ΔΙΕΘΝΗ

ΚΥΠΡΟΣ : Ολική ανατροπή και πρόκριση για Ανόρθωση

ΚΥΠΡΟΣ : Ολική ανατροπή και πρόκριση για Ανόρθωση

Ομόνοια – Ανόρθωση είναι το ζευγάρι των φετινών τελικών του Κυπριακού πρωταθλήματος ανδρών καθώς η ομάδα της Αμμόχωστου έκανε την ολική ανατροπή κόντρα στον Παφιακό και με το 4-3 στην σειρά των αγώνων “σφράγισε” το εισιτήριο της στα τελικά των play-off.

Έπειτα από μια συναρπαστική σε εξέλιξη σειρά ημιτελικών η Ανόρθωση Αμμόχωστου πανηγύρισε την είσοδό της στους τελικούς του πρωταθλήματος και πλέον είναι έτοιμη να διεκδικήσει μια ακόμη υπέρβαση.

Οι “κυανόλευκοι” του Κώστα Χριστοφιδέλη αν και βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 στο Θεμιστόκλειο με ολική ανατροπή κατάφεραν να κλείσουν θέση στον τελικό αφήνοντας εκτός τον Παφιακό που μετά από 4 συνεχόμενες χρονιές μένει εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Ο Παφιακός του Θανάση Στράντζαλη παίζοντας απόλυτα συγκεντρωμένος με το 25-23 και 25-20 έκανε το 0-2 “παγώνοντας” τους φίλους της Ανόρθωσης.

Ωστόσο η συνέχεια ήταν διαφορετική καθώς η “Μεγάλη Κυρία” της Κύπρου ανέβασε την απόδοσή της και με το 25-22 και 25-16 ισοφάρισε σε 2-2 στέλνοντας την πρόκριση στο ταϊ-μπρεϊκ.

Εκεί με καλή ψυχολογία η Ανόρθωση έκανε το 8-4 και 12-6 για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της με το 15-10 και με το 3-2 να κάνει το 4-3 στην σειρά των ημιτελικών πανηγυρίζοντας την πρόκρισή της στον μεγάλο τελικό. Οι “κυανόλευκοι” του Κώστα Χριστοφιδέλη θα αντιμετωπίσουν με μειονέκτημα έδρας την Ομόνοια που έχει υπέρ της και το 2-0 από την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι δύο ομάδες εκτός απο τον τίτλο του πρωταθλητή διεκδικούν και αυτόν του Κυπέλλου καθώς θα συγκρουστούν και στα προημιτελικά Κυπέλλου σε δυο αγώνες που μεσολαβούν πριν τους τελικούς.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗΣ): Romanutti, Σαββίδης, Torres, Κnezevic, Ηaapakoski, Strukarevic – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης – Λίμπερο: Πρωτοψάλτης, Κοντός

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ(Θ. ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗΣ): Miranda, Caetano, Παφίτης, Ανδρέου, Verissimo, Οικονομίδης –Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου. – Αλλαγές: Σαββίδης.