ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Το «τρέμπλ» του Γιάννη Βαγγέλη!

Το «τρέμπλ» του Γιάννη Βαγγέλη!

Η αυλαία μιας εκπληκτικής χρονιάς έπεσε στη Ζάκυνθο για τους Μακεδόνες Αξιού. Ο σύλλογος που εδρεύει στα Κύμινα Θεσσαλονίκης, κατάφερε να επιστρέψει σε 8 μήνες στην Α1 γυναικών, κερδίζοντας το ένα από τα τρία εισιτήρια από το τουρνουά ανόδου των Τρικάλων ενώ ύστερα από ξέφρενη πορεία μέσα σε δύο μήνες, πήρε το πρωτάθλημα κορασίδων της ΕΠΕΣΘ, την πρωτιά στο  Πανεπαρχιακό όμιλο της Καβάλας και το φάιναλ φορ του πρωταθλήματος κορασίδων στo “Φιόρο του Λεβάντε”, με μία ήττα  μονο από το Αιγάλεω, την τελευταία αγωνιστική με 3-1.

Αν ο Μανώλης Σκουλικάρης ήταν ο «σκηνοθέτης» των επιτυχιών της γυναικείας ομάδας, ο προπονητής Γιάννης Βαγγέλης και αστυνομικός στο επάγγελμα  ήταν ο άνθρωπος που πέρασε «χειροπέδες» στο  φετινό «τρέμπλ» τίτλων στις κορασίδες που «φυλάκισαν» στα Κύμινα, οι Μακεδόνες.

Μakedones koradides oles mazi-4567

Δικαίωση της προσπάθειας μας

Ο «αρχιτέκτονας» της Βορειοελλαδίτικης ομάδας και συνεργάτης του Σκουλικάρη στις γυναίκες που δημιούργησε μια σπουδαία ομάδα με πολύ ταλαντούχες αθλήτριες όπως η εντυπωσιακή διαγώνιος και αρχισκόρερ Άλκηστη Καραφουλίδου, η εξαιρετική πασαδόρος Ζωή Καλτσώνη, η ΜVP του Πανελλήνιου,  Γεωργία Γκόλτσιου, η Μαριαλένα Παπαδοπούλου, η Αποστολίνα Ευθυμιάδου αλλά και τα υπόλοιπα κορίτσια που ήταν στην αποστολή, μίλησε στον  Volleyplanet  για την φετινή πορεία θριάμβου των Μακεδόνων:

«Η κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος κορασίδων στη Ζάκυνθο ήταν η δικαίωση των προσπαθειών μας που είχαμε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.  Σε όλο αυτό διάστημα κάναμε μεθοδική και οργανωμένη προετοιμασία, δεν υποτιμήσαμε κανένα αντίπαλο και πηγαίναμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Αρχικά κατακτήσαμε το φάιναλ φορ των Κορασίδων της ΕΠΕΣΘ, τίτλος που μας βοήθησε να ανεβάσουμε την απόδοση μας και έδωσε μεγάλη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα για την διοργάνωση της Καβάλας.

Εκεί στο Πανεπαρχιακό κάναμε πολύ καλά παιχνίδια ενώ είχαμε και εξαιρετικό κλίμα μεταξύ μας ως ομάδα και δίκαια πήραμε το πρώτο εισιτήριο για την Ζάκυνθο.»

Karafoyl me koupa-3456

Συγκέντρωση και καλή τακτική στη Ζάκυνθο

Όσον αφορά τη διοργάνωση της Ζακύνθου, ο προπονητής των Μακεδόνων απέδωσε τα εύσημα στην μεγάλη θέληση των αθλητριών του για τον τίτλο και στην σωστή τακτική που ακολούθησε η ομάδα. «Στη Ζάκυνθο πήγαμε σοβαρά, συγκεντρωμένα, είχαμε μελετήσει όλους τους αντιπάλους. Ξέραμε ότι ήταν κομβικό το πρώτο ματς με τον Ηρακλή Κηφισιάς , στο οποίο μπήκαμε με διάθεση συγκέντρωση, είχαμε καλή τακτική και το πήραμε σχετικά εύκολο.

Με τον Ασκληπιό Τρικάλων, επειδή ξέραμε και τα άλλα αποτελέσματα και γνωρίζαμε ότι η νίκη θα μας έδινε τον τίτλο, μπήκαμε με άγχος και χάσαμε το πρώτο σετ. Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε, κάναμε αυτά που έπρεπε σε σέρβις, υποδοχή, επίθεση, καλύψαμε οποιοδήποτε προβάδισμα πόντων έπαιρνε ο αντίπαλος μας και πήραμε σχετικά εύκολα το παιχνίδι-τίτλος για μας.

Karafoylidoy kaltsoni-6789

Με το Αιγάλεω μας βγήκε η κούραση, έπαιξαν κάποιες αθλήτριες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής αλλά βρήκαμε και ένα δυνατό Αιγάλεω που έπαιξε δυνατά και αποφασιστικά. Έχει πολύ καλή ομάδα η κ. Αντωνιάδου με καλή πασαδόρο (Μικέλη) λίμπερο(Αναστασιάδη) και τη Χαραλαμποπούλου που από διαγώνια παίζει ακραία. Εξάλλου το ότι απέκλεισε το Μαρκόπουλο λέει πολλά.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τις αθλήτριες μου για όλα όσα πετύχαμε φέτος μαζί, εδειξαν μεγάλη αγάπη και δίψα για το βόλεϊ, τη διοίκηση Ποντίκα για τη συμπαράσταση και στήριξη της, το Μανώλη Σκουλικάρη για τη βοήθεια του, ώστε να διαχειριστώ τις αθλήτριες, τον γυμναστή το Νίκο Στυλιανίδη που φρόντισε οι παίκτριες να έχουν καλή φυσική κατάσταση μέχρι το Μάιο, την ομάδα γυναικών του συλλόγου για  τη συμμετοχή της στην προετοιμασία των κορασίδων, την ΕΟΠΕ και το δήμο Ζακύνθου για την προσπάθεια τους να διοργανώσουν όσο μπορούσαν καλύτερα τους αγώνες.»

Makedones me koupa zakinthos-15

Who is who

O 41 χρόνος Γιάννης Βαγγέλης, πατέρας μιας κόρης, ξεκίνησε σαν πασαδόρος, αγωνίστηκε σε Μακεδονικό, Ίωνες Αθηών, Επίκουρο Θεσσαλονίκης, Μέγα Αλέξανδρο και ολοκλήρωσε την καριέρα του ως κεντρικός στα Μουδανιά. Παράλληλα ήταν διεθνής με τους ‘Έφηβους μαζί με Κουρνέτα, Παπαδάκη και προπονητές τους Χιλμπέρτο Χερέρα και τον αείμνηστο Χρ. Παπαδόπουλο.

Makedones korasides vollei

Ως προπονητής ήταν 10 χρόνια τεχνικός των παίδων στον Επίκουρο, 4 χρόνια στα αντίστοιχα τμήματα στον Εύοσμο όπου πήρε και το πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης το 2007 και στη συνέχεια προκρίθηκε στο φάιναλ φορ παμπαίδων όπου η ομάδα τερμάτισε στην 4η θέση, έχει περάσει ως βοηθός προπονητή από Νίκη Αιγινίου, ΔΑΣΩ, ΜΕΝΤ και από πέρυσι τον Οκτώβριο ξεκίνησε στους Μακεδόνες Αξιού, συνεργάτης του Σκουλικάρη στις γυναίκες αλλά και προπονητής της ομάδα Κορασίδων στη θέση της  Λίτσας Ποντίκα, ενώ εχει την ευθύνη της ομάδα βόλεϊ ανδρών της Αστυνομίας.