CHAMPIONS LEAGUE

Θέλουν να «γράψουν ιστορία» στο F4 του Καζάν (vid)

Θέλουν να «γράψουν ιστορία» στο F4 του Καζάν (vid)

Το σαββατοκύριακο 12-13/5 θα στεφθεί στο ρωσικό Καζάν η πρωταθλήτρια Ευρώπης της σεζόν 2017-2018 με την “οικοδέσποινα” και κάτοχο του τίτλου, Ζενίτ να φιλοξενεί στο φάιναλ φορ του Τσαμπιονς Λιγκ ανδρών την πολωνική  Ζάκσα Κόζλε και τις ιταλικές Περούτζια, Λούμπε Τσιβιτανόβα,, κόντρα σε μία ιστορική πρόκληση του θεσμού.

Στον β’ ημιτελικό στην πρωτεύουσα του Ταταριστάν θα συγκρουστούν δύο “μεθυσμένες” ακόμη ομάδες από την κατάκτηση των φετινών εγχώριων τίτλων. Ο λόγος για την ρωσική Ζενίτ Καζάν, που μετά το 3-0 (25-21, 25-22, 25-22)  επί της γηπεδούχου Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, μπροστά σε 7250 θεατές, πανηγύρισε με 3-0 νίκες στη σειρά των τελικών πλέι οφ της ρωσικής Λίγκας το 10 τίτλο της.

Τοπ σκόρερ με 21 πόντους ήταν ο Μιχαήλοφ για την ομάδα του Καζάν, 16 πρόσθεσε ο Κουβανο-Πολωνός σουπερστάρ, Λεόν, ενώ ο συμπατριώτης του Οριέλ Καμέχο με 18 πόντους ήταν ο κορυφαίος της φιναλίστ.

Με την ψυχολογία λοιπόν στο ζενίθ η Ζενίτ Καζάν θα προσπαθήσει κόντρα στη “μεθυσμένη” Περούτζια από τον παρθενικό τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία της, να φτάσει στον τελικό και στο 6ο τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα βλέμματα φυσικά των 7.000 θεατών του “Basket Hall” στον 2ο ημιτελικό του Καζάν, θα είναι στραμμένα στο Βιλφρέντο Λεόν, που μετά την ιστορική “κούπα” στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων θέλει να κλείσει τον επιτυχημένο κύκλο της ομάδας του με ένα ακόμη τρόπαιο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, πριν μετακομίσει στην Ιταλία για λογαριασμό πιθανότατα της αυριανής του αντιπάλου.

Παράλληλα σε περίπτωση που οι Ρώσοι διατηρήσουν τα κεκτημένα, η Ζενιτ θα γίνει η πιο επιτυχημένη ομάδα σην ιστορία του θεσμού, αφού θα είναι η πρώτη ομάδα που θα φτάσει τους 6 τίτλους και μάλιστα 4 συνεχόμενους!

Από την άλλη πλευρά του φιλέ, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον διεθνή Ιταλό με ρωσικές ρίζες, Ιβαν Ζάιτσεφ, με τον  ακραίο των “Block Devils”, να μετατρέπει σε… σήριαλ το θέμα της παραμονής η όχι στην Περούτζια, με την Μόντενα να είναι η επόμενη ομάδα του. Ενώ λοιπόν ο Ζάιτσεφ μέχρι πριν λίγα 24ωρα ήταν χολωμένος με τη στάση του προέδρου, Τζίνο Σίρτσι, εδώ και μερικές ώρες,σύμφωνα με  ιταλικά δημοσιεύματα, δηλώνει πως η κατάσταση έχει “παγώσει” χωρίς ακόμη να είναι κάτι οριστικό. Νομίζω πως θα περιμένουμε την επιστροφή απ’ το Καζάν για να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα”.

Νωρίτερα στον α’ ημιτελικό θα κονταροχτυπηθούν για μία θέση στον… ήλιο του τελικού δύο φιναλίστ ομάδες στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Η πολωνική Ζάκσα Κόζλε, που έχασε τον τίτλο από τη Σκρά Μπελσάτοφ, θα αντιμετωπίσει τη δευτεραθλήτρια Ιταλίας, Λούμπε Τσιβιτανόβα, η οποία έχει ρίξει όλη της την προσοχή στο πως θα κρύψει τις αδυναμίες της, από τον Γάλλο πασαδόρο των αντιπάλων της, Τονιουτί, που όπως απέδειξε στο μεταξύ τους νικηφόρο (3-2) παιχνίδι τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Συλλόγων, είναι ικανός αν τις εντοπίσει να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο.

 Σάββατο 12 Μαϊου

Α’ ημιτελικός: (16.00) Ζάκσα Κόζλε (Πολωνία)-Λούμπε Τσιβιτανόβα (Ιταλία)
Β’ ημιτελικός: (19.00) Ζενίτ Καζάν (Ρωσία)-Περούτζια (Ιταλία)

Κυριακή 13 Μαϊου

Αγώνας για την 3η θέση (16.00): Ηττημένος Α’ ημιτελικού-Ηττημένος Β’ ημιτελικού
Τελικός (19.00): Νικητής Α’ ημιτελικού-Νικητής Β’ ημιτελικού

Δείτε στο video έναν από τους πρωταγωνιστές της ρωσικής Καζάν, τον Αμερικανό Ματ Άντεροσν, παραμονές του φάιναλ φορ να μας ξεναγεί με διαακεδαστικό τρόπο στο “σπίτι” που από αύριο θα φιλοξενήσει τα τελικά του Τσάμιονς Λιγκ ανδρών της CEV.