ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Βουτιά για Εθνική Ανδρών

Βουτιά για Εθνική Ανδρών

Βουτιά 4 θέσεων στον πίνακα κατάταξης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας πραγματοποίησε η Εθνική μας ομάδα των ανδρών καθώς η Ελλάδα από την 18η θέση κατρακύλησε στην 22η.

Η απουσία την Ελλάδας από το European League, το «στραπάτσο» στο φετινό World League που μετρήσαμε 6 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά κυρίως η πολυετής απουσία της χώρας μας από τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αποτέλεσαν τα αποτελέσματα αυτής της μεγάλης πτώσης.

Μια πτώση στο Ευρωπαϊκό ranking που κάνει ακόμη δυσκολότερο το έργο της επιστροφής της χώρας μας στις μεγάλες διοργανώσεις καθώς οι κληρώσεις στα προκριματικά Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου πρωταθλήματος θα γίνουν σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα.

Κληρώσεις που γίνονται με βάση την κατάταξη κάθε χώρας και που η Ελλάδα πλέον για να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος -που είναι ο μεγάλος στόχος του επόμενου καλοκαιριού- θα πρέπει να κάνει μεγαλύτερη υπέρβαση αντιμετωπίζοντας ισχυρότερους αντιπάλους στα προκριματικά.

Σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα της CEV που ανανεώθηκε μόλις εχθές (10/07/17) η Ελλάδα έμεινε κάτω από τις Λευκορωσία, Ισπανία, Κροατία και Σκόπια, ισοβαθμεί με την Δανία και απειλείτε από την Σουηδία (έκανε άλμα 3 θέσεων) και το Μαυροβούνιο.