ΔΙΕΘΝΗ

Παράταση στη στέψη για Χαντάβα

Παράταση στη στέψη για Χαντάβα

Η… Ανάσταση δεν ήρθε τελικά μία μέρα νωρίτερα για την ομάδα της διεθνούς άσου της Ταργκόβιστε, καθώς η Κυπελλούχος Ρουμανίας στον εντός έδρας 4ο τελικό των πλέι όφ έχασε στα σημεία με 3-2 σετ από την πρωταθλήτρια  Άλμπα Μπλάζι, που πλέον ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και στις 5 Μαϊου στον 5ο και τελευταίο τελικό θα προσπαθήσει μπροστά στον κόσμο της να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Πάσχα στο γήπεδο θα κάνει η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της Ταργκόβιστε, Ευαγγελία Χαντάβα. Η ομάδα του Σέρβου τεχνικού, Ζόραν Τέρζιτς έχασε την πρώτη από τις δύο ευκαιρίες που έχει για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας του συλλόγου και πλέον στον τελευταίο τελικό στην Τρασνσυλβανία θα κληθεί να “σπάσει” για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες την έδρα της φιναλίστ για να πανηγυρίσει το ιστορικό νταμπλ.

Στο αποψινό 4ο τελικό, που είχε το χαρακτήρα “η ταν ή επι τας” για τις παίκτριες του συμπατριώτη του Τέρζιτς,  Ντάρκο Ζάκοτς, η πρωταθλήτρια ομάδα της Ρουμανίας “λύγισε” στις λεπτομέρειες με 3-2 (25-17, 20-25, 25-17, 21-25, 15-12) έπειτα από δύο ώρες την αντίσταση των γηπεδούχων και παρέμεινε ζωντανή στην διεκδίκηση του τίτλου.

Η ομάδα της Χαντάβα, αν και βρέθηκε πίσω στα σετ δύο φορές κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να στείλει τον δραματικό τελικό στο ταί μπρέικ. Εκεί η Άλμπα Μπλάζ ξέφυγε στα μισά με 8-4, αλλά η Ταργκόβιστε με τη στήριξη των οπαδών της μείωσε σε 9-7 και 11-9, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η παρέα των πρώην άσων του Ολυμπιακού, Βέσοβιτς και Μποσκάτσι έκαναν το 13-10 και “σφράγισαν” με 15-12 τη “νίκη-οξυγόνο” στην προσάθεια διατήρησης των κεκτημένων.

Η σειρά πλέον επιστρέφει στο “Timothy Cipariu” του Μπλαζ, όπου στις 5 Μαϊου θα αναδειχθεί η φετινή πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών της Ρουμανίας.