DARK ROOM

175 χρόνια φυλακή σε γιατρό για σεξουαλική κακοποίηση 150 αθλητριών!

175 χρόνια φυλακή σε γιατρό για σεξουαλική κακοποίηση 150 αθλητριών!

Ο πρώην γιατρός της αμερικάνικης Ολυμπιακής Ομάδας Γυμναστικής , Λάρι Νάσαρ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 έως 175 ετών  για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών με το πρόσχημα της ιατρικής θεραπείας.

Ο Nάσαρ συνεργάστηκε με την Ολυμπιακή ομάδα γυμναστικής των ΗΠΑ, αλλά παράλληλα είχε εργαστεί στο παρελθόν και με αθλήτριες από ένα ευρύτερο φάσμα αθλημάτων. Ήταν μέλος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, δουλεύοντας με αθλήτριες κολεγίων από πολλά αθλήματα.

michigan_radio_twitter._bedford

Κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης ο Νάσαρ ήρθε τετ α τετ και άκουσε στο δικαστήριο όλες τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική κακοποίηση. Περίπου 150 θύματα του 54χρονου γιατρού, κατέθεσαν στη διάρκεια της  επταήμερης ακρόασης, συμπεριλαμβανομένης και της πρώην βολεϊμπολίστριας του Μίτσιγκαν Τζένι Ρούντ-Μπέντφορντ.

Η Ρουντ-Μπέντφορντ, βάσει όσων ανέφερε το MichiganRadio.org, υποστήριξε πως όταν τα μέλη της κολεγιακής ομάδας αναφερόταν στο Νάσαρ τον αποκαλούσαν “γιατρό των γεννητικών οργάνων, της βουβωνικής χώρας (Crotch Doc)”. Επίσης αναφέρθηκε στα λόγια του κατηγορούμενου «σταματά να είσαι μωρό» που της έλεγε όταν η θεραπεία “ξέφευγε” σε απαγορευμένα… σημεία.  “Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να κατηγορήσω τον εαυτό μου…” τόνισε κλαίγοντας η πρώην κεντρική μπλοκέρ των “Spartans”.

michigan_radio_twitter

Ο Nάσαρ είχε ήδη καταδικαστεί σε 60 χρόνια φυλάκισης για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και στη συνέχεια κρίθηκε ένοχος για 10 κατηγορίες εγκληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς πρώτου βαθμού. Η κατηγορία αυτή θα “χώσει” τον 54χρονο Νασάρ στη φυλακή για την υπόλοιπη ζωή του.

Χαρακτηριστικά είναι σύμφωνα με τους New York Times τα λόγια της δικαστού, Ρόζμαρι Ακιλίνα, όταν ανακοίνωσε την ποινή του Nάσαρ:”Δεν έχετε κάνει τίποτα που να αξίζει να περπατήσετε ξανά έξω από μια φυλακή”, είπε, σύμφωνα με τους Times. “Είναι τιμή μου και προνόμιο να σας καταδικάσω. Μόλις υπέγραψα το ένταλμα θανάτου…”

Ο Nassar απευθυνόμενος στο δικαστήριο πριν από την καταδίκη του, ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του από τα θύματά του λέγοντας: “Τα λόγια σας αυτές τις προηγούμενες μέρες έχουν επηρεάσει σημαντικά τον εαυτό μου και με έχουν κλονίσει συθέμελα. Θα τα έχω μαζί μου για τις υπόλοιπες μέρες της ζωής μου. ”

Photo Source: Michigan Radio/twitter