ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Το Staff των επιτυχιών στον Άθλο Ορεστιάδας

Το Staff των επιτυχιών στον Άθλο Ορεστιάδας

Γραμματικόπουλος και Τεμελούδης αποτελούν δύο ακόμη στελέχη του προπονητικού Staff των ακαδημιών του Άθλου Ορεστιάδας που επενδύει ακόμη περισσότερο στα αναπτυξιακά του τμήματα έχοντας στόχο την ανάδειξη νέων αθλητών…

Μετά τον Μπάμπη Σταματόπουλο που έχει το γενικό πρόσταγμα των Ακαδημιών, οι «βυσσινί» παρουσίασαν σήμερα τον Ηλία Γραμματικόπουλο και τον Κωνσταντίνο Τεμελούδη.

Μάλιστα ο Γραμματικόπουλος αποτελεί και το νέο πρόσωπο στην ομάδα του Άθλου που με την πολυετή εμπειρία του ως αθλητής του ΑΟ Ορεστιάδας αναμένεται να προσφέρει πολλά στους μικρούς αθλητές του συλλόγου.

Η ανακοίνωση του Άθλου Ορεστιάδας

Ο Άθλος Ορεστιάδας συνεχίζοντας την αναφορά του στα μέλη του προπονητικού team των Ακαδημιών του, σας παρουσιάζει σήμερα τον Ηλία Γραμματικόπουλο και τον Κωνσταντίνο Τεμελούδη οι οποίοι και αποτελούν δύο ακόμη δυνατές παρουσίες στα αναπτυξιακά τμήματα του συλλόγου.

Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος και ο Κωνσταντίνος Τεμελούδης κοσμούν τις Ακαδημίες του Άθλου Ορεστιάδας, αφού με την εμπειρία και τις γνώσεις τους είναι έτοιμοι να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος στους μικρούς μας φίλους, αλλά κυρίως να πλάσουν σωστούς χαρακτήρες που θα είναι γαλουχημένοι με τα αθλητικά ιδεώδη.

Προπονητές με εξαιρετικό ήθος και χαρακτήρα που η αγάπη και το πάθος τους για το βόλεϊ αποτελούν εγγύηση της δουλεία τους. Ας τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα… 

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ : Όνομα βαρύ σαν… ιστορία

grammatikopoulos_ilias1

Ο Ηλίας Γραμματικόπουλος γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1974 στον Πύργο Ορεστιάδας και μετά από μια λαμπρή καριέρα ως αθλητής, τα τελευταία 7 χρόνια συνεχίζει να προσφέρει στο βόλεϊ ως προπονητής (μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης- ΣΕΠΠΕ) σε ακαδημίες.

Ο Ηλίας από την φετινή χρονιά εντάχθηκε στην οικογένεια του Άθλου Ορεστιάδας αναλαμβάνοντας το προαγωνιστικό τμήμα των αγοριών και με τις πολύτιμες εμπειρίες και παραστάσεις που έχει θα βοηθήσει σημαντικά τους «βυσσινί» στο κομμάτι της ανάπτυξης του αθλήματος στην περιοχή.

Από νεαρή ηλικία ο Ηλίας Γραμματικόπουλος εντάθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας και συνεχίζει να ζει και να εργάζεται στην Ορεστιάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό-πρωταθλητισμό, καθώς υπήρξε επί 25 συνεχόμενα έτη αθλητής του ΑΟ Ορεστιάδας,  διεθνής με την Εθνικής Ομάδας Ανδρών, αλλά και μέλος των ομάδων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Με την φανέλα του ΑΟΟ ο Γραμματικόπουλος έγραψε την δική του ιστορία στο ελληνικό βόλεί αφού αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι των «πράσινων» στις διακρίσεις τους στην Α1 αλλά και την Ευρώπη.

Έχοντας κατακτήσει με τον ΑΟ Ορεστιάδας ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων (89), αλλά και τρία Πανελλήνια Εφήβων (91-92-93), ο Γραμματικόπουλος εντάσσετε στην ανδρική ομάδα των «πράσινων» με τους οποίους κατακτά την καθολική αναγνώριση όλων φθάνοντας δύο φορές σε τελικούς πρωταθλήματος (1995 και 1997) και μια σε τελικό Κυπέλλου (1995).

Ιστορικές στιγμές με τον ΑΟ Ορεστιάδας έζησε και στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς συμμετείχε σε τέσσερα Final 4, με αποκορύφωμα αυτό του 1995 όπου αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας αντιμετωπίζοντας στην Ιταλία την Πάρμα.

Στο εντυπωσιακό παλμαρέ του ο Ηλίας Γραμματικόπουλος έχει διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο με τις Εθνικές ομάδες Εφήβων και Ανδρών. Το 1993 στο Poznan της Πολωνίας κατακτά την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων. Οι «γαλανόλευκες» συμμετοχές και διακρίσεις συνεχίζονται με την Εθνική Ανδρών την επόμενη χρονιά καθώς αποτελεί μέλος της Μεσογειακής μας ομάδας που συμμετέχει στους αγώνες των Καννών, το 97 συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Ολλανδία, ενώ ένα χρόνο μετά θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιαπωνίας καταλαμβάνοντας την 13η θέση.

Παράλληλα με την Εθνική Ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας έχει επίσης μεγάλες διακρίσεις καθώς συμμετέχει σε 5 παγκόσμια πρωταθλήματος κατακτώντας ένα χρυσό (2001 –Ιταλία), 3 ασημένια (99 Κροατία, 2004 Καναδά, 2008 Γερμανία) και ένα χάλκινο μετάλλιο (2002 Ρουμανία).

Το 2014 έπειτα από 25 χρόνια παρουσίας εντός γηπέδου ο Ηλίας Γραμματικόπουλος σταματά την αθλητική του καριέρα και ξεκινά την προπονητική του σταδιοδρομία στις ακαδημίες προσπαθώντας να μεταδώσει τη γνώση και τις εμπειρίες  που απέκτησε ειδικά στα νεωτέρα παιδιά.

ΤΕΜΕΛΟΥΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ : Εμπειρία, πάθος και… εγγύηση

temeloudis-konstantinos1

Ο Κωνσταντίνος Τεμελούδης είναι γεννημένος στις 5 Νοεμβρίου του 1971, είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και η αγάπη του για το άθλημα τον κράτησε ως προπονητή στα γήπεδα μετά την ολοκλήρωσή της καριέρας του ως αθλητής σε ομάδες της Α1, Α2 και Β Εθνικής.

Ως αθλητής αγωνίστηκε στον ΑΟ Ορεστιάδας από το 1985 έως το 1988 κατακτώντας με τους «πράσινους» το Πρωτάθλημα Εφήβων το 1987. Το 1990 -1993 συμμετείχε σε ομάδες της Α1 και Α2 στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το 1994 έως το 2002 αγωνίστηκε στον ΑΟ Νέας Βύσσας.

Το 1996 έχοντας αποφοιτήσει από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ξεκινά και την προπονητική του καριέρα. Από το 1996 ως το 2004 είναι προπονητής στο τμήμα Κορασίδων-Νεανίδων του ΑΟ Νέας Βύσσας , ενώ το 2004-2005 στο γυναικείο τμήμα και τις ακαδημίες του ΑΟ Ορεστιάδας.

Από το 2005 έως το 2018 επιστρέφει στον ΑΟ Νέας Βύσσας αναλαμβάνοντας προπονητής στην γυναικεία ομάδας αλλά και στα τμήματα Κορασίδων-Νεανίδων, ενώ από το 2018 αρχίζει η συνεργασία του με τον Άθλο Ορεστιάδας.

Ο Κωνσταντίνος Τεμελούδης τα τελευταία δύο χρόνια είναι υπεύθυνος για το προαγωνιστικό τμήμα Κοριτσιών. Την φετινή χρονιά αναλαμβάνει επιπλέον το τμήμα Παγκορασίδων αλλά και αυτό των Κορασίδων  που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά τη νέα σεζόν.

Η αγάπη του για το άθλημα, η όρεξη αλλά και το πάθος του για την προπονητική τον κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό στα μικρά παιδιά και όλους εμάς στην ομάδα υπερήφανους και αισιόδοξους για μια απόλυτα πετυχημένη χρονιά στα τμήματα υποδομών μας…