ΔΙΕΘΝΗ

«Αγκαλιά» με τον τίτλο στο Σβέριν

«Αγκαλιά» με τον τίτλο στο Σβέριν

Σοβαρή υποψηφιότητα για το τίτλου του γερμανικού πρωταθλήματος γυναικών έθεσε η Σβέριν, καθώς μετά το 3-1 στον εντός έδρας α’ τελικό των πλέι οφ, το περασμένο Σάββατο έκανε  με το ίδιο σκορ το πολύτιμο “break” στην SCHARRena και πλέον χρειάζεται μία νίκη για να πανηγυρίσει την κατάκτηση της φετινής Bundesliga κόντρα στην φιναλίστ ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου.

Η φιλοξενούμενη ομάδα του Κοσλόφσκι προκάλεσε ψυχρολουσία στην κατάμεστη έδρα από 2.251 φίλους της Στουτγκάρδης, όταν με όπλα της μπλοκ και επίθεση βρέθηκε να προηγείται 1-0 σετ με 25-20.

Στο β’ σετ η ομάδα των Ερνάντεζ-Αθανασόπουλου βρήκε τις λύσεις κυριάρχησε πλήρως στο γήπεδο και ούσα ανώτερη σε όλους τους τομείς ισοφάρισε 1-1 με 25-14, προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στην κερκίδα.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τις “οικοδέσποινες” καθώς η Σβέριν ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της σε σερβίς και επίθεση, έφτασε εύκολα μέσα σε λίγες μέρες στη δεύτερη νίκη της στη σειρά των τελικών με 3-1 (25-20, 14-25, 25-20, 25-16) και πλέον θέλει στο προσεχή τρίτο τελικό (26/4) να “σκουπίσει” την Στουτγκάρδη και να πανηγυρίσει μπροστά στον κόσμο της τον 10ο τίτλο της ιστορίας της και 1ο μετά από 4 χρόνια.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους ήταν η Λίπμαν της Σβέριν, ενώ 17 πόντους σημείωσε η Μλείνκοβα των γηπεδούχων.

Foto: Tom Bloch