ΔΙΕΘΝΗ

Φωνάζουν για «καλοστημένη πλεκτάνη» οι Κουβανοί

Φωνάζουν για «καλοστημένη πλεκτάνη» οι Κουβανοί

Σε πόλεμο συμφερόντων μεταξύ μάνατζερ αποδίδει το σεξουαλικό σκάνδαλο που ξέσπασε με τους 6 διεθνείς Κουβανούς που έχουν προφυλακιστεί στο Τάμπερε, επειδή φέρονται ότι ενεπλάκησαν σε βιασμό μιας Φινλανδής η πλευρά των αθλητών.

Χαρακτήρα “ντόμινο” αποκτά μέρα με τη μέρα η υπόθεση του σεξουαλικού σκανδάλου  με πρωταωνιστές τη… μισή ομάδα της Κούβας.  Μέχρι στιγμής όλα τα δημοσιεύματα παρουσιάζουν μόνο τη μία πλευρά του “νομίσματος”, ωστόσο πάντα υπάρχει και “η άλλη” πλευρά του, που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ολική ανατροπή των μέχρι τώρα στοιχείων που γνωρίζουμε. Κι αυτό γιατί οι Κουβανοί κάνουν λόγο για “στημένη” υποθεσή που από πίσω της κρύβονται μεγάλα συμφέροντα ατζέντηδων.

Γεγονός πάντως είναι πως μετά τη σύλληψη των Κουβανών άσων, την χθεσινή τους ακρόαση και προφυλάκισή τους, ουδέποτε  ακούστηκε από  τους συνηγόρους των φερόμενων δραστών η άποψη των “πελατών” τους. Κι αυτό από μόνο του είναι περίεργο…

Ας δούμε λοιπόν τι ισχυρίζεται η πλευρά των παικτών και πόσο τα νέα στοιχεία που “πέφτουν” στο τραπέζι και που όσο κι αν η “δικαιοσύνη είναι τυφλή”, μπορούν τελικά να οδηγήσουν σε μία εντελώς διαφορετική οπτική της υπόθεσης και να “γεννήσουν” εύλογα ερωτηματικά για τον χειρισμό της υπόθεσης από τις αστυνομικές αρχές του Τάμπερε.

Σύμφωνα με την πλευρά των Κουβανών όλα άρχισαν το βράδι της Παρασκευής 1/7 όταν ο Οσμάνι Ουριάρτε μαζί με τον Κάλβο, που ήδη αποτελεί παρελθόν από τον ΠΑΟΚ, πήγαν στο κλαμπ διασκέδασης του ξενοδοχείου για ένα ποτό  και πιθανώς κι ένα τσιγάρο, όπως δήλωσε σε φινλανδικό μέσο ανώνυμος Κουβανός πρώην αθθλητής που διαμένει πλέον στο Τάμπερε. Εκεί συνάντήθηκαν με την ενήλικη Φινλανδή, τη φερόμενη ως θύμα βιασμού και στη συνέχεια η κοπέλα σε “τσακίρ κέφι” ζήτησε από τους παίκτες σε άπταιστα αγγλικά  να ανεβούν στο δωμάτια για να κάνουν έρωτα.

Στο διπλανό δωμάτιο ήταν οι Σεπέδα, Άμπραχαμ, οι οποιοί καταλαβαίνοντας από τις φωνές και τους θορύβους τι συμβαίνει, είπαν να κάνουν πλάκα στους συμπάικτες τους και αφού μπήκαν στο δωμάτιο, έκαναν την καζούρα τους στη συνέχεια επέστρεψαν στα δωμάτιά τους. Για αυτό και ο αρχηγός και πρώην πρωταθλητής του ΠΑΟΚ, Ρολάντο Σεπέδα από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους επιμένει πως είναι αθώος και ζητάει να υποβληθεί σε τεστ DNA.

Μετά το … πάρτι οι Κάλβο, Ουριάρτε έβγαλαν την μεθυσμένη κοπέλα από το δωμάτιο και την άφησαν στον διάδρομο, όπου τη συνάντησαν οι Άλμπο, Σόσα και της πρότειναν να ρίξει λίγο νερό πάνω της για να ξεμεθύσει και να της καλέσουν ένα ταξί. Κάτι που αναφέρεται και στην κατάθεσή του φερόμενου ως θύματος που στη συνέχεια κατήγγειλε βιασμό στην αστυνομία.

Η πλευρά των Κουβανών, που διατυπώνει πολλές αμφιβολίες για τον υποτιθέμενο βιασμό της Φινλανδής από τους διεθνείς και με δεδομένο ότι α) δεν έχει ληφθεί υπόψιν το υλικό από τις κάμερες του ξενοοδχείου, β) δεν έγινε ούτε εξεταση DNA, ούτε γυναικολογικός έλεγχος στη Φινλανδή,  θεωρεί πως όλα αυτά είναι μία σκευωρία, μία καλοστημένη πλεκτάνη, πίσω από την οποία κρύβεται ένας πόλεμος μάνατζερς.

Των Ιταλών που κατήγγειλαν τον Ουριαρτε στην FIVB ζητώντας χρηματική αποζημίωση και τιμωρία του παίκτη επικαλούμενοι ότι είχε υπογράψει σε δύο ομάδες (Περούτζια και Χάλκμπανκ) και των δύο ατζέντηδων, εις εκ των οποίων ο δικός μας, Θανάσης Μαργαρίτης, στους οποίους η Ομοσπονδία της Κούβας έδωσε εξ αρχής τα δικαιώματα των αθλητών της, αρνούμενη τους ισχυρισμούς της Περούτζια.

Η εμπιστοσύνη λοιπόν που έδειξε η κουβανική Ομοσπονδία και η… πόρτα που άνοιξε με την Ελλάδα, αφήνοντας εκτός τους άλλους μάνατζερς, φαίνεται πως ενόχλησε ιδιαίτερα τους ατζέντηδες που έμειναν “εκτός νυμφώνος”, στερούμενοι κάποιο “χορταστικό” μερίδιο από την κουβανική “πίτα” και πλέον πέρασαν στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας κάθε μέσο. Ενδεχομένως ακόμη και του ακατάλληλου video του Κάλβο που ανέβηκε στο Vimeo την μέρα του υποτιθέμενου βιασμού, κατηγορώντας τον Κουβανό πασαδόρο ότι αυνανίστηκε μπροστά σε 9χρονο κοριτσάκι.

Όσο υπερβολικά ή κάτι απο… Σπίλμπεργκ κι αν ακούγονται όλα αυτά, το σίγουρο είναι πως το Volleyplanet δεν υιοθετεί καμία άποψη, από όποια πλευρά και αν προέρχεται και παραθέτει τα στοιχεία και το ρεπορτάζ που προκύπτει, μέχρι να λάμψει τελικά η αλήθεια και να βγει η τελική ετυμηγορία των δικαστών.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...