ΔΙΕΘΝΗ

Βγήκε… λάδι ο Μαρκίν, πάει Ρίο!

Βγήκε… λάδι ο Μαρκίν, πάει Ρίο!

Απαλλαγμένος από κάθε κατηγορία περί ντόπινγκ ο Ρώσος διεθνής, Αλεξάντερ Μαρκίν όχι μόνο είναι έτοιμος όχι μόνο να επιστρέψει στα γήπεδα, αλλά και να αγωνιστεί με την “αρκούδα” στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Σε αντίθεση με τον Κώστα Χριστοφιδέλη που χρειάστηκε περίπου 6 χρόνια μέχρι να δικαιωθεί στον αγώνα που διεξήγαγε ενάντια στους ισχυρισμούς και στις κατηγορίες  για παραβιάση των κανόνων περί φαρμακοδιέγερσης, ο Ρώσος Μαρκίν, που πριν από λίγους μήνες είχε κατηγορηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών, ο ακραίος της Ντιναμό Μόσχας αθώωθηκε και “με τη βούλα” εδώ και ένα 24ωρο από την FIVB και ετοιμάζει… βαλίτσες για το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Στις 13 Απριλίου το WADA ανακοίνωσε ότι δεν θα ασκήσει δίωξη στους αθλητές που είχαν λιγότερο από 1 μικρογραμμάριο Meldonium στο σώμα τους, κατά τη διάρκεια του ντόπινγκ κόντρόλ, γεγονός που απαλλάσει από κάθε κατηγορία τον Μαρκίν, στον οργανισμό του οποίου βρέθηκαν 300 νανογραμμάρια της απαγορευμένης ουσίας.

“Έλαβα ένα μήνυμα ότι η FIVB απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον μου σχετικά με την υπόθεση μελδονίου”, δήλωσε περιχαρής χθες ο Μαρκίν στην ρωσική ιστοσελίδα rsport.ru. για την πρόσφατη απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ που είχε προκαλέσει τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και τα δηκτικά σχόλια του Γάλλου σουπερστάρ της Μόντενα.

Έπειτα λοιπόν από αυτή την ολιγόμηνη περιπέτεια που πέρασε ο παίκτης η Ρωσική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, δια στόματος του Γενικού Διευθυντή, Αλεξάντερ Γιερεμένκο, επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Μαρκίν θα συμπεριληφθεί κανονικά στη λίστα των διεθνών που στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.