ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Ξαναβασίλευσε η Ελπίδα στις Νεάνιδες

Ξαναβασίλευσε η Ελπίδα στις Νεάνιδες

Η Ελπίδα Αμπελοκήπων διατήρησε τα κεκτημένα στις Νεανιδες της ΕΠΕΣΘ, καθώς στο κατάμεστο γυμναστήριο της Γέφυρας η πρωταθλήτρια ομάδα επικράτησε με 3-1 (25-27, 25-22, 25-22, 25-21) σετ των φιναλίστ Μακεδόνως Αξιού και μαζί με τον τίτλο της εξασφάλισε τη δυνατότητα να υπερασπιστεί και τον Πανελλήνιο τίτλο πού κατέκτησε πέρυσι.

Η ομάδα του Γιώργου Χρυσομαλλίδη ήταν πιο ψύχραιμη στα κρίσιμα σημεία και διαχειρίστηκε καλύτερα την πίεση του τελικού, που είχε πολλή ένταση και πολλά λάθη. Οι Μακεδόνες προηγήθηκαν με 1-0 και 18-13 στο δεύτερο σετ, αλλά η Ελπίδα κατάφερε να ισοφαρίσει, ενώ ανάλογη εξέλιξη είχαμε και στο τρίτο σετ, με την ομάδα των Κυμίνων να προηγείται 18-14 και την κάτοχο του τίτλου να επιστρέφει και να κερδίζει.

Νωρίτερα στον μικρό τελικό του φάιναλ φορ ο Άρης, έπειτα από δραματική εξέλιξη επιβλήθηκε με 3-2 (22-25, 25-20, 25-17, 18-25, 15-11) σετ του Ναύαρχου Βότση και κατέλαβε την 3η θέση.

???????????????????????????????

Πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης ψηφίστηκε η νεαρή διεθνής ακραία των Μακεδόνων, Ευφροσύνη Αλεξάκου, στην οποία απονεμήθηκε το έπαθλο “Θανάσης Γεωργιάδης”. Παρών στους τελικούς ήταν και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας, Ιωάννης Τσουκνίδας, ενώ την ΕΠΕΣΘ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Βαγγέλης Ντινόπουλος, ο γεν. γραμματέας Γιώργος Διονάς και το μέλος του ΔΣ Θανάσης Γερακούδης.

Η ΕΠΕΣΘ ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση, τις προπονήτριες και τις αθλήτριες του Ηρακλή Γέφυρας, καθώς και τους χορηγούς για τη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης. Ευχαριστεί επίσης τους φιλάθλους που γέμισαν ασφυκτικά το γυμναστήριο της Γέφυρας και δικαίωσαν την επιλογή της Ενωσης.