ΔΙΕΘΝΗ

Mε… Dab στην 4άδα ο Πετρέας

Mε… Dab στην 4άδα ο Πετρέας

Έστω και δύσκολα, η Αζαξιό ξεπέρασε με 2-0 νίκες το εμπόδιο της Παρί και πανηγύρισε με… μοδάτο τρόπο την πρόκρισή της στα ημιτελικά του γαλλικού πρωταθλήματος όπου θα βρεθούν αντίμετωποι, με μειονέκτημα έδρας, με τη Σαμόν.

Ωστόσο για τους “Πειρατές” της Κορσικής ο β’ ημιτελικός της Κορσικής δεν θύμισε σε τίποτα τον υγιεινό περίπατο του α’ ημιτελικού (3-0) στον… πύργο του Άιφελ, καθώς η Παρί παρουσία περίπου 1400 θεατών, πούλησε ακριβά το τομάρι με στόχο τη νίκη που θα την κράταγε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Παρά λοιπόν το προβάδισμα των γηπεδούχων, οι Παριζιάνοι ισοφάρισαν δύο φορές στέλνοντας το ματς σε ταί μπρέικ. Στο τέλος όμως η Αζαξιό με τον Πετρέα να “κατεβάζει ρολά” πετυχαίνοντας 10 συνολικά πόντους με 5 μπλοκ, μια “ντουζίνα” πόντους του πρώην άσου Εθνικού Αλεξανδρούπολης και Φοίνικα Σύρου, Μιγιαϊλοβιτς και άλλους 18 του τοπ σκόρερ των γηπεδούχων και παλιότερου άσου του Παναθηναϊκού, Καστάρντ έκαμψαν με 3-2 την αντίσταση των “πρωτευουσιάνων”, που μολονότι ήταν καλύτεροι σε όλους τους τομείς, αυτή τη φΠορά “πλήρωσαν ακριβά” τα λάθη τους (19-34).

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους ήταν ο Παέζε της Παρί, ενώ ο Αμερικανός διεθνής Ράσελ Χόλμς πέτυχε 14 πόντους, εκ των οποίων τα 6 μπλοκ.

Αντίπαλος της παρέας του Πετρεά στα ημιτελικά θα είναι η Σαμόν που έχει πλεονέκτημα έδρας και όπως και η Αζαξιό προκρίθηκε με 2-0 (3-1, 3-2) νίκες επί της Πουατιέ. Το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού της γαλλικής Λίγκας ανδρών είναι Νις – Τουλούζ.