ΔΙΕΘΝΗ

Ένας… φανταστικός Πρωτοψάλτης δεν αρκούσε για τον τίτλο – Πρωταθλήτρια ξανά η Μπερλίν

Ένας… φανταστικός Πρωτοψάλτης δεν αρκούσε για τον τίτλο – Πρωταθλήτρια ξανά η Μπερλίν

Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης, που στον 5ο τελικό ήταν μια ομάδα μόνος του, δεν κατάφερε να “ντουμπλάρει” τους ελληνικούς τίτλους στη Bundesliga, μετά τον ιστορικό θρίαμβο του Γιάννη Αθανασόπουλου στην Στουτγκάρδη.

Η ομάδα του Φριντριχσάφεν γνώρισε στον 5ο και φαρμακερό των πλέι φο την εντός έδρας ήττα με 3-2 (25-17, 25-21, 19-25, 23-25, 16-14) σετ από τη Μπερλίν, που στέφθηκε πρωταθλήτρια Γερμανίας για 4η συνεχόμενη χρονιά. Ο διεθνής Έλληνας άσος ολοκλήρωσε έτσι τη χρονιά με δύο τρόπαια, το Κύπελλο και το Super Cup Γερμανίας.

Η ήττα αυτή σήμανε και το τέλος εποχής του Βέλγου τεχνικού, Βίταλ Χέινεν, που συνεχίζει πλέον την καριέρα του αποκλειστικά ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας.

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στη Ζέπελιν Αρένα η ομάδα του Βερολίνου πάγωσε τομεσημέρι της Κυριακής τους 3.810 φίλους της Φριντριχσχάφεν, που είδαν την ομάδα τους να βρίσκεται πίσω με 2-0 σετ.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, με τον κορυφαίο παίκτη του αγώνα, το δικό μας “Sakis” να το παίρνει προσωπικά,  αντέδρασαν και κατάφεραν με τη συμπαράσταση του κόσμου τους να ισοφαρίσουν σε 2-2, στέλνοντας την διεκδίκηση του τίτλου σε 5ο σετ.

Εκεί όμως ο διεθνής άσος της Μπερλίν, Ράιχερτ, πήρε τους φιλοξενούμενους στην πλάτη του και έστω και στα σημεία τους οδήγησε με 16-14 στην τρίτη συνεχόμενη διατήρηση των κεκτημένων.

BERLIN

Δυστυχώς για τη Φριντριχσχάφεν μια ακόμη “διαστημική” εμφάνιση του τοπ σκόρερ της, με 24 πόντους Θανάση Πρωτοψάλτη (22/38επ., 56% υπ., 24% αρ., 1 άσος, 1 μπλοκ) δεν στάθηκε αρκετή στη Hafler για να… γκρεμίσει το τείχος (6-14 μπλοκ) του Βερολίνου, στην προάσπιση του 10ου τίτλου της ιστορίας του.

Ακολούθησε με 21 πόντους ο συμπαίκτης του Πρωτοψάλτη, Μπόλαντζ, ενώ τοπ σκόρερ του αγώνα με 29 πόντους αναδείχθηκε ο Πατς της Μπερλίν.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον προπονητή της Φριντριχσχάφεν, Χέινεν με το μικρόφωνο στο χέρι να αποχαιρετά το κοινό των γηπεδούχων και να το  ευχαριστεί για τη στήριξη τα τρία χρόνια που ήταν στο τιμόνι της ομάδας, μολονότι  μετά τη διαδοχή του θρυλικού τεχνικού, Στέλιαν Μοκουλέκσου, απέτυχε και στην τρίτη απόπειρα να τους χαρίσει τον τίτλο της Bundesliga.

Fotοs: Günter Kram