CHAMPIONS LEAGUE

Διεθνής και… τζέντλεμαν ο Γεροθόδωρος

Διεθνής και… τζέντλεμαν ο Γεροθόδωρος

Άσκοπα ταξίδεψε τελικά μέχρι τη Σμύρνη της Τουρκίας ο διεθνής διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος, αφού όπως δήλωσε αποκλειστικά στο Volleyplanet ενημερώθηκε την ύστατη ώρα από τους Τούρκους, ότι δεν θα διεξαχθεί το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, Αρκάς-Μπέλγκορντ, όπου είχε οριστεί από τη CEV Α’ διαιτητής.

“Ήρθαμε από σήμερα γιατί δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση ούτε από τη CEV, ούτε από την ρωσική ομάδα” δήλωσε αποκλειστικά στο Volleyplanet o Έλληνας «άρχοντας του αγώνα», που μαζί με το Σκοπιανό ομόλογό του, Νίκολα Μικέφσκι ήταν συνεπής κανονικά στο ραντεβού του, σε αντίθεση με τους Ρώσους, που βάσει κανονισμού θα έπρεπε να είναι μέχρι τις 20.00 στην τουρκική έδρα.

“Τελικά πριν από δύο ώρες μας γνωστοποιήθηκε από τους Τούρκους, πως με επίσημο έγγραφό της η Μπέλγκοροντ ενημέρωσε ότι δεν θα ταξιδέψει στην Σμύρνη για τον αγώνα με την Αρκάς, ζητώντας παράλληλα να μεταφερθεί η αναμέτρηση για τις 13 Ιανουαρίου” επσήμανε από την τουρκική πόλη αποκλειστικά στο Volleyplanet o Νώντας Γεροθόδωρος.

Πιο… τυχερός όμως στάθηκε ο έτερος διεθνής διαιτητής μας, Σωτήρης Δεληκωστίδης, που βάσει προγράμματος θα εκτελούσε χρέη διαιτητή στην αντίστοιχη αναμέτρηση της Τετάρτης Ζιράτ Μπανκάσι – Ντιναμό Μόσχας στην Άγκυρα, αλλά τελικά ενημερώθηκε πριν από λίγες ώρες πως ούτε το δικό του παιχνίδι θα διεξαχθεί και γλύτωσε την ταλαιπωρία του ταξιδιού στην τουρκική πρωτεύουσα.

Δεν θα το αφήσουν έτσι οι Τούρκοι

Γεγονός πάντως είναι ότι η αυθαίρετη αυτή απόφαση των Ρώσων, μετά το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί στις πολιτική σκηνή των δύο χωρών, έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους Τούρκους διοργανωτές. Αν υπήρχε πιο έγκαιρη ενημέρωση από τις ρωσικές ομάδες  θα είχαν γλυτώσει σημαντικά έξοδα, καθώς με την ύστατη ενημέρωση, ξοδεύτηκαν άσκοπα τελικά,  πολλά χρήματα στα ταξίδια, τις μετακινήσεις των διαιτητών, παρατηρητών και άλλων υπευθύνων της διοργάνωσης.

Πέρα όμως  από το οικονομικό κομμάτι, έντονος προβληματισμός υπάρχει στις τουρκικές ομάδες και στο αγωνιστικό μέρος με το θέμα της βίζας των ξένων αθλητών τους, ενόψει του προγραμματισμένου επαναληπτικού στη Ρωσία (16/12). Μέχρι στιγμής οι Τούρκοι για να μεταβούν στην Ρωσία δεν χρειάζονται να προσκομίσουν τα ειδικά ταξιδιωτικά έγγραφα, που απαιτούνται για τους ξένους. Από την 1η Ιανουαρίου όμως για να ταξιδέψουν στην Ρωσία θα χρειάζονται βίζα και οι Τούρκοι…

Μόνος εκπρόσωπος ο Θεμελής

Για την ιστορία πάντως μετά τις δύο ακυρώσεις των αγώνων των διεθνών μας διαιτητών, ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελληνικής διαιτησίας μας αυτή την εβδομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση των ανδρών θα είναι στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας ο Μιχάλης Θεμελής.

Ο διεθνής ρέφερι ορίστηκε ως Α’ διαιτητής με Β’ διαιτητή τον Ούγγρο, Τίμπορ Έβα την προσεχή Πέμπτη στον αγώνα του F’ ομίλου, ανάμεσα στη γηπεδούχο ΑCH Volley και την πολωνική Λότος Τρεφλ Γκντάνσκ.