ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη ιρλανδική ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Η πρώτη ιρλανδική ομάδα στην ιστορία του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Για πρώτη φορά θα δούμε ένα αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ιρλανδίας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Με την Ιρλανίδα, τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες να έχει μηδέν βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη της FIVB, θα περίμενε κανείς ότι οι Ιρλανδία είναι καλή μόνο στο γαελικό ποδόσφαιρο (football) και στην παρασκευή… ουίσκι! Ωστόσο πρόσφατα, κάτι φαίνεται να κινείται και στο βόλεϊ, αφού για πρώτη φορά, μία ομάδα της εν λόγω χώρας, ετοιμάζεται να γράψει ιστορία, συμμετέχοντας στο  ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κάτι που ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν είχε συμβεί.

Η ομάδα γυναικών U16 της Ιρλανδίας λοιπόν θα μεταβεί στα Νησιά Φερόε, για να ανταγωνιστεί τη Δανία, τη Σουηδία, την Ισλανδία και την γηπεδούχο ομάδα,   για μια θέση στον τελικό γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της ομάδας είναι η Jenny King, μία πρώην παίκτρια, η οποία βοήθησε να δημιουργηθεί ένα ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης του βόλεϊ πριν από τρία χρόνια.

“Υπάρχει μια μεγάλη ιστορία του βόλεϊ στην Ιρλανδία, και υπάρχει μεγάλη δραστηριότητα που συμβαίνει στα σχολεία. Αυτό το πρόγραμμα ήταν ένας τρόπος να αναπτυχθεί και να εμπνεύσει τα κορίτσια να συνεχίσουν να παίζουν, να προπονούνται και να ακολουθούν έναν ενεργό υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τα κορίτσια να ζήσουν το όνειρο  και να παίξουν για τη χώρα τους. ”

Η ομάδα μάλιστα έχει δημιουργήσει μια σελίδα crowdfunding, προκειμένου να βοηθήσει όποιος θέλει να συγκεντρωθούν τα χρήματα για το κόστος του τουρνουά, το οποίο αναμένεται να ανέλθει σε τουλάχιστον € 20.000 (περίπου 23.5k USD).

Όσοι λοιπόν θέλουν να συνεισφέρουν στο όνειρο των κοριτσιών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων κάνοντας κλικ εδώ., καθώς μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει το 5,08% των χρημάτων που απαιτούναι.