ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ευρωπαϊκό ανδρών: Πρωτοψάλτης vs Ατσιομπανιτέι

Ευρωπαϊκό ανδρών: Πρωτοψάλτης vs Ατσιομπανιτέι
Θανάσης Πρωτοψάλτης και Άντι Ατσιομπανιτέι δεν ήταν απλά συμπαίκτες στην Φριντριχσχάφεν, όπου πέρα από τις μάχες στις προπονήσεις, είχαν και τη δική τους κόντρα στο τάβλι συντροφιά πάντα μ’ ένα φρέντο εσπρέσο.
Μονπελιέ, Αποστολή ΠΣΑΤ – Δημήτρης Τυχάλας
«Μου το έμαθε ο Θανάσης και πάντα πίναμε παίζοντας τάβλι, όπου συνήθως τον κέρδιζα», είπε ο Ρουμάνος ακραίος, ο οποίος φέτος θα αγωνιστεί στη Γαλλία με τις Κάννες, αλλά η αντίδραση του Πρωτοψάλτη (αποχώρησε επίσης για την πολωνική Τσάρνι Ράντομ) ήταν άμεση.
 
«Δεν με… ακουμπούσε τις περισσότερες φορές» είπε ο Έλληνας ακραίος κι όταν τον ρωτήσαμε αν δεν θα τον ακουμπήσει και στον αγώνα απάντησε με ένα χαμόγελο γεμάτο νόημα. Ση ερώτηση για το γεγονός ότι μετά από τρεις καλές εμφανίσεις στα… προπονητικού χαρακτήρα όπως τα είχε πει ο ίδιος ματς με Βουλγαρία, Ιταλία, Γαλλία, αύριο για πρώτη φορά μπαίνει και το ‘πρέπει’ να έρθει και το αποτέλεσμα, ο Έλληνας άσος τόνισε:
 
«Ο στόχος από την αρχή ήταν να πάρουμε τις νίκες σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια. Να παίξουμε στο 100% και να πάρουμε αυτά τα δύο παιχνίδια κόντρα σε δύο πολύ καλές ομάδες που είναι στα μέτρα μας. Η ήττα είναι πάντα ήττα και σίγουρα, κι αναφέρομαι στα τρία πρώτα ματς, αλλά εννοείται πως μια καλή εμφάνιση την κάνει πιο… γλυκιά. Από κει και πέρα εμείς θέλαμε να δούμε σ’ αυτά τα ματς πόσο δυνατοί είμαστε, σε τι κατάσταση βρισκόμαστε πριν από τους δύο κρίσιμους αγώνες».
 
Ο Θανάσης τόνισε ότι «την ψυχική δύναμη που έχουμε εμείς ως ομάδα, δεν την έχουν οι αντίπαλοι μας στη μάχη της πρόκρισης, αλλά βέβαια η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο και πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Είναι μια μίξη ψυχής και τακτικής γιατί καλώς ή κακώς οι παίκτες κερδίζουν τους αγώνες όχι οι τακτικές. Η τακτική θα μας δείξει το δρόμο κι από κει και πέρα επαφίεται σε εμάς τους παίκτες στο πως θα παίξουμε, πως θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο».
 
Ο Πρωτοψάλτης δεν είχε αγωνιστεί στο φετινούς τελικούς του European League, όπου η Ρουμανία μας είχε κερδίσει δύο φορές, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε: «Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, ενώ πρόκειται και για μια διαφορετική διοργάνωση. Εννοείται ότι δεν θέλουμε να επαναληφθεί αυτό και θέλουμε να κερδίσουμε ανεξαρτήτου σκορ. Να παίξουμε σκληρά και να κερδίσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε το σκορ».
 
Πριν από τρεις ημέρες στα γενέθλια του Θανάση Πρωτοψάλτη ένας από τους πρώτους που ευχήθηκαν ήταν ο Άντι Ατσιομπανιτέι, ο οποίος τελικά κατάφερε να τον δει από κοντά το βράδυ του Σαββάτου. «Το στοίχημα έχει μπει και θα είναι ένα δείπνο κερασμένο από τον χαμένο», επιβεβαίωσε ο Ρουμάνος ακραίος χαμογελώντας και συμπλήρωσε όσον αφορά τον αγώνα: «Αυτό το ματς θα είναι εντελώς διαφορετικό απ’ ότι οι τελικοί του Silver European League. Θα γίνει σε άλλο γήπεδο, σε ουδέτερη έδρα και φορά μια άλλη διοργάνωση. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα είναι το ίδιο ενδιαφέρον κι ανυπομονώ πραγματικά για να παίξουμε. Κι εμείς όπως κι εσείς είχαμε τα τρία πρώτα ματς που ήταν δύσκολα κι ακόμη προσπαθούμε να βρούμε ρυθμό αλλά σίγουρα θα παλέψουμε για το καλύτερο».