ΔΙΕΘΝΗ

Ψάχνει την… υπέρβαση η Παπαφωτίου

Ψάχνει την… υπέρβαση η Παπαφωτίου

Με “μαγική εικόνα” μοιάζει το 3-0 της ιταλικής Μπούστο στο Αρζίτσιο επί της γαλλικής Μιλούζ, καθώς η οικοδέσποινα ομάδα με εξαίρεση το 3ο σετ της α’ αναμέτρησης των “8” του CEV Cup γυναικών “ίδρωσε” για να κάμψει την αντίσταση της παρέας της Αθηνάς Παπαφωτίου, που καλείται στον επαναληπτικό να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Παρουσία περίπου 1500 θεατών στο “Παλαγιαμαμάι” η Μπούστο μετά από ένα αμφίρροπο α’ σετ κατάφερε να ‘πάρει κεφάλι” με 25-22, 1-0 σετ.

Στο β’ σετ η Μιλούζ ήταν μπροστά στο σκορ μέχρι και τα μέσα του σετ με 16-15. Σε εκείνο το σημείο ακριβώς, μερικοί από τους προβολείς του “Palayamamay” αναγκάζοντας τους διαιτητές να αναστείλουν για δέκα λεπτά το ματς, λόγω της μειωμένης ορατότητας. Η διακοπή, όπως φάνηκε ευνόησε τις γηπεδούχους, καθώς στη συνέχεια η ομάδα του Μενκαρέλι έφτασε στην ανατροπή και στο ζευγάρωμα των σετ, 2-0 με 25-23.

CEV Volleyball CUP 2019 - Yamamay E-Work Busto Arsizio - ASPTT Mulhouse VB

Έτσι με τις Ιταλίδες να έχουν ανεβασμένη ψυχολογία, ενθουσιασμό και τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους, η Μπούστο κατάφερε εύκολα στο γ’ σετ να φτάσει στην πολύτιμη “καθαρή” νίκη, που της δίνει σαφές προβάδισμα, ενόψει του επαναληπτικού (14/2) στο “σπίτι” της Παπαφωτίου.

Η διεθνής Ελληνίδα πασαδόρος πέρα από τα οργανωτικά της καθήκοντα πέτυχε έναν πόντο, ενώ κορυφαία και μοναδική σκόρερ της ομάδας της με διψήφιο αριθμό πόντων, ήταν με 11π η νεοαποκτηθείσα Ιταλίδα, Γκουέρα.

Η Ιταλίδα άσος που ήρθε από τον πάγκο και έδειξε την κλάση της, για ένα μεγάλο διάστημα φέτος είχε προπονηθεί με την Μπούστο Αρζίτσιο. Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Χέρμποτς της ιταλικής ομάδας με 14π.