ΔΙΕΘΝΗ

Χαντάβα VS Χούκερ, Ζακλίν (fot-vid)!

Χαντάβα VS Χούκερ, Ζακλίν (fot-vid)!

Στον αγώνα της 8ης αγωνιστικής του β’ γύρου της βραζιλιάνικης Λίγκας με την 4η της βαθμολογίας Μίνας η Ελληνίδα διεθνής της Φλουμινένσε βρέθηκε στο Μπέλο Οριζόντε παρουσία περίπου 1000 οπαδών της γηπεδούχου, αντιμέτωπη με την Αμερικανίδα ασημένια Ολυμπιονίκη, Ντέστινι Χούκερ.

hooker

Και δεν ήταν μόνο αυτή…  Παρά την  ήττα της ομάδας της με 3-0 (25-20, 25-22, 29-27) σετ , κόντρα σε άλλες σπουδαίες μορφές του αθλήματος όπως η δις χρυσή Ολυμπιονίκης της «σελεσάο» Ζακλίν Καρβάλιο και η δις ασημένια πρωταθλήτρια κόσμου και MVP του αγώνα, Κάρολ Γκατάζ, η Χαντάβα (Νο 14) δικαίωσε τον προπονητή της Φλουμινένσε, Χίλμερ, που είχε ως τοπ σκόρερ της ομάδας του δυο παίκτριες με 8 πόντους έκαστη!

jaqueline_carvalhio

Μόλις τρεις παραπάνω δηλαδή από την Ελληνίδα ακραία που με 56% υποδοχή, 40% αποτελεσματικότητα στην επίθεση και συνολικά 5 πόντους στο τελευταίο ενάμισι σετ που αγωνίστηκε, λίγο έλειψε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, καθώς στο τελευταίο σετ η «Φλου» προηγούμενη με 23-15 και 24-20 είχε την ευκαιρία να μειώσει, αλλά η αναποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων σε συνδυασμό με την ποιότητα και εμπειρία των γηπεδούχων, χάρισαν τελικά το σετ και τη νίκη στη Μίνας με 29-27. Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης με 17 πόντους ήταν η Χούκερ, 15π  είχε η Ζακλίν Καρβάλιο.

camponesaminas_x_fluminense_hantava

«Το να παίζεις απέναντι σε τόσο μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου βόλεϊ, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για μένα, ώστε σε κάθε παιχνίδι να δίνω ως αθλήτρια τον καλύτερό μου εαυτό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά την παρουσία μου στην Βραζιλία και το πρωτάθλημά της αισθάνομαι πιο «πλούσια» τόσο ως αθλήτρια , αλλά και ως άνθρωπος. Πραγματικά είναι εξαιρετική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε μία χώρα όπου αγαπάει τόσο το βόλεϊ και είναι από τα top αθλήματα.

minas_hooker

Μόνο θετικά λόγια μπορώ να πω για αυτό που ζω εδώ μέχρι τώρα και σίγουρα βγαίνω κερδισμένη. Έχω πολύ καλή ψυχολογία, μέρα με τη μέρα βελτιώνω την απόδοσή μου και γενικά σε… όλα τα δύσκολα είμαι μέσα! Κάτι που το είχα μεγάλη ανάγκη, αφού γενικά το 2016 και με τον τραυματισμό μου στο χέρι, έζησα ίσως τη δυσκολότερη φάση της καριέρας μου, όσον αφορά στο βόλεϊ» δήλωσε στο Volleyplanet η “δικιά” μας άσος της 7ης στη βαθμολογία “Φλου”, που μολονότι όλη η χώρα ζει ήδη σε ρυθμούς σάμπας, λόγω του Καρναβαλιού του Ρίο, εκείνη δουλεύει σκληρά και είναι συγκεντρωμένη στο κρίσιμο εντός έδρας ματς με την Πινέιρος (3/3), παραμονές της κορύφωσης των εκδηλώσεων του διασημότερου Καρναβαλιού στον κόσμο.

hantava

Fotos: Orlando Bento / Minas Tênis Clube

Δείτε στο Video τα highlights της μονομαχίας Χαντάβα vs Χούκερ/Ζακλίν