ΔΙΕΘΝΗ

«Αφιλόξενη» αγωνιστική για Κιόση, Μερτέκη

«Αφιλόξενη» αγωνιστική για Κιόση, Μερτέκη

«Βίοι παράλληλοι» για τις διεθνείς μας άσους το σαββατοκύριακο, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστική στην Ιταλία Serie A2, καμία εξ αυτών δεν κατάφερε να πανηγυρίσει στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με τους αντιπάλους τους.

Στο ντέρμπι του Μοντόβι κόντρα στην τοπική ομάδα η Τρεντίνο Ρόσα της Ελένης Κιόση, με ανεβασμένη ψυχολογία από τη νίκη της πρεμιέρας, προηγήθηκε με 1-0 σετ. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα της διαγώνιας από τη Θεσσαλονίκη, καθώς οι γηπεδούχες καλύτερες σε επίθεση και σέρβις ισοφάρισαν σε 1-1.

Στα δύο επόμενα σετ η Μοντόβι, από το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ πήρε διαφορά 4 πόντων την οποία, έστω και δύσκολα, συντήρησε μέχρι τέλους και τελικά έπειτα από περίπου δύο ώρες πήρε τη νίκη στα σημεία με 3-1 (17-25, 25-20, 25-23, 25-23), υποχρεώνοντας την Τρεντίνο στην πρώτη της ήττα στη σεζόν.

Για μια ακόμη ματς η Ελένη Κιόση ήταν πρώτη σκόρερ και κορυφαία της ομάδας της με 17 πόντους, όσους πέτυχε και η Ριβέρο των γηποεδούχων, που είχαν τοπ σκόρερ του αγώνα την Μπίτσι με 24 πόντους.

Χωρίς νίκη παρέμεινε η Μαρσάλα

Την Κυριακή 15/10 η Μαρσάλα Βόλεϊ της Λίτσας Μερτέκη δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και φυσιολογικά γνώρισε εκτός έδρας την 2η συνεχόμενη φετινή της ήττα.  Στο παιχνίδι του Μαρινιάνο με την τοπική Σαν Τζιοβάνι, που παρακολούθησαν μόλις 320 θεατές η γηπεδούχος ομάδα κυριαρχώντας σε σερβίς και επίθεση «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες 3-0 (25-17, 25-20, 25-21) την Μαρσάλα, που δεν είχε καμία αθλήτρια με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στους 6 πόντους έμεινε η Μερτέκη, ενώ για τις νικήτριες από 17 και 15 πόντους σημείωσαν οι Ζανέτε και Σαγκουάτι αντίστοιχα.