιακός καθώς με το 2-0 επί της Ουγγρικής Μπεκεσκάμπα “σφράγισε” την παρουσία του στην 4άδα της διοργάνωσης κάνοντας αδιάφορο το υπόλοιπο του αγώνα.  Ο Κοβάτσεβιτς έκανε ολικό rotation στην ομάδα, η Μπεκεσκάμπα με το 3-2 έφθασε στη νίκη-γοήτρου αλλά οι “ερυθρόλευκες” είναι αυτές που περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στην επόμενη φάση από τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Μπεζιέ – Άαχεν.

Ραντεβού στα ημιτελικά του Challenge Cup έκλεισε ο Ολυμπιακός που συνεχίζει ακάθεκτος την Ευρωπαϊκή του πορεία. Οι “ερυθρόλευκες” με το 2-0 απέναντι στην Μπεκεσκάμπα καθάρισαν γρήγορα την υπόθεση πρόκριση και στη συνέχεια ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς άρχισε τις δοκιμές και τα πειράματα, δίνοντας την ευκαιρία στις φιλοξενούμενες να φθάσουν στη νίκη γοήτρου με το 3-2.

Ο Σέρβος τεχνικός από το τρίτο σετ και έπειτα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες που είχε στην διάθεσή του, ενώ στο 4ο και 5ο είχε την Κατερίνα Ζακχαίου ως διαγώνια…

Ο Ολυμπιακός πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στα ημιτελικά από τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Μπεζιέ – Άαχεν, με την ομάδα της Γαλλίας να έχει προβάδισμα μετά το 3-0 στην Γερμανία. Ο πρώτος αγώνας της φάσης των «4» θα πραγματοποιηθεί στο Ρέντη την Τετάρτη 18 Μαρτίου και ο επαναληπτικός σε Γαλλία ή Γερμανία την Τετάρτη 25 Μαρτίου.

Απόλυτος κυρίαρχος

Με πολύ καλό σερβίς και μπλοκ ο Ολυμπιακός φρόντισε να “βραχυκυκλώσει” με το καλημέρα την Μπεκεσκάμπα και να αποκτήσει από την αρχή του σετ διαφορά ασφαλείας που κράτησε μέχρι τέλους και με το 25-17 έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης προς τα ημιτελικά.

Με την Λαμπρούση και την Ζακχαίου ο Ολυμπιακός έκανε το 5-1 και 9-3 με την διαφορά να φθάνει στους +8 με το 11-3.  Οι φιλοξενούμενες παρά το γεγονός ότι μάζεψαν την διαφορά στο 13-7 και 15-9 δεν μπόρεσαν να φανούν περισσότερο απειλητικές καθώς οι “ερυθρόλευκες” με την Χουντ και την Χίπε έφθασαν εύκολα στο 18-10 και το 24-14 για να έρθει το 1-0 με λάθος σερβίς της Μιλάγκρος Κογιάρ που έγραψε το 25-17.

Σερβίς πρόκρισης από Χίπε-Ζιβογίνοβιτς

Η πολυεθνική Μπεκεσκάμπα θέλοντας να αλλάξει την ροή του αγώνα ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο σετ όταν και προηγήθηκε 3-6, ωστόσο αυτό ήταν και το καλύτερο που μπορούσε να κάνει. Εκεί ο Ολυμπιακός με την Χίπε αρχικά στο σερβίς και εν συνεχεία με την Ζιβογίνοβιτς πάτησε γκάζι και με ένα εντυπωσιακό σερί 10-1 έβαλε τις βάσεις για το 25-17 και το 2-0 που “κλείδωσε” την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Challenge Cup.

Οι “ερυθρόλευκες” παρά το ότι βρέθηκαν πίσω από τις Ουγγαρέζες με 3-6, έδειξαν χαρακτήρα καθώς με το σερβίς της Χίπε και σε φάση διαρκείας ισοφάρισαν σε 3-3, ενώ με την Ζιβογίνοβιτς και νέο άσσο της Γερμανίδας προσπέρασαν με 14-9.

Με την “μηχανή” να δουλεύει στο φουλ οι “ερυθρόλευκες” με την Ζιβογίνοβιτς στο σερβίς και τον άσσο της Σέρβας έγραψαν το 17-10, η Ζακχαίου με νέο άσσο έκανε το 24-16, για να ολοκληρωθεί το σετ στο 25-17 με αουτ επίθεση της Μπεκεσκάμπα.

Αλλαγές και… παράταση

Έχοντας κριθεί πλέον η υπόθεση πρόκριση ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς στο τρίτο σετ κράτησε στον πάγκο τις Ζακχαίου, Ζιβογίνοβιτς,Χουντ και Χριστοδούλου δίνοντας χρόνο συμμετοχής στις Γιώτα, Τοτσίδου, Καλανταρίδου και Ξανθοπούλου αντίστοιχα.

Η Μπεκεσκάμπα εκμεταλλεύθηκε τις αρκετές αλλαγές που έκανε ο Ολυμπιακός με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 9-15 και 13-18… Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πέρασε την Κωνσταντινίδου αντί της Χίπε και με ένα μικρό σερί οι “ερυθρόλευκες” μείωσαν σε 15-18. Η Κλάριτς όμως και τα λάθη του Ολυμπιακού έφεραν τις φιλοξενούμενες στο 15-20 και το 18-23, ενώ αργότερα με το 20-25 η Μπεκεσκάμπα μείωσε σε 2-1.

Rotation και ταϊ-μπρεϊκ

Το rotation του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς συνεχίστηκε και στο 4ο σετ, με τον Σέρβο τεχνικό να ανακατεύει για τα καλά την τράπουλα βάζοντας διαγώνια την Ζακχαίου αντί της Κωνσταντινίδου, με την Ξανθοπούλου να ξεκινά εκ νέου βασική, μαζί με τις Καλανταρίδου, Τοτσίδου, Γιώτα και Λαμπρούση.

Ένα σετ όπου ο Ολυμπιακός βρέθηκε να χάνει με 7-9, αλλά να επιστρέφει στο 10-9 με την Τοτσίδου. Η Μπεκεσκάμπα με την Τζερκόφ και Κογιάρ απέκτησε προβάδισμα με 11-14 και 15-19.  Η είσοδος των Χριστοδούλου- Χούντ έφεραν τον Ολυμπιακό στο 18-21, ενώ λίγο αργότερα η Τοτσίδου στο 19-22. Οι δύο συνεχόμενοι άσσοι της Χούντ έγραψαν το 21-22 κάνοντας εκ νέου ντέρμπι το σετ.

Η Τζερκόφ όμως και το λάθος του Ολυμπιακού έφεραν το 21-24 και η Κογιάρ με κόντρα επίθεση έκανε το 21-25 για το 2-2.

Γλυκιά ήττα

Με την Κατερίνα Ζακχαίου να συνεχίζει διαγώνια ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τη νίκη απέναντι στην Μπεκεσκάμπα, η οποία κράτησε το βασικό της σχήμα και με το 15-9 έφθασε στην ολική ανατροπή. Μια νίκη γοήτρου για την ομάδα της Ουγγαρίας που έσπασε το αήττητο σερί του Ολυμπιακού που όμως περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του στα ημιτελικά του διοργάνωσης έχοντας στόχο την κατάκτηση της κούπας.