A2

Αποχώρησε απ’ το πρωτάθλημα ο ΣΦΠ Χανίων!

Αποχώρησε απ’ το πρωτάθλημα ο ΣΦΠ Χανίων!
Μετά την πρόσφατη αποχώρηση της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Κύδωνα, ένας ακόμη σύλλογος από τα Χανιά «σβήνεται» δυστυχώς από το «χάρτη» της Α2 Κατηγορίας βόλεϊ, λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Πέντε αγωνιστικές λοιπόν πριν τη λήξη του πρωταθλήματος με επιστολή του στην Ε.Ο.ΠΕ ο ΣΦΠ Χανίων γνωστοποίησε πριν από λίγα λεπτά την αποχώρησή του από το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (Α1 υποόμιλος), όπου βρισκόταν στην προτελευταία θέση και «φλέρταρε» σοβαρά με τον υποβιβασμό.
Κατόπιν τούτου και σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 του Γενικού κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων και το άρθρο 1 παράγραφος Ε’ της Ειδικής Προκήρυξης αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος και υποβιβάζεται στην Β’ Εθνική / Περιφερειακό, στην οποία θα έχει δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Το πρόγραμμα και η βαθμολογία στον Α1 υποόμιλο της Α2 Ανδρών μένουν ως έχουν και στο εξής οι αντίπαλοι του ΣΦΠ Χανίων θα νικούν με 3-0 (25-0, 25-0, 25-0) άνευ αγώνα. Επίσης σε κάθε αγώνα η ομάδα της Κρήτης θα υποστεί αφαίρεση τριών βαθμών.
Να σημειωθεί ότι μετά και την αποχώρηση του ΣΦΠ Χανίων μοναδικοί εκπρόσωποι του κρητικού βόλεϊ στις Εθνικές κατηγορίες είναι ο ΓΑΣ Μεσαράς (Preleague Γυναικών), ΟΠΕ Ρεθύμνου (Α2 Γυναικών) και ο Ο.Φ.Η στην Α2 Ανδρών.
Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΦΠ Χανίων
Προς ΕΟΠΕ/Αγωνιστικό τμήμα

Αξιότιμοι Κύριοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σωματείο μας δεν θα μεταβεί στη Σάμο για το παιχνίδι με τον Κέρκη για το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών βόλεϊ.

Από την πρωτη στιγμή είχαμε εκφράσει την συμπαθέστατη κατά τα άλλα ομάδας της Σάμου στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες της Κρήτης, λόγω του μεγάλου κόστους της συγκεκριμένης μετακίνησης.

Πριν τον καθορισμό των ομίλων, σε επικοινωνία μας με τον Πρόεδρο Επιτροπής πρωταθλημάτων, μας είχε διαβεβαίωσει ότι υπάρχει απευθείας πτήση από το Ηράκλειο.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό που του είπαμε εμείς (ο Γ.Γ Ξανθάκης) ότι το χειμώνα δεν υπάρχουν τακτικά δρομολόγια ή διακόπτονται λόγω χαμηλής ζήτησης. Κατά συνέπεια η μετακίνηση από Χανιά προς Σάμο, προϋποθέτει 4 αεροπορικές πτήσεις και 2 διανυκτερεύσεις, καθώς και πολλαπλές διατροφές και οδικές μετακινήσεις.

Υπέρμετρα κοστοβόρα για τη σημερινή εποχή για μία επαρχιακή ομάδα.

Απεναντίας η σύνσεση της Σάμου με τη Θεσσαλονίκη είναι σαφώς ευκολότερη και απορούμε πως αφού οι αριθμητικά οι ομάδες του βορρά, είναι λιγότερες γιατί δεν τοποθετήθηκε ο Κέρκης σε έναν από αυτούς τους δύο ομίλους.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια που το σωματείο μας αγωνίζεται στην Α2 Ανδρών και ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλα τα σωματεία.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...