Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Απ’ τον Παμβοχαϊκό στη σύνταξη ο Αγκοπιάν!

Απ’ τον Παμβοχαϊκό στη σύνταξη ο Αγκοπιάν!

Σε αναζήτηση εργασίας είναι εδώ και μερικά 24ωρα ο Αμερικανός κεντρικός που είχε υπογράψει στον Παμβοχαϊκό, αλλά λόγω προβλήματος υγείας βγήκε σε πρόωρη σύνταξη από τα γήπεδα και πλέον στο Βραχάτι αναζητείται ο διάδοχός του.

Ο Τζέισον Αγκοπιάν, την μεταγραφή του οποίου στην Ελλάδα δημοσίευσε αποκλειστικά το Volleyplanet, θα μπορούσε να είναι και υποψήφιος για τα αθλητικά Όσκαρ ατυχίας! Κι αυτό γιατί ενώ περίμενε πως και πώς να έρθει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός ΗΠΑ ως επαγγελματίας, η μοίρα είχε άλλα σχέδια για το μέλλον του, πριν καλά καλά “πατήσει το πόδι του” στο Βραχάτι.

Έπειτα από μία εξέταση που έκανε πριν 7 μέρες στις ΗΠΑ, ο 23χρονος πύργος του Πανεπιστημίου UC Irvin ενημερώθηκε πως  έχει  μια μηροκοτυλιαία πρόσκρουση (FAI) στο ισχίο. Η μηροκοτυλιαία πρόσκρουση (femoroacetabular ή cervicoacetabular impingement syndrome ή acetabular rim syndrome) είναι η κυριότερη αιτία πρόωρης εκφυλιστικής αρθροπάθειας του ισχίου, ιδιαίτερα σε νέα και κινητικά δραστήρια άτομα.

Αυτή λοιπόν η μηροκοτυλιαία πρόσκρουση, που οφείλεται στις χρόνιες και έντονες προπονήσεις, του έχει δημιουργήσει βλάβη στο χόνδρο και στην άρθρωση του ισχίου, κάτι που δυστυχώς στέλνει τον Αγκοπιάν σε τόσο νεαρή ηλικία στη… σύνταξη.