ΔΙΕΘΝΗ

Ν’ Γκαπέ: «FIVB είσαι το μεγαλύτερο ανέκδοτο των σπορ»!

Ν’ Γκαπέ:  «FIVB είσαι το μεγαλύτερο ανέκδοτο των σπορ»!

Έτσι αποκάλεσε μέσω twitter ο Γάλλος διεθνής, αλλά ιδιόρυθμος σουπερστάρ της Μόντενα,  την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την… κωλοτούμπα στο θέμα Μαρκιν.

Ο για πολλούς κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2015, που πολλάκις έχει επικριθεί από την FIVB για διάφορες συμπεριφορές του, με τον σκληρό χαρακτηρισμό που έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter πέρασε στην αντεπίθεση βάλλοντας κατά της απόφασης της Διεθνούς Ομοσπονδίας για επ’ αόριστον αναβολή της υπόθεσης ντόπινγκ του Ρώσου πρωταθλητή, Αλεξάντερ Μαρκίν, έπειτα και από πρόσφατες συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA). Με τη διαφορά όμως πως με αυτό το… ανέκδοτο δεν γελάει κανείς, αφού έτσι  πλήτετται ουσιαστικά το κύρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Την ίδια στάση εξάλλου κράτησε και ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γαλλίας, Λοραντ Τιγιέ που όντες οι “τρικολόρ” δεύτεροι στο προολυμπιακό τουρνουά του Βερολίνου, περίμενε την αναμενόμενη ποινή της Ρωσίας που πιθανότατα θα έστελνε απευθείας τους “μπλε” στο Ρίο Ντε Τζανέιρο αντί της  “αρκούδας”. “Το WADA ανακοίνωσε κυρώσεις, έχει δημοσιεύσει έναν κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών και τώρα κάνει πίσω. Τεράστια έκπληξη, το γεγονός ότι τώρα η FIVB αποφάσισε να ακολουθήσει τη γνωμοδότηση του WΑDA. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος. Oι παίκτες μου είναι αηδίασμένοι ” δήλωσε με επικριτικό ύφος στην Le Parisien για τους αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας o εκλέκτορας της Γαλλίας.