CHALLENGE CUP

Χ. Ανδρεόπουλος: «Αυτή τη στιγμή γράφουμε ιστορία»!

Χ. Ανδρεόπουλος: «Αυτή τη στιγμή γράφουμε ιστορία»!

Το 1984, τη σεζόν που ο 20χρονος τότε Δημήτρης Ανδρεόπουλος στην πρώτη του ευρωπαϊκή χρονιά, με τον νταμπλούχο Παναθηναϊκό έφτανε με τον Κύπριο άσο Σπύρο Πρωτοψάλτη (πατέρα του νυν διεθνή άσου της ομάδας, Θανάση)  και άλλες θρυλικές μορφές του ελληνικού βόλεϊ όπως οι  Κολιόπουλος, Καζάζης, Τεντζέρης, Μαλουσάρης, Γαλάκος, Ανδρεόπουλος, Τζεβελεκίδης, Νικολογιάννης, Κοκκιναράς, Αλεξίου, στους «8» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, ο Χαράλαμπος Ανδρόπουλος ήταν φυσικά αγέννητος.

Τριάντα οκτώ χρόνια αργότερα, ο νεαρός ακραίος, επίσης στα 20 του χρόνια, πήρε μία πρώτη γεύση από το «νέκταρ» της ευρωπαϊκής επιτυχίας των «πρασίνων», ζώντας στο πλευρό του προπονητή του «τριφυλλιού» τις δικές του ιστορικές στιγμές, χάρις στην κατάκτηση της πολύτιμης πρόκριση για τους «8» του Challenge Cup, με τη δεύτερη νίκη επί της ισχυρής ουκρανικής Χόροντοκ.

«Ο πολύς κόσμος, παρά τα όσα γράφονται, δε γνώριζε ότι η ομάδα που αποκλείσαμε διαθέτει 8 από τους 14 παίκτες της Εθνικής Ουκρανίας, έναν παγκόσμιο πρωταθλητή, έναν παίκτη με σπουδαία ευρωπαϊκή παρουσία και διπλάσια συμβόλαια από τα δικά μας! Θεωρώ ότι στην αρχή της χρονιάς αυτή η ομάδα, μαζί με κάποιες άλλες ήταν εκ των φαβορί για την κατάκτηση του Challenge Cup» δήλωσε στο Volleyplanet ο Χαράλαμπος και συνέχισε.

«Η νίκη, σε συνδυασμό φυσικά και με εκείνη της Ουκρανίας, δείχνει το δικό μας επίπεδο και ότι αυτή τη στιγμή “γράφουμε” ιστορία»!

Αναφερόμενος στη συνέχεια του Παναθηναϊκού στους «8» του Challenge Cup, ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος δεν σταματά να ονειρεύεται, αφού όποιος κι αν είναι ο επόμενος αντίπαλος, ξέρει πως ο Παναθηναϊκός θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται στη διοργάνωση.

«Δεν πρέπει να υποβιβάσουμε καμία ομάδα στο μυαλό μας για τη συνέχεια, καθώς και η Τερουέλ έχει κι αυτή πολλούς διεθνείς Ισπανούς αθλητές και κάποιους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην Κορέα, αλλά και σε πρωταθλήματα υψηλού επιπέδου. Από εδώ και πέρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αφού όλες οι ομάδες που παίζουμε είναι υψηλού επιπέδου, όσο κι αν κάποια πράγματα που γράφονται στον Τύπο είναι σε άλλη διάσταση»!