ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Φιλική νίκη αντιπάλου της Εθνικής μας επί της Βόρειας Μακεδονίας

Φιλική νίκη αντιπάλου της Εθνικής μας επί της Βόρειας Μακεδονίας

Σε καλό δρόμο ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έδειξε χθες πως βρίσκεται μία από τις διοργανώτριες της διοργάνωσης, η Ρουμανία.

Σε φιλικό που διεξήχθη στην Κραιόβα πλαίσιο της προετοιμασίας της, η ομάδα του Ντανού Πάσκου και προσεχής αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας στον Α’ όμιλο του γαλλικού Μονπελιέ, επικράτησε με 3-0 (25-17, 25-20, 25-22) της ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας.

Κατόπιν συννεόησης των προπονητών των δύο ομάδων ακολούθησε ένα ακόμη σετ το οποίο κέρδισαν και αυτό οι Ρουμάνοι με 25-17.

“Είναι το πρώτο τεστ για εμάς… Τα παιδιά έπαιξαν πολύ σοβαρά, είχαν κίνητρα και προσπάθησαν να μην κάνουν λάθη. Με εκπλήσσει ευχάριστα το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το παιχνίδι μας δεν έχει αλλάξει μετά την κατάκτηση του τίτλου του Silver League και θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Σήμερα είχαμε πολύ καλή απόδοση, τόσο ατομικά όσο και ομαδικά. Θα γίνουν και δύο φιλικοί αγώνες με την Αυστρία και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Είμαστε σε έναν όμιλο “φωτιά”. Ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά παιχνίδια και να εκπροσωπούμε με υπερηφάνεια τη χώρα. Η επιθυμία των παικτών για επιβεβαίωση είναι το κύριο πλεονέκτημά μας όσον αφορά τη συμμετοχή σε αυτό το τουρνουά. Ταυτόχρονα, έχουμε αποκτήσει περισσότερο εμπιστοσύνη στο παιχνίδι μας, σε ομαδικό επίπεδο. Το γεγονός ότι παίζουμε εναντίον της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας μας ενθαρρύνει ακόμα περισσότερο, επειδή είναι ισχυρές, διάσημες ομάδες, οι οποίες έχουν πολλές παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις. Δεν φοβόμαστε κανένα αντίπαλο και σας διαβεβαιώνω ότι θα τα δώσουμε όλα σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”, δήλωσε ο Πάσκου, που στο σημερινό δεύτερο φιλικό με τη Βόρεια Μακεδονία στην Κραιόβα, πιστεύει πως θα βγάλει κι άλλα πολύτιμα συμπεράσματα.

Με την ολοκλήρωση των φιλικών στην Κραϊόβα η ομάδα του Ματιάσεβιτς θα επιστρέψει στα Σκόπια και θα συνεχίσει τις προετοιμασίες για το ντεμπούτο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Λιουμπλιάνα τον Σεπτέμβριο.