ΔΙΕΘΝΗ

Με καρδιά αλά… Χαϊλάντερ ο Κασαμπαλής – O «φαρμακερός» ημι-ΤΕΛΙΚΟΣ στην Πάφο

Με καρδιά αλά… Χαϊλάντερ ο Κασαμπαλής – O «φαρμακερός» ημι-ΤΕΛΙΚΟΣ στην Πάφο

Για άλλη μια φορά το ΑΠΟΕΛ αποδείχθηκε “επτάψυχο” στην ημιτελική φάση των πλέϊ-οφς. Η ομάδα του Σταύρου Κασαμπαλή, μετά το χθεσινό εντός έδρας 3-0 (28-26, 25-23, 25-23) επί του πρωταθλητή του Green Air Παφιακού, Άκη Ασπιώτη, ισοφάρισε τις νίκες σε 3-3 και πλέον, μετά την Ομόνοια, ο έτερος φιναλίστ θα αναδειχθεί στο τελευταίο και… φαρμακερό γαλανόλευκο “εμφύλιο” της Πάφου.

Το ντέρμπι στο Λευκόθεο πρόσφερε πολλές συγκινήσεις και ειδικά το πρώτο σετ κρίθηκε σε πολύ λεπτές ισορροπίες, αλλά τελικά με το μαεστρικο μοίρασμα παιχνιδιού του Κασαμπαλή και το πείσμα για την κατάκτησή του, μετά από 35 λεπτά αγώνα “βάφτηκε” με 28-26 στα “γαλαζοκίτρινα” των γηπεδούχων.

Τα θεμέλια της… νίκης του ΑΠΟΕΛ μπήκαν για τα καλά στο δεύτερο σετ. Η ομάδα του Λούη Λοϊζου σε ένα σετ για γερά νεύρα κατάφερε στα… σημεία να επιβληθεί ζευγαρώνοντας με 25-23 τα κερδισμένα της σετ για το 2-0.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Green Αir Παφιακό ξεκίνησε το γ’ σετ με «βραχεία κεφαλή», αλλά στη συνέχεια οι δυο ομάδες να βάδισαν χέρι-χέρι 7-7. Μετά από αρκετή ώρα… αγκαζέ με την ομάδα του Ασπιώτη, η παρέα του Κασαμπαλή προηγήθηκε σε ένα κρίσιμο σημείο του σετ,ε με 17-16. Οι δυο ομάδες βρέθηκαν δίπλα δίπλα και στο 21-21, αλλά τελικά το ΑΠΟΕΛ προσπέρασε 23-22 και τελικά το 25-23 στις λεπτομέρειες έφερε τη “λύτρωση” του 3-0, που διατηρεί άσβεστο το “γαλαζοκίτρινο” όνειρο για πρόκριση στον τελικό.

ΑΠΟΕΛ(Λ. ΛΟΙΖΟΥ): Κασαμπαλής, Χάλαντα, Χρυσοστόμου, Γεωργίου, Νίκιτιν, Δημητρίου – Λίμπερο: Παντελή. – Αλλαγές Αβερκίου.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ(ΑΝΤ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ): Ευσταθίου, Οικονομίδης, Κοπρίβιτσα, Κνέζεβιτς, Ασπιώτης, Ουϊλιαν – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Kωνσταντινίδης, Ανδρέου.