ΔΙΕΘΝΗ

Μακριά κι… επιτυχημένοι (vid)

Μακριά κι… επιτυχημένοι (vid)

Όταν το 2013, ο Γιάννης Αθανασόπουλος, συνεργάτης του προπονητή Τέλη Σωτήρχου, πανηγύριζε μέσα στη Ν. Φιλαδέλφεια μετά από μία επική ανατροπή στη σειρά των τελικών της Α1 Γυναικών, επί της ΑΕΚ, τον παρθενικό τίτλο στην ιστορία του συλλόγου, λίγοι γνώριζαν πως στο “στρατόπεδο” των ηττημένων βρίσκονταν η αγαπημένη του, Σόνια Μποροβίνσεκ.

Της το «χρώσταγε» όμως, καθώς ένα χρόνο πριν η Σλοβένα άσος της «Ένωσης», τον είχε… πληγώσει με δύο «κιτρινόμαυρες» – «μαχαιριές», τις “κούπες” πρωταθλήματος και Σούπερ Καπ!

Sonja_Borovincek_Athanasopoulos_

Προκειμένου λοιπόν να εκλείψει αυτό το… ψυχροπολεμικό μέτωπο, που ωστόσο χωρίς ποτέ να δώσουν ποτέ δικαίωμα για οποιαδήποτε σχόλια, έπρεπε λόγω «φανέλας» να είναι σε απόσταση,  αποφάσισαν αμφότεροι ζήσουν τον έρωτά τους, εκτός συνόρων, μακριά από τα οπαδικά μίση και φανατισμούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως για τον 37χρονο Γιάννη και τη Σόνια  η μοίρα τους το’ χει να είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες, αλλά… χώρια!

Εκείνος ως συνεργάτης του Ισπανού τεχνικού, Ερνάντεζ ετοιμάζεται να “γράψει ιστορία” με την Στουτγάρδη. Παρέα λοιπόν με τη διεθνή πασαδόρο, Αθηνά Παπαφωτίου, η Allianz MTV Stuttgart φιγουράρει με 41 βαθμούς μετά από 17 παιχνίδια στη 2η θέση της Bundesliga, ενώ στο μεγάλο ραντεβού της 1ης Μαρτίου θα διεκδικήσει στον τελικό του Κυπέλλου, το παρθενικό τρόπαιο του συλλόγου.

Athanasopoulos_Stuttgart_

Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για τη δουλειά και το ήθος του Αθανασόπουλου, αφού εδώ και έναν μήνα του πρότειναν ανανέωση συμβολαίου, στην οποία όμως ο Έλληνας τεχνικός, δεν έχει απαντήσει ακόμη, μολονότι δεν έχει κανένα παράπονο και βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να παραμείνει για ένα ακόμη χρόνο στη Στουτγάρδη.

Στην… Dream Team του Τσάμπιονς Λιγκ η Μποροβίνσεκ

Ανάλογη χρονιά με τον Γιάννη, πραγματοποιεί όμως και η Σόνια. Η διεθνής 35χρονη κεντρική  της Σλοβενίας από το Μάριμπορ, με θητεία σε Πανελλήνιο, Φιλαθλητικό, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, εδώ και δύο χρόνια αγωνίζεται στην νταμπλούχο Τσεχίας, Αgel Prostejov, η οποία προελαύνει στην βαθμολογία και διεκδικεί στον τελικό Κυπέλλου στις 25/2 ένα ακόμη τρόπαιο.

Προχθές μάλιστα η Αgel Prostejov στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών έκανε την έκπληξη της… αγωνιστικής, επικρατώντας με 3-1 της πανίσχυρης ρωσικής κατόχου του τίτλου, Ντιναμό Καζάν, ομάδα των σπουδαίων Γκάμοβα, Μποροντάκοβα, Σάπλινα κ.α

borovincek

Έτσι με αυτή τη νίκη, η ομάδα της εκπληκτικής με 16 πόντους (11/17 επιθέσεις, 1 άσο, 4 μπλοκ) Μποροβίνσεκ, βρέθηκε στην 3η θέση του ομίλου, ενώ η πρώην κεντρική της ΑΕΚ, που όπως και η Κις ακόμη περιμένει την “Ένωση” να εξοφλήσει το χρέος που εκκρεμεί εδώ και χρόνια απέναντί τους, η Σλοβένα μπλοκέρ συμπεριλήφθηκε, όπως θα δείτε στο βίντεο μαζί με άλλα κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου βόλεϊ, όπως η πανέμορφη Ναταλία Ομπμοκάεβα, στην “Dream Team” της 6ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.