CHALLENGE CUP

Έχασε στην Πορτογαλία, θα παλέψει στον Έβρο

Έχασε στην Πορτογαλία, θα παλέψει στον Έβρο

Ανάλυσε το

Την ήττα με 3-0 από την Μπενφίκα γνώρισε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην Λισαβόνα και πλέον οι Πορτογάλοι απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης προς τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Μια πρόκριση που θα παιχθεί στην Αλεξανδρούπολη στις 11 Μαρτίου, με τους «κυανόλευκους» του Σάκη Μουστακίδη να στοχεύουν στο χρυσό σετ…

Τη νίκη και μάλιστα με το καθαρό 3-0 που τις δίνει το πλεονέκτημα εν όψει το επαναληπτικού πανηγύρισε η Μπενφίκα απέναντι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που πλέον καλείται στον  Έβρο να κάνει ολική ανατροπή για να εξασφαλίσει την παρουσία του στα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Οι «κυανόλευκοι» του Έβρου δεν κατάφεραν να βρούνε ρυθμό απέναντι στους «αετούς» της Λισαβόνας και να χάσουν σε ένα παιχνίδι που αν ήταν λίγο περισσότερο συγκεντρωμένοι και αποτελεσματικότεροι στην επίθεση θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι παραπάνω.

Η Μπενφίκα με σωστή τακτική και κορυφαίους τους Γκασπάρ, Ονόρε, Φλάβιο Κρουζ και Ζελάο πήρε το ζητούμενο αποτέλεσμα απέναντι στον Εθνικό και ετοιμάζει τα πλάνα της για το δεύτερο και καθοριστικότερο παιχνίδι στην Αλεξανδρούπολη.

Εκεί όπου ο Εθνικός θα αναζητήσει το 3-0 ή το 3-1 για να στείλει την πρόκριση στο «χρυσό» σετ. Αντίθετα σε διαφορετικό αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» της Πορτογαλίας θα είναι αυτοί που θα περάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.  

Στο πρώτο σετ ο Εθνικός αν και έδειξε πως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι η Μπενφίκα ήταν αυτή που ξεκίνησε καλά και με το καλημέρα απέκτησε το προβάδισμα και τον έλεγχο του αγώνα. Ο Εθνικός με τον Άντριτς έκανε το 1-2, ωστόσο οι «κόκκινοι» ήταν αυτοί που έφθασαν γρήγορα στο 4-2 και στο 8-5, ενώ λίγο μετά με διπλό μπλοκ στον διαγώνιο των Θρακιωτών έφθασε στο 11-7.

Η Μπενφίκα με καλή υποδοχή και αποτελεσματικές επιθέσεις έκανε το 15-10 και με την άστοχη επίθεση του Μίχαλι το 18-11. Ο Εθνικός αν και μάζεψε την διαφορά στο 19-15 δεν κατάφερε να μειώσει περισσότερο καθώς η Μπενφίκα με το μπλοκ της έφθασε στο 22-16 και στο τέλος με το άστοχο σερβίς του Άντριτς έκανε το 25-18 και το 1-0.

Στο δεύτερο σετ η Μπενφικα ξεκίνησε πολύ δυνατά και με τους Γκασπάρ, Κρούζ και Σίλβα Ρεϊς έκανε το 6-1, ενώ λίγο μετά με τον Ονόρε το 10-5. Ο Εθνικός μείωσε στο 10-8, όμως οι «αετοί» της Λισσαβόνας έκαναν το 14-10… Οι παίκτες του Σάκη Μουστακίδη όμως φρόντισαν να πλησιάσουν στον πόντο μειώνοντας σε 17-16 και πήγαιναν έτσι μέχρι το 23-22 με τον Μίχαλι. Ωστόσο δεν μπόρεσαν να φθάσουν στην ισοφάριση καθώς οι Πορτογάλοι με τον Φλάβιο Κρούζ έκαναν το 25-22 και απέκτησαν προβάδισμα με το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Εθνικός έδειξε να αντιδρά όταν και προηγήθηκε με 2-4 και 4-6. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 7-7 όμως οι Εβρίτες κατάφεραν με τους Ανέστη Δαλακούρα και το μπλοκ τους να φθάσουν στο 7-9 και το 9-11. Ονόρε και Γκασπάρ έφεραν το 11-11 με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν μέχρι το 13-13.

Οι Πορτογάλοι όμως με τον Γκασπάρ έκαναν το 16-13, όμως ο Εθνικός με τον Ανέστη Δαλακούρα και την άστοχη επίθεση της Μπενφίκα μείωσε σε 16-15. Μάλιστα θα μπορούσε να ισοφαρίσει όμως ο Φλάβιο Κρούζ έκανε το 17-15 και λίγο αργότερα το 19-15. Ο Ανέστης Δαλακούρας και ένα ατομικό μπλοκ του Κιόση στον Ζελάο έκαναν το 19-17 , όμως ο Φλάβιο Κρούζ έδωσε διαφορά ασφαλΣίας στους γηπεδούχους κάνοντας το 21-18. Το λάθος του Εθνικού έφερε το 22-18, ενώ το μπλοκ στον Ανέστη Δαλακούρα το 23-18. Με κόντρα επίθεση του Ονόρε έγινε το 24-18 και το ματς μπολ για την Μπενφίκα. Ο Άντρις μείωσε σε 24-19, ωστόσο το λάθος σερβίς του Δημητριάδη έκανε το 25-19 και το 3-0 για τους Ίβηρες που πήραν τη καθαρή νίκη και έχουν πλέον το πλεονέκτημα εν όψει του επαναληπτικού της Αλεξανδρούπολης.  

Τάδε έφη…

Άκης Δαρίδης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) : «Μπήκαμε νευρικά στον αγώνα και χάθηκε γρήγορα το 1ο σετ. Στο 2ο σετ από 2 λαθη που καναμε κάπου στον 22ο πόντο χάθηκε η διαφορά. Παλέψαμε τον αγώνα απέναντι σε μια δυνατή ομάδα που όμως δεν είναι ανίκητη. Στην Αλεξανδρούπολη με τη βοήθεια και του κόσμου αν κρατήσουμε την τακτική μας θα είναι πολύ δύσκολο να πάρουν την πρόκριση».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Μπενφίκα : Μαργκαρίντο 2, Σοάρες 7, Ονόρε 12, Κρούζ 9, Σίλβα Ρεϊς 8, Γκασπάρ 21, Κάσας 1 (λ) 77%, Ντιαζ, Αβίζ.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης : Κασαμπαλής 1, Παπάζογλου 5, Μίχαλι 8, Α. Δαλακούρας 11, Κ. Δαλακούρας 1, Άντριτς 14, Δαρίδης (λ 61%), Κιόσης 1 , Δημητριάδης 1, Κοντοστάθης.