ΔΙΕΘΝΗ

Κατα… δικασμένη να κερδίζει!

Κατα… δικασμένη να κερδίζει!

«Πολύ σκληρή για να πεθάνει» αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά η άσος του Prestige Apollon,  Κάταλιν Κις, αφού στο ντέρμπι της Λάρνακας για τις θέσεις 1-4 με την ΑΕΚ, αν και έχανε με 2-1 σετ πήρε τις «αμαζόνες» στην πλάτη της και παρόλο που έχανε στο 5ο σετ με 12-8 οδήγησε την νταμπλούχο Κύπρου στην επική ανατροπή – νίκη 3-2 σετ.

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι που, με τον αμφίρροπο χαρακτήρα του αλλά και τις  συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ, πρόσφερε πολλές συγκινήσεις στους θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του“Κιτιον”, η ομάδα της Κις, αν και προηγήθηκε εύκολα με 25-15, έφτασε μία ανάσα από το 2-0, έχοντας προβάδισμα στο 2o σετ 24-21.

Κάπου εκεί όμως η ψυχωμένη ΑΕΚ με πολύ καλό σερβίς και ένα επιμέρους σερί πόντων 5-0 «έμεινε ζωντανή» και ισοφάρισε με 26-24 σε 1-1 σετ. Με την ψυχολογία στο πλευρό τους οι γηπεδούχες ζευγάρωσαν με 25-19 τα κερδισμένα τους σετ και έδειξαν αποφασισμένες μετά το 2-1 να τελειώσουν το ματς και να “σπάσουν” έπειτα από 15 αγωνιστικές το αήττητο των «Αμαζόνων», που δεν τους έβγαινε τίποτα στο γήπεδο.

prestige_apollon_kiss

Είχε έρθει η ώρα λοιπόν να “μιλήσει” η κλάση της Κις… Η άσος από την Ουγγαρία, παίζοντας και για την Χούντιμα, που ταλαιπωρούνταν από ίωση, θύμισε… Κάτα από τα παλιά και αφού ισοφάρισε σε 2-2 με 25-21, στο 5ο σετ έφερε τα κάτω-πάνω. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 12-8, αλλά η διαγώνια των νταμπλούχων, δείχνοντας  τα τεράστια ψυχικά της αποθέματα οδήγησε με την βοήθεια και των πολύ καλών σερβίς της Χατζηκωνστάντα τον Prestige Aπόλλων στην φοβερή ανατροπή και στην νίκη 3-2 με 15-13, τη δεύτερη συνεχόμενη, μετά και την πρόσφατη επικράτηση με 3-0 για το Κύπελλο.

Μία νίκη, η 16η σε ισάριθμα ματς, που ουσιαστικά φέρνει την ομάδα της Λεμεσού «αγκαλιά» με τον τίτλο και «ψαλιδίζει» τις ελπίδες της ΑΕΚ, καθώς αν κέρδιζε η ομάδα της Λάρνακας (40β) θα μείωνε την διαφορά με τις πρωτοπόρους στους 3 βαθμούς, ενώ μετά και τη νέα νίκη του Prestige Απόλλωνα (47β) η διαφορά  4 αγωνιστικές πριν το τέλος ξέφυγε στους 7 βαθμούς.

regato_1_

Τα επινίκια για τις νταμπλούχες γιορτάστηκαν με… εξωτικές γεύσεις στο Regato Restaurant της Λεμεσού, όπου οι κουρασμένες από την υπερπροσπάθεια πρωταθλήτριες απόλαυσαν μαζί με το τεχνικό επιτελείο και τα μέλη της διοίκησης τα πιο διάσημα και απολαυστικά πιάτα της κινέζικης Κουζίνας.

Φωτό: www.prestigeapollon.com