ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Φιλότιμο, επιτυχία και αισιοδοξία για το μέλλον

Φιλότιμο, επιτυχία και αισιοδοξία για το μέλλον

Ικανοποίηση από τον απολογισμό της παρουσίας της Ελλάδας στο World League και το Final 4 της Γερμανίας επικρατεί στην Εθνική μας με τον Σωτήρη Δρίκο να μιλά για το φιλότιμο των παικτών του, ενώ ο Κουμεντάκης υπογράμμισε πως το «αύριο θα είναι σίγουρα καλύτερο».

Δρίκος : «Με το φιλότιμο ξεπερνάμε τις δυσκολίες»

Θετικός ο απολογισμός της Ελλάδας στο World League με τον Σωτήρη Δρίκο να μιλά για το φιλότιμο των διεθνών μας, αλλά και για την επιτυχία να ξεπεράσουμε το μειονέκτημα των τραυματισμών, απουσιών που υπήρχαν συνέχεια.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός τόνισε «Στην αρχή της διοργάνωσης ξέραμε ότι είχαμε ένα πλεονέκτημα κι ένα μειονέκτημα. Η εκτίμηση μου τότε ήταν ότι το μειονέκτημα βάραινε περισσότερο. Το πλεονέκτημα ήταν ότι είχαμε δύο τουρνουά στην Ελλάδα και το μειονέκτημα ότι είχαμε αρκετά προβλήματα με απουσίες και τραυματισμούς αθλητών. Οπότε είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά μια ομάδα υπό κατασκευή.

Εξακολουθώ ακόμη να πιστεύω ότι το μειονέκτημα ήταν βαρύτερης σημασίας από το πλεονέκτημα κι αυτό ανατράπηκε και προκριθήκαμε στο Final 4  με πέντε νίκες και ήρθαμε εδώ και κατακτήσαμε την 3η θέση βασιζόμενοι στην πολύ μεγάλη προσπάθεια των αθλητών.

Θα χρησιμοποιήσω την κλασσική ελληνική λέξη φιλότιμο, αλλά νομίζω ότι αυτό ήταν που μας έκανε πολλές φορές να ξεπερνάμε και τις μικρές και τις μεγάλες δυσκολίες που εμφανιζότανε. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, Το πρώτο μέρος του καλοκαιριού νομίζω ότι τελείωσε με επιτυχία.

Πετύχαμε κάτι που δεν κάναμε πέρσι, να προκριθούμε στο φάιναλ φορ, κατακτήσαμε ην 3η θέση και θα ξεκινήσουμε του χρόνου από μια ψηλότερη αφετηρία. Να μην ξεχνάμε ότι μια παραδοσιακή δύναμη όπως η Ισπανία είναι πιθανό να υποβιβαστεί στο Ευρωπαϊκό Λιγκ ενώ εμείς παραμένουμε. Αυτό νομίζω είναι ένα βήμα μπροστά για να μας οδηγήσει να αγωνιζόμαστε συνέχεια σ’ αυτά τα γήπεδα κι εφόσον σταθεροποιήσουμε την παρουσία μας, η παραπάνω επιτυχία και η υπέρβαση θα έρθει από μόνη της».

Κουμεντάκης : «Κοιτάμε την επόμενη μέρα που είναι καλύτερη»

Ο Κουμεντάκης αποτέλεσε άξιο συμπαραστάτη του Τζούριτς καθώς με 21 πόντους ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης.

Ο Θρακιώτης ακραίος δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια και την επόμενη μέρα της Εθνική μας υπογραμμίζοντας «Σήμερα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αφού η Ταϊπέι παρουσιάστηκε καλύτερη απ’ ότι στην Κοζάνη, Ήταν ένα παιχνίδι που έκρινε μετάλλιο και υπήρχε πίεση. Αν και είναι λογικό να υπάρχει κούραση αφού είμαστε στο τέλος του δρόμου, τα δώσαμε όλα κι είμαστε ευχαριστημένοι από το μετάλλιο. Σίγουρα μπορούσε να είναι και καλύτερα αλλά απλά είχαμε μια κακή μέρα χθες. Κρατάμε το μετάλλιο και κοιτάμε την επόμενη μέρα που σίγουρα θα είναι καλύτερη».